PRIME VIDEO 21. MARS 2024: Det er vanskelig å la være å sammenligne en nyinnspilling med opphavet.

I så måte taper Jake Gyllenhaals «Road House» så det synger i forhold til «Dirty Dancing»-stjerna Patrick Swayzes originale film fra 1989.

ANMELDELSE: Pixar-filmen «Rød» forteller morsomt om mensen

Mens sistnevnte briljerer i en actionfylt «guilty pleasure» som dyrker tropene og klisjeene på den rette måten, ser det ikke ut som at Gyllenhaal helt tror på sin egen figur.

BREKKER FINGRE: Dalton
(Jake Gyllenhaal) stopper en bråkmaker i «Road House». Foto: LAURA RADFORD © AMAZON CONTENT SERVICES LLC

Regissør Doug Liman («Gåten Jason Bourne», «Mr. and Mrs. Smith», «The Edge of Tomorrow») glemmer også å gjøre filmen morsom, slik Rowdy Herrington greide med sitt rølpete epos (noe som egentlig bare skulle mangle med hans treffende fornavn).

Kampsport-stjerna Conor McGregor gjør riktignok et humørfylt innhopp som infam skurk, men det er ikke nok til at «Road House» anno 2024 fremstår som noe annet enn et sørgelig skuldertrekk.

Plages av bråkmakere

Handlingen følger de grunnleggende hovedtrekkene fra originalen. Slåsskjempen Dalton (Jake Gyllenhaal) blir innleid av Frankie (Jessica Williams) for å rydde opp i hennes bar i Florida, som selvfølgelig heter simpelthen «Road House».

ANMELDELSE: «Kung Fu Panda 4» er familievennlig gladvold

Hun plages nemlig av voldelige bråkmakere, ansatt av skurken Ben Brandt (Billy Magnussen). Han vil tvinge Frankie til å selge eiendommen, som han trenger til et storslagent hotellprosjekt i den lil.

Når Dalton banker gørra ut av alle hans håndlangere, leier Brandt inn en farlig muskelmann for å ta opp kampen med ham, nemlig Knox (Conor McGregor).

Situasjonen kompliseres også av at Dalton innleder et forhold til sykepleieren Ellie (Daniela Melchior), som er datteren til stedets korrupte sheriff (Joaquim de Almeida).

Virker fortapt i rollen

Historien er enkel nok, men det er nesten godt gjort å gjøre alle dens bestanddeler så bleike som her, samtidig som det meste av den foregår alle andre steder enn i tittelens vertshus.

ANMELDELSE: «Hammarskjöld» er et solid og velspilt FN-drama

Dalton-figuren er utstyrt med en motivasjon og en forhistorie som blir for vag. Helt i starten kan det se ut som om han vurderer å ta sitt eget liv, men filmen gidder aldri forklare hvorfor.

FARLIG FYR: Knox (Conor McGregor) går blodig til verks i «Road House». Foto: LAURA RADFORD © AMAZON CONTENT SERVICES LLC

Stakkars Jake Gyllenhaal har åpenbart trent ekstremt hardt for å få den rette kroppen, men virker likevel litt fortapt i rollen, som om han ikke helt vet han hans funksjon skal være.

I tillegg mangler kjærlighetsforholdet til Ellie enhver form for temperatur, slik at det aldri virker å ha noen særlig betydning.

ANMELDELSE: «Hammarskjöld» er et solid og velspilt FN-drama

Og Ben Brandt, filmens hovedskurk, kjeder vettet av meg med null personlighet. Bare Knox har et fnugg av særpreg gjennom Conor McGregors oppblåste overspill.

Unødvendig nyinnspilling

Lanseringen har vært preget av regissør Doug Limans misnøye med at Amazon Studios ikke gir «Road House» en kinolansering, men sender den rett på Prime Video. Etter å ha sett den, kan man forstå dette valget, fordi filmen rett og slett ikke er god nok for kino.

Den har riktignok noen effektive slåsscener med kjappe klipp, men også noen overraskende dårlige spesialeffekter, som en bilulykke i starten og en stor eksplosjon mot slutten.

ALVORSPRAT: Dalton (Jake Gyllenhaal) får tilsnakk av Ben Brandt (Billy Magnussen) i «Road House». Foto: LAURA RADFORD © AMAZON CONTENT SERVICES LLC

Her må jeg ta høyde for at jeg blir «lurt» av den elendige tekniske kvaliteten på Prime Videos forhåndsvisning til oss kritikere, med dårlig oppløsning og mottagerens e-post-adresse plassert midt i bildet med stor skrift.

Når det er slik de velger å vise den, har jeg imidlertid ikke noe valg enn å anmelde den deretter.

ANMELDELSE: «Min fantastiske fremmede» viser en vilje til å tenke utenfor boksen

Den originale «Road House» fra 1989 er fremdeles en nostalgisk favoritt fra VHS-æraen (og foreligger på en fantastisk 4K UHD-utgivelse fra Vinegar Syndrome), mens denne nyinnspillingen virker umotivert og unødvendig.

Om FILMEN

Road House
  • Road House
  • Slippdato: 21.03.2024
  • Regi: Doug Liman
  • Utgiver: Prime Video
  • Originaltittel: Road House
  • Aldersgrense: 15
  • Sjanger: Action