(Foto: Dan Richard Davidsen, DRportrait)
(Foto: Dan Richard Davidsen, DRportrait)

I forrige måned kom utvidelsespakken Blood and Wine til det populære actionrollespillet The Witcher 3: Wild Hunt.

ANMELDELSE: The Witcher 3 – Et polsk mesterstykke

Trine Ericzon, som bor i Trondheim, ble håndplukket av det polske selskapet CD Projekt Red, som lager The Witcher-serien for å cosplaye hertuginne Anna Henrietta, som er av de nye figurene vi møter i spillet.

– Det er en innmari stor ære for en hardcore fan som meg, forteller Trine.

Trine, som er kjent under cosplaynavnet Santatory, er allerede en godt kjent cospalyer. Hun har tidligere vakt internasjonal oppsikt med sitt cosplay av Margaery Tyrell fra Game of Thrones.

LES MER OM COSPLAY: Norges svar på Katniss fra Hunger Games


– Fantastisk å få med Trine

Utviklerne av The Witcher-serien er begeistret for både resultatet og den jobben Trine har gjort med spillfiguren deres.

– Vi er virkelig beæret over måten Trine har gjort Anna Henrietta levende på, forteller Pawel Burza fra CD Projekt Red. Han har ledet samarbeidet fra spillselskapets side.

Trine har vært fan av The Witcher-universet lenge, og spillselskapet ble for alvor oppmerksom på henne da hun sendte inn bilder av sitt cosplay av spillfiguren Triss Merigold fra serien.

– Det som slo oss var alle detaljene Trine fikk fram i cosplayet av Triss – de stemte på en prikk, forteller Pawel.

Anna Henrietta i møte med Geralt of Rivia i utvidelsespakken Blood and Wine til The Witcher 3. (Foto: CD Projekt RED)
Anna Henrietta i møte med Geralt of Rivia i utvidelsespakken Blood and Wine til The Witcher 3. (Foto: CD Projekt RED)

Spillselskapet holdt kontakten med Trine, og da utvidelsespakken Blood and Wine begynte å ta form ville de gjerne gjøre et samarbeid med henne.

– Jeg sa at det ville vært fantastisk hvis Trine kunne lage Anna Henrietta, så vi sendte henne modellene til karakteren en måned før spillet ble sluppet, forklarer Pawel.

Og Trine tok utfordringen på strak arm, selv om hun raskt innså at det var et tidkrevende cosplay hun hadde takket ja til å skape.

– Da jeg så den kjolen så tenkte jeg: «Jada, tusen hjertelig takk, det skal bli kjempelett». Det ble det ikke.

Her er Trine som Triss Merigold:

Et bilde publisert av Trine (@santatory)

Bygde om billig lekekrone

Det ligger veldig mange timer og gjennomtenkte valg bak kostymet Trine har laget til Anna Henrietta cosplayet. Dette er håndarbeidsferdigheter på høyt nivå kombinert med kreativitet og masse bakgrunnsarbeid. Alt skal stemme med spillfiguren.

– Mye research gikk inn til å få fram selve holdningen til Anna Henrietta – også i klærne hennes. Man skal jo portrettere karakteren, og ikke bare lage kostymet, og det er viktig for meg, forklarer hun.

LES OGSÅ: Martine er Filmpolitiets cosplaymester 2015

Trine har laget hele cosplayet selv, med litt hjelp fra gode venneforbindelser. Det var bare en ting som gjenstod da resultatet skulle vises fram for offentligheten for første gang.

Kronen, som skal være i metall, er bestilt, men den kom ikke fram i tide fotograferingen, så da måtte Trine være kreativ.

– Det er en liten hemmelighet, men den krona på bildet fant jeg på BR-leker. I en kongekroneflatpakke. Så måtte jeg varme den opp, få den rund og sette på alle perlene, men det var en base der til 45 kroner, avslører hun.

Dette er cosplayhemmeligheter 101 dette?

– Ja, og den ble jo egentlig ganske bra må jeg si, forteller Trine, som ganske snart kan krone det endelige cosplayet av hertuginnen av Toussaint.