Videopremiere: Shy for Shore

Låten «Steal My Car» handler om praktisk kjærlighet – se den den tilhørende, hjemmelagde videoen.

Shy for Shore, som var en av finalistene i årets Urørtfinale, slapp nylig den nye singelen «Steal My Car», og P3 har premiere på videoen til låten.

Å være praktisk

Låten handler om praktisk kjærlighet – å sitte igjen etter et brudd og eks-kjæresten har tatt med seg alle tingene, overbevist at de er hans/hennes eiendeler. Videoen ble laget i løpet av en helg av bandet selv, og den er filmet med en nittitalls-camcorder.

Elektropopduoen, bestående av vokalist Mari Nordén og Oz Page, forklarer til P3 i en mail hva tanken bak videoen er. Filmen kutter mellom et kjærestepar og bandet som øver i studioet til Shy for Shore, og vi ser også de norske dansere Unn Faleide og Demian Haller.

Hør: Vokalist Mari Nordén gjestet Ruben og fortalte om sine yndlingslåter

– På et punkt etter en lang dag med filming, trodde Oz han hadde mistet alt materialet. Han freaket helt ut. Han sa han ikke gråt, men alle vet han gjorde det, forklares det i mailutvekslingen.

Shy for Shore er aktuelle med singel og tilhørende video. Foto: Matthijs Immink
Shy for Shore er aktuelle med singel og tilhørende video. Foto: Matthijs Immink

Besatt av gammelt utstyr

– Vi har i lang tid vært besatt av manuelle kamera- og VHS-spillere. Helgen blir ofte brukt til å rote rundt i skrot på markeder og bestille gamle ting på eBay. Vi har laget et par musikkvideoer før hvor vi har brukt nyere, fancy kameraer og samarbeidet med regissører. Det har gitt kule resultater, sier duoen og tilføyer at de søkte mer mot et personlig uttrykk:

– Men vi har følt at det har manglet noe. Kanskje noe mer personlig. Denne gangen bestemte vi oss for å gjøre videoen selv. Oz har god erfaring med regi siden han har en bachelor i teaterregi. Dette er Oz’ første egen-regisserte musikkvideo.

Se: Christines jul: Kråkesølv og Shy for Shore

Planen framover er å lansere et minialbum med fem låter i april, med en påfølgende Europa-turné. Og duoen tenker på å flytte hjem til Oslo i løpet av våren, noe de gleder seg veldig til.