Still spørsmål til Siv

I dag starter folkeutspørringene i Hallo P3. Siv Jensen er første partileder ut. Hør live kl 17 og send inn ditt spørsmål!

P3 er godt i gang med valgforberedelsene. Fra og med mandag 19. august kjører Hallo P3 i gang utspørring av partilederne direkte fra Oslo. Og det er DU som stiller spørsmålene. Hør utspørringene live i nettradioen til høyre på denne siden, eller i reprise i NRKs nettradio senere. 

Still spørsmål ved å ringe 03512 mellom kl. 1700-1745 under sendingene.

I ukene framover får Tuva Fellman og Jørn Kaarstad besøk i studio av en partileder. I hver sending kommer en ny partileder som skal ”grilles” av lytterne våre. De må svare direkte på spørsmål fra enten Sigrid på 27 fra Finnmark eller Olav på 19 fra Stord.

Siv Jensen (Foto: Scanpix)
Siv Jensen. (Foto: Scanpix)

– Det kan bli hektisk og moro! Hva det blir snakk om ligger i lytterne sine hender. Det er nemlig du som skal sende inn spørsmål som du ønsker svar på, sier programlederne.

Smånervøs og spent

– Jeg er litt smånervøs. Det er fort gjort å bli overkjørt av en rutinert partileder som har preppa i timesvis med en eller annen kommunikasjonrådigver. Men det skal bli gøy! sier Jørn.

Tuva håper på litt krangel på direkten, og forventer at folk er frempå.

– Personlig er jeg litt redd. Det er jo tross alt disse menneskene som styrer landet vårt. Men jeg gleder meg veldig, og håper lytterne stiller gode spørsmål slik at det kan bli litt krangling.

– Partilederne har ofte en veldig seriøs tone og bruker store ord. Siden dette er P3, håper jeg de kan lande litt og få en mer muntlig tone, mener Tuva.

Les også: Slik blir NRKs valgdekning

Jeg håper vi engasjerer folk til å bruke stemmeretten

Førstemann ut er Siv Jensen (FrP).

– Jensen er jo en slags eldre og mer harmonisk versjon av Tuva Fellman, så det kan bli enten eller. Enten blir det klinsj eller så blir de ”sistas”. Tipper sistnevnte, spøker Jørn.

Valgdekningen på P3 er til for å få unge til å stemme og til å engasjere seg rundt valget den 9. september. Tror dere Hallo P3 og partilederutspørringen har påvirkning på unge som skal stemme?

– Det kommer litt an på hvordan partilederne svarer, og om alle unge skjønner hva de sier og hva de mener. Jeg håper vi engasjerer folk til å bruke stemmeretten, sier Tuva.

– Vi treffer nok ikke de mest apatiske, men det kan kanskje bidra til å gi de som er litt i tvil et lite push. Jeg er en ganske slapp type, så når jeg stemmer håper jeg det kan smitte over på likesinnede, sier Jørn.

Matpolitikk

Tuva håper lytterne gir et forsøk på å utfordre politikerne.

Audun Lysbakken. (Foto: Scanpix)
Audun Lysbakken. (Foto: Scanpix)

– Jeg håper lytterne tar tak i saker de bryr seg om. Jeg husker jeg var opptatt av mat i kantina da jeg gikk på skolen, så om ingen spør om det må jeg spørre selv.

Både Tuva og Jørn gleder seg til førstkommende mandag. Tuva legger til at hun håper folk hører forskjell på seg selv og Siv Jensen.

– Jørn går rundt og sier at man ikke kan høre forskjell på meg og Siv, så jeg håper det går bra på mandag, sier Fellman.

Hvis du allerede har et spørsmål, kan du sende det til hallop3@nrk.no.

Disse kommer innom Hallo P3:
Mandag 19. august – Siv Jensen, FrP
Tirsdag 20. august- Erna Solberg, Høyre
Onsdag 21. august – Hanna Marcusson, MDG
Mandag 26. august – Trine Skei Grande, V
Tirsdag 27. august – Bjørnar Moxnes, Rødt
Mandag 2. september – Audun Lysbakken, SV
Tirsdag 3. september – Jens Stoltenberg, AP
Onsdag 4. september – Knut Arild Hareide, KrF
Torsdag 5. september – Liv Signe Navarsete, Sp

Vors og nach

På sendingene fra folkemøtene rundt i Norge har Verdens Rikeste Land TV-debut, og du kan bli med på både vors- og nachspiel, instagramtagging og debatter.

Neste folkemøte finner sted i Trømsø den 22. august. VRL får besøk av Sandra Borch (Sp) og Sveinung Rotevatn (V).

– Vi skal ha med politikere, eksperter (Trine Eilertsen), ikke-eksperter (Niklas Baarli) og engasjerte velgere, sier Mathias.

– Sammen skal vi lage et underholdende og opplysende program som tar temperaturen på valgkampen og folkemøtene, informerer gutta.

Leo tar valget

I sin nye miniserie skal førstegangsvelgeren Leo Ajkic de kommende ukene utforske oljeboring, ostetoll og tigging. Første episode hadde premiere søndag 11. august, og tar for seg miljø. Se episoden her.

Neste episode kommer allerede ut onsdag 14. august. Du ser den på NRK P3.

Valg-header-1150