Spotlight havnet i rampelyset under den 88. Oscar-utdelingen da filmen tok hjem prisen for både beste film og beste originalmanus.

Filmen er regissert av Tom McCarthy (The Cobbler) og skrevet av McCarthy sammen med Josh Singer (Fringe, Lie to Me). Handlingen foregår i Boston på starten av 2000-tallet og følger en gruppe journalister som ruller opp en sak hvor katolske prester har forgrepet seg på barn.

– Denne filmen ga en stemme til de som overlevde, og denne Oscar-prisen forsterker den stemmen som vi håper blir et kor som vil resonnere hele veien til Vatikanet, sa filmens produsent Michael Sugar i sin takketale.

– Pave Francis. Det er på tide å beskytte barna og gjenopprette troen, fortsatte han.

Michael Keaton to år på rad

Vi møter en veldig sterk rolleliste i Spotlight. Med Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Rachel McAdams og veteran Michael Keaton i hovedrollene.

Dette er kuriøst nok andre året på rad at en film med Michael Keaton vinner Oscar for beste film. I fjor vant Birdman, hvor Keaton spiller en aldrende superheltskuespiller.

Skuespillerne ble også takket av produsent Blye Pagon Faust i hennes takketale. Hun trakk også fram journalistene fra The Boston Globe som inspirerte filmen.

– Vi ville ikke vært her i dag uten den heroiske innsatsen til våre reportere. Ikke bare har de påvirket globale endringer, de har også vist oss viktigheten av undersøkende journalistikk, sa hun fra scenen.

Spotlight har norsk kinopremiere den 11. mars

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.