God sommer for norsk musikk

Nordmenn har hørt mest på Kygo, mens Nico & Vinz har tatt verden med storm. Her er de mest populære sommerlåtene på Spotify!

Sommeren er forbi og sakte, men sikkert kryper mørketida og den deilige høsten mot oss. Men hvilke låter er det som ble lyden av sommeren 2014?

Selv om mange kanskje gauler med til «Det var solnedgang, det var latter, det var sang. Det var sommerfri, det var sjø og magi», er det ikke Postgirobyggets «Idyll» som nordmenn har hørt mest på i sommer.

Se og les alt fra: Øya | Slottsfjell | Hove

Nå avslører nemlig Spotify at Kygos remiks av Seinabo Seys «Younger» er låta som er mest avspilt av nordmenn på strømmetjenesten.

Kygo-mania

Det ganske så ferske stjerneskuddet fra Bergen, Kygo, har gjennom sommeren gjort stor suksess både i hjemlandet og i utlandet. Etter å ha bergtatt bloggosfæren med remikser av blant andre Ed Sheeran, Passenger, Ellie Goulding og Seinabo Sey, kapret Kyrre Gørvell-Dahll, som han egentlig heter, en stor plateavtale med Sony Music.

Uten navn

Norge fikk også endelig en bit av stjerna da han spilte på festivalen Findings.

– Jeg gleder meg som en unge til å spille! Denne sommeren har vært så bra for den type musikk, så det er veldig bra timing at Oslo får en slik festival nå, fortalte han til P3.

Intervju: – Lei av at alle skulle hoppe opp og ned

Les hele anmeldelsen: Hvor er poolpartyet? (4/6)

Se hele lista nederst i saken!

Nico & Vinz inne på lista

I den store verden er det derimot DJen og produsenten Calvin Harris’ hit «Summer» folk har hørt mest på, ifølge Spotify. Med i underkant av hele 160 millioner avspillinger hos strømmetjenesten, er «Summer» den mest strømmede låten i verden de tre siste månedene.

Les også: Harris historisk igjen

«Problem» av popdivaen Ariana Grande og Iggy Azalea inntar andreplassen på den globale lista, men det er også et norsk bidrag å finne på topplista. Sjetteplassen er inntatt av den norske suksessduoen Nico & Vinzs hit, «Am I Wrong».

– Vi er veldige glade for å se norske artister som Nico & Vinz komme seg inn på den globale topplisten over de mest spilte låtene i sommer, sier Malin Cumzelius, PR-ansvarlig for Spotify Norden.

Duoen fra Oslo flyttet til USA for å nå den store amerikanske drømmen rett før sommeren. Ikke lang tid etter klatret «Am I Wrong» oppover på Billboard Hot 100, Nico & Vinz gjestet flere talkshows og de er for tida på turné med Bruno Mars.

Denne uka ble det også kjent at de skal opptre på «The Ellen DeGeneres Show» 15. september. Dagen etter slippes albumet Black Star Elephant i USA.

Nico & Vinz – «Am I Wrong»:

Dette har Norge hørt på i sommer:

1. Seinabo Sey – «Younger (Kygo Remix)»:

2. Milky Chance – «Stolen Dance»:

3. Admiral P – «Engel»:

4. Sia – «Chandelier»:

5. David Guetta (feat. Vassy) – «Bad»:

6. Tove Lo – «Stay High (Habits Remix)»:

7. Hedegaard – «Happy Home»:

8. Ariana Grande – «Problem»:

9. Anders Nilsen – «Salsa Tequila»:

10. Mr. Probz – «Waves (Robin Schulz Edit)»: