Ny musikk på P3

Vampire Weekend, Lady Gaga og Fjorden Baby! er blant de nye låtene du kan høre på P3!

The Preatures – Is This How You Feel?

Åttitallet og Fleetwood Mac er på moten i alternativ-poppen om dagen, og et av de beste eksemplene på hvor bra dette kan kombineres finner man det australske bandet The Preatures, hvis singel er noe av det aller fineste man hører om dagen. Funklende instrumentering, lekker produksjon og et uimotståelig refreng gjør dette til en av de låtene man bare går tilbake til om og om igjen.

Vampire Weekend – Unbelievers

Det blir spennende å se om New York-bandet fyller Norges dårligste konsertlokale når de inntar Oslo Spektrum i oktober. Faktum er uansett at de har et av årets aller beste popalbum med seg når de gjester Norge. Der førstesingel «Diane Young» var preget av lemfeldig omgang med autotune, er «Unbelievers» mer en klassisk, opptempo VW-låt av høyt merke – men se opp for det skotske fløyteriffet mot slutten!

Les også: Anmeldelsen av Modern Vampires Of The City her!

Haim – The Wire

Alle som så søstrene-Haim på Øya (kanskje den beste konserten på festivalen), skjønner hvorfor de har opparbeidet seg en såpass stor forhåndsomtale og renommé lenge før de har mye innspilt materiale å vise til: Debutalbumet Days Are Gone slippes ikke før 27. september. Dere har allerede hørt flere andre godlåter av dem på P3. Denne gang er det på tide å vise dem fra en mer powerpoppete side, akkompagnert av en veldig fin video med gjesteopptredener fra bl.a. han ene i The Lonely Island. «The Wire» er for øvrig produsert av Ariel Rechtshaid, som også har produsert Vampire Weekend-albumet.

Les også: Haim droppet internett
Les også: Anmeldelsen av Øya-konserten her!

Lady Gaga – Applause

Det har gått over to år siden sist vi hørte fra totusentallets største pop-stjerne. I fjor ble forbipasserende vitne til at Gaga spilte en ny låt høyt ut av en bil i New York. I år har hun blant annet rullet rundt i en gullrullestol og stilt opp lettkledd på bilder for V Magazine – ellers har det vært så godt som nervepirrende stille. I mellomtiden har Lady Gaga lagd låta «Applause» og vi kan trygt si at hun er «back in business». Låta er både herlig melodiøs og har et tidsriktig og Calvin Harris-inspirert refreng som setter seg rett i stekearmen. Vi er høyst uenig med kjendisbloggeren Perez Hilton, som ikke synes låta har radiopotensiale, og spiller den gladelig på kanalen fremover.

Janelle Monae – Dance Apocalyptic

Et stykke popsoul-gladlåt er Janelle Monaes nyeste tilskudd i kjent stil. Her er det knipsing og soul-klapping hele veien og den tidligere danseren oppfordrer til å slå seg løs på dansegulvet. «Dance Apocalyptic» og dens tilhørende musikkvideo er tydelig 60-tallsinspirert og minner veldig om Outkasts supersingel «Hey Ya». Janelle Monae ble nominert i tre kategorier under årets Grammy Awards, men da for samarbeidet med gruppen Fun. og deres låt «We Are Young».

Bridget Kelly ft. Kendrick Lamar – Street Dreamin

Hvis du ikke vet hvem Bridget Kelly er enda, er ikke det så veldig rart. Den 27 år gamle New Yorkeren er dog signet til Jay-Z sitt plateselskap Roc Nation, men har kun gitt ut to singler foreløpig. Nå ventes imidlertid hennes første album som er produsert av en rekke stjerner, som Frank Ocean, The-Dream, Ne-Yo og Ryan Leslie. Det er tydligvis flere som har trua på den ferske R&B-artisten. I følge ryktene skal første singel på debutplata være en coverlåt av Frank Oceans «Thinking About You». I mellomtiden koser vi oss med denne originale, deilige, old school-låta som åpner med et kongevers fra selveste Kendirck Lamar.

Disclosure – Help Me Lose My Mind

Disclosure er virkelig i slaget og det er vanskelig å plukke ut kun én favorittlåt fra deres siste skive Settle. De unge, britiske brødrene har virkelig knekt klubbkoden og setter sitt helt eget preg på hver bidige låt. Noe som gjør de nærmest umulige å ikke like. «Help me lose my mind» er platas rolige alibi og blander triste harmonier og deilig beat. Med London Grammar-vokalist Hannah Reid kryper denne låta oppover ryggmargen og setter seg som et skudd både i hjertet og på hjernen.

Les også: Øya-anmeldelsen her!

At Your Leisure – Walk

Ta drivet til Heroes & Zeros (hvor har det forresten blitt av de?) de storslåtte koringene til Team Me, bland det med popsensibiliteten til Cazadores og vips så har du At Your Leisure med «Walk». Vi skal ikke gå helt av hengslene å påstå at Oslo-baserte At Your Leisure er det mest spektakulære bandet her til lands akkurat nå. Det vi derimot kan påstå er at de fem karene som utgjør At Your Leisure, med «Walk», har skapt en enormt positiv poprock-låt. Du skal ha et hjerte av stein om ikke liker denne.

Hør Også: Mer av At Your Leisure gratis på deres Urørtsider her!

Eili Harboe – If I Ever

Ikke hørt om Eili Harboe før? Kanskje du har sett henne som Irene i den rørende filmen Kompani Orheim fra i fjor, eller nå nylig i Kyss Meg For Faen I Helvete, hvor den unge Stavanger-jenta gjør sin hovedrolle debut. Uansett – før det blir helt Filmpolitistemning her – den lovende skuespilleren er også velsignet med en fantastisk stemme som får utfolde seg i «If I Ever» som er en del av lydsporet til filmen Kyss Meg For Faen I Helvete. Sangen er for øvrig skrevet av en av landets mest undervurderte låtskrivere, Frode Johannessen, som fikk velfortjent plass på P3s spillelister tidligere i år med «Kjør Meg Hjem». Sammen har de to siddisene disket opp årets første og vakreste høsthymne.

If I Ever – Frode Johannessen feat. Eili Harboe from Motlys on Vimeo.

The Lumineers – Stubborn Love

I fjor, på denne tiden av året, var det ikke mange som visste hvem folkrockerne i The Lumineers var. Det ble brått en annen lyd i fela da Europa i vinter fikk ferten i singelen «Ho Hey» fra deres selvtitulerte album. «Stubborn Love» er andre singel ut og innehar de samme varme og oppmuntrende folkrock-vibbene som megahiten «Ho Hey». Så uansett om du er en av de som ikke fikk sett deres fantastiske konsert på Hovefestivalen i år eller som synes det er lenge til de besøker Norge igjen, så må det være en god trøst å vite at «Stubborn Love» er å finne inn i radioen din.

Fjorden Baby! – Kagjørdunoåeh

Bergensrockerne i Fjorden Baby! Har vært lista på P3 mange ganger før og nå er de tilbake i rotasjon med deres siste singel «Kagjørdunoåeh». Låta er en eksperimentell rockelåt, i kjent Fjorden Baby!-stil. Sløv vokal, drømmende lydbilde, rare breaks og ja, akkurat passe spennende til at den funker perfekt på P3.