P3 Gull 2020: Disse er nominert til Årets artist

28. november skal noen av Norges beste artister hylles med en egen feiring under P3 Gull 2020, den åttende i rekken.

Sist mandag slapp vi de nominerte til prisen «Årets låt». Nå har vi den glede å avsløre hvem som er nominert til den nye, ærverdige kategorien «Årets artist»​. Rett under kan du lese mer om artistene som kjemper om prisen som stemmes frem av publikum.

De nominerte er:

Girl in red
Dagny
Boy Pablo
Ruben
Astrid S

Avstemningen er avsluttet

PS: Vinnerne av kategoriene deles ut på P3 Gull 28. november. Sendingen kan du se på NRK1, NRK TV og på p3.no.

 

I et år der ingenting ble som det skulle, har musikklivet blitt snudd fullstendig på hodet. Under disse omstendighetene har artister og musikkbransjen imponert med alternative konsertløsninger og nye måter å samle konsertpublikummet på – noe som har resultert i engasjerende og vakre musikalske opplevelser.

Av den grunn velger P3 Gull å erstatte den faste prisen «Årets liveartist» for første gang, og den nye prisen «Årets Artist» har oppstått. Istedenfor å kun basere seg på live-opptredener, hedrer denne prisen det helhetlige avtrykket artisten har satt i året som er gått.

Juryens begrunnelse for nominasjonene:
De nominerte i kategorien «Årets artist» har alle utmerket seg i året som har vært. Artistene har delt musikk som har engasjert og samlet publikum, og har gjennom stor aktivitet, aktualitet og tilstedeværelse satt sitt unike preg på året.

Girl in red

Indieartisten Girl in red er et globalt fenomen med over 1,6 millioner følgere på Instagram, fra alle verdenshjørner. Nå er det tredje året på rad at hun gjøres stas på hos P3 Gull: Først var hun «Årets Urørt» på P3 Gull 2018, så ble hun nominert til «Årets nykommer» i 2019, og i år er hun nominert til «Årets artist».

 • Består av: Marie Ulven
 • Fra: Horten
 • Alder: 21 år
 • Debut: 2017

– Til juryen som har nominert meg, og til deg som skal stemme, vil jeg bare si: Do you listen to girl in red? Og: at jeg håper dere har det bra, alle sammen. Takk for nominasjonen! Det har jo vært en lineær stigning for meg på P3 Gull disse tre årene, så det går i riktig retning, for å si det sånn. Pappa syntes det var litt rar nominasjon med Årets nykommer i fjor, men i år har jeg nok havnet på rett sted, sier gitarhelten og ler.

Tre fun facts om Girl in red:

? Har vært med i verdensmesterskapet i fingerboarding, og planlegger en snarlig renessanse for miljøet i Norge.

? Er ifølge henne selv «dritredd for snegler og snegleslim».

⛵ Har både båtførerlappen, en «kul bil» og en veldig søt hund.

Se videoen for låten Girl in red slapp i sommer, «Rue»:

Stem på Girl in red her

Dagny

Dagny hadde stor suksess med debutlåta si «Backbeat» i 2016. Det samme året ble hun nominert til «Årets nykommer» av P3 Gull. «Drink about» ble nominert til «Årets låt» i 2018. I år stiller tromsøværingen sterkere enn noen gang: hun er nominert til både «Årets låt» og «Årets artist».

 • Består av: Dagny Norvoll Sandvik
 • Fra: Tromsø
 • Alder: 30 år
 • Debut: 2016

– Jeg er veldig overrasket over å bli nominert til «Årets artist», det hadde jeg virkelig ikke sett for meg. Jeg har vært nominert til mange priser, men faktisk aldri vunnet noe! Derfor synes jeg det er utrolig kjekt og stort, samtidig som jeg også er litt redd for å glede meg for mye – da blir jeg så skuffa hvis jeg ikke vinner, sier popstjernen ydmykt.

Tre fun facts om Dagny:

? Kuttet alt kjøtt fra kostholdet sitt etter hun så en David Attenborough-dokumentar om jordas fremtid på Netflix i høst.

? Dagny «elsker smågodt, men liker ikke heiser».

⛷️ Da hun flyttet hjem til Norge for to år siden, etter å ha tilbragt hele tjueårene i utlandet, begynte hun med en helt ny hobby: å stå på ski!

Se da Dagny var «Ukas DJ» hos «Arian» i høst:

Stem på Dagny her

Boy Pablo

Bergenseren med de elleville konsertene og de ømme, søte indiepoplåtene slapp sitt debutalbum «Wachito Rico» sist måned. Han vant prisen «Årets nykommer» på P3 Gull i 2018 og Spellemannsprisen som «Årets nykommer» i 2019. På P3 Gull i år er han nominert til både «Årets låt» og «Årets artist».

 • Består av: Nicolás Pablo Rivera Muñoz
 • Fra: Bergen
 • Alder: 22
 • Debut: 2015

– Tusen takk for nominasjonen! Dette var ikke litt forventet engang! Jeg setter veldig stor pris på å bli nominert, det er en stor greie for meg. Dessuten synes jeg det er fett at kategorien har blitt endret fra «Årets liveartist» til «Årets artist» i år. Og til slutt, husk: stem på den artisten du liker best, sier indiehelten.

Tre fun facts om Boy Pablo:

? Slo gjennom med en musikkvideo som det kostet bare 50 kroner å spille inn.

? Boy Pablo hører gjerne på sin egen musikk – og musikken til norske sjangerkollegaer som Sondre Lerche, Jakob Ogawa, Young Dreams og Great News.

? En gang brøt han loven på scenen under en festival i Indonesia.

Se da Boy Pablo spilte på P3aksjonen i fjor:

https://www.youtube.com/watch?v=nJn05VclpMU

Stem på Boy Pablo her

Ruben

Artisten fra Troms fikk sitt gjennombrudd med låta «Walls» i 2018. Han ble nominert til årets nykommer under P3 Gull 2018 og spilte live under P3 Gull 2019. Han engasjerer seg for åpenhet rundt mental helse, og tidligere i år vant han Spellemann i kategorien Årets låt for «Lay by Me».

 • Består av: Ruben Markussen
 • Fra: Bjarkøy i Troms
 • Alder: 25 år
 • Debut: 2015

– Det er definitivt stas å bli nominert! Jeg ble veldig overraska. Jeg blir nesten litt usikker på hva jeg har gjort i år fordi alt har vært så annerledes, men jeg har jo faktisk gitt ut noen låter og vunnet en Spellemannspris. Det er kult å gå fra å være nominert til «Årets nykommer» i 2018 til å være nominert til «Årets artist» i 2020; det er jo et lite sprang, sier artisten og låtskriveren.

Tre fun facts om Ruben:

? Favorittspisestedet til Ruben i Oslo er Valkyrien grill. Der spiser han det han mener er «den beste burgeren». Og ved siden av drikker han alltid Fanta Exotic.

?‍♂️ Hver morgen og hver kveld renser Ruben ansiktet men hudprodukter som gjør huden hans mindre rød og irritert.

? Ruben har et stort ønske om å rise til Bali, eller i hvert fall å dra på backpacking. Han drømmer om å reise en hel måned uten jobb og ansvar.

Se da Ruben var gjest hos The Kåss Furuseths i sommer:

Stem på Ruben her

Astrid S

Astrid S ble først kjent som gitarspillende 16-åring på i Idol 2013, hvor hun endte på femteplass. Under by:Larm i 2015 vendte hun tilbake med et mer elektronisk lydbilde, og samme året ble hun kåret til «Årets nykommer» og «Årets låt» under P3 Gull. Siden har hun blitt et av Norges største popnavn, og blant annet vunnet «Årets spellemann».

 • Består av: Astrid Smeplass
 • Fra: Rennebu
 • Alder: 24 år
 • Debut: 2013

Det er utrolig gøy å bli nominert! Skikkelig stas! P3 Gull i 2015 var den første prisutdelingen jeg dro på som artist og første gang jeg vant. Det er skikkelig gøy å følge utviklingen min som artist gjennom årene jeg har vært med på P3 Gull. Tusen millioner takk til juryen, jubler popstjernen. 

Tre fun facts om Astrid S:

??‍♀️ Hører på Lørdagsrådet på P3 hver lørdag mens hun går tur.

? I år tok Astrid en ferietur til Lofoten.

? 2020 har vært et travelt år for Astrid. Det har vært en tidkrevende prosess å ferdigstille og planlegge et albumslipp.

Se da Astrid S var gjest hos Lindmo i høst:

Stem på Astrid S her

Stem på din favoritt her

Avstemningen for «Årets artist» avsluttes mandag 16. november kl. 09. Vinnerne av kategoriene deles ut på P3 Gull 28. november. Sendingen kan du se fra kl. 21:10 på NRK1, NRK TV og på p3.no.