Imagine Dragons - Hove, Hovescenen
Terningkast 3

Bola stadionpoprock, noen?

Imagine Dragons vil så inderlig være med å leke. Men det finnes allerede band som er flinkere i dette segmentet enn Las Vegas-bandet.

Grammyprisvinnerne fra Las Vegas er siste hovedact på Hovescenen, og den sinnsvakt kakafoniske starten på «Fallen» av stadionpoprockerne smeller i gang showet som varer i overkant av en time. Det er riktig så pompøst, og det kler vokalist og frontman Dan Reynolds som har like dramatiske bevegelser som en halvfull Bollywood-skuespiller. Tro mot konseptet, der altså.

Om man skulle være streng, så høres alle sporene de spiller som den samme låten, bare i forskjellige versjoner. De har The Killers og Muse som ledestjerner, og Imagine Dragons forsøker å fusjonere – eller kopiere – soundet til de to bandene. Og for all del – de spiller med skyhøy selvtillit, på grensen til det arrogante. De føler at de eier verden når smørjen av Safri Duo-aktig trommejamming og deres generiske poprock ljomes utover Tromøya. Litt irriterende.

Imagine Dragons på Hove 2014. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Imagine Dragons på Hove 2014. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Vokalist Reyonolds lirer av seg klisjeer om hvor vakkert det er her, og det ser unektelig pretensiøst ut når han går fra å være vokalist med utvidede arbeidsoppgaver når han dunker løs på trommene han har tilgjengelig. Også litt irriterende.

Du vet den reklame/tv-spill-låten «On Top of the World»? De maser ut den som om det ikke finnes en morgendag, og det samme gjelder for «Radioactive», sangen som i skrivende stund har underkant av 200 millioner visninger (!) på YouTube. Det er lett å forstå at dette er musikk som fenger. For all del. Men det finnes allerede band som er flinkere i dette segmentet enn Las Vegas-bandet.

Ali Soufi

Mer fra Hovefestivalen