Jodie Foster og Jennifer Lawrence fikk æren av å dele ut en av kveldens gjeveste priser – prisen i kategorien beste kvinnelige hovedrolle. Det ble forhåndsfavoritten, Frances McDormand, som stakk av med prisen for sin rolle i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

– Kan jeg få den ære av å få alle kvinnelige nominerte i salen til å reise seg og stå sammen med meg?, spurte McDormand fra scenen mens hun satte fra seg Oscarstatuetten på gulvet.

FILMANMELDELSE: Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Mens salen jublet reiste de kvinnelige nominerte seg fra stolene sine, og McDormand oppnådde det hun ønsket – å vise hvor mange kvinnelige talenter som var samlet under festkvelden på Dolby Theatre i Hollywood i Los Angeles.

McDormand konkurrerte mot Sally Hawkins i The Shape of Water, Margot Robbie i I, Tonya, Saoirse Ronan i Lady Bird og Meryl Streep i The Post.
Det er andre gang McDormand vinner i kategorien, i 1996 fikk hun samme pris for «Fargo». Hun har i tillegg tre Oscars i kategorien beste kvinnelige birolle fra tidligere.

Se utdrag fra talen her fra 08:47:

Hyllet for Churchill-tolkning

Gary Oldman stakk av med Oscarstatuetten for en annen gjev pris – beste mannlige hovedrolle for sin rolle som Winston Churchill i Darkest Hour. Prisen ble delt ut av to veteraner i filmverdenen; Jane Fonda og Helen Mirren.

FILMANMELDELSE: Darkest Hour

De andre nominerte i kategorien var Timothée Chalamet i Call Me By Your Name, Daniel Day-Lewis i Phantom Thread, Daniel Kaluuya i Get Out og Denzel Washington i Roman J. Israel, Esq.

Gary Oldman mottok Oscar for beste mannlige hvoedrolle for “Darkest Hour”. FOto: REUTERS/Lucas Jackson

Les også: Her er alle Oscar-vinnerne

– Jeg gjorde alene

Den aller første prisen som ble delt ut på Oscar-kvelden, var i kategorien beste mannlige birolle. Statuetten gikk til Sam Rockwell for hans rolle i Three Billboard Outside Ebbing, Missouri. Mens prisen for beste kvinnelige birolle gikk til Allison Janney i I, Tonya.

– I did it all by myself, sa Janney da hun startet sin takketale – med glimt i øyet.

Allison Janney fikk Oscar i kategorien beste kvinnelige birolle for “I, Tonya”. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.