Det var Sylvester Stallone som stakk av med prisen for beste mannlige birolle i en dramafilm under nattens Golden Globe-utdeling. Hans prestasjon i Creed – The Legacy of Rocky danket dermed ut Paul Dano, Mark Rylance, Michael Shannon og Idris Elba.

Sylvester Stallone har aldri vunnet en Golden Globe før, men var nominert i 1977 for beste skuespiller og beste manus for Rocky. I Creed returnerer han i rollen som Rocky Balboa, denne gangen som treneren for sønnen til hans gamle motstander Apollo Creed.

Takket Rocky

Det var en tydelig rørt Stallone som mottok prisen natt til mandag, da publikum reiste seg i salen for å hylle skuespilleren. Han takket kone og familie, og ikke minst Legendary Pictures for at de turte å satse på en «mumlende skuespiller» tilbake på 70-tallet.

– Men mest av alt vil jeg takke min fantasivenn Rocky Balboa for å være den beste vennen jeg noensinne har hatt, sa Stallone.

I Rocky-filmene er Apollo Creed en av Rockys argeste motstandere, før de etter hvert ble venner. Apollo var treneren til Rocky i Rocky III og Rocky IV, men i Creed er det altså Rocky som selv har blitt trener.

Filmen har premiere nå på fredag 15. januar.

https://www.youtube.com/watch?v=Bs3aqt4O4ng