P3 Spanderer: Jaa9 & OnklP

Hør og se Jaa9 & OnklP fyre opp sin nye låt »Fjern» med Oslo Ess som korister.

– Jeg stikker bort på kiosken og kjøper noe mat nå mens jeg har tid, sier Johnny –  som var på plass til avtalen med P3 til presis avtalt tid.

Det er like før sommeren bikker over til høst og P3 møter rapperne Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien, bedre kjent som duoen Jaa9 & OnklP, på Kontraskjæret i Oslo. Duoen skal gjøre en P3 Spanderer av en av låtene fra sitt ferske album, og 15 minutter etter Johnny var på plass kommer Pål traskende og slår seg ned på gresset med Johnny.

– Ifølge arbeidsplanen skulle albumet egentlig komme før jul i fjor, men vi måtte utsette det en del ganger på grunn av blant annet sample-klareringer. Det er derfor du hører 2012 en del på plata, sier Jaa9 lattermildt.

– Men det kom nå og vi er veldig fornøyde med det. Folket har gitt oss gode tilbakemeldinger.

Se også: P3 Spanderer: Half Moon Run | P3 Spanderer: ShiningP3 Spanderer Angel Haze P3 Spanderer: Blood Command | P3 Spanderer: Kim Cesarion | P3 Spanderer: Honningbarna | P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S | P3 Spanderer: MØ | P3 Spanderer: Lemâitre | P3 Spanderer: Billie Van

fjern2

Oslo Ess som korister

Pål sin telefon ringer og intervjuet blir avbrutt. Det er Åsmund Lande og Knut-Oscar Nymo fra Oslo Ess som slår på tråden. De er på vei i en taxi fra studiojobbing med ny plate for å steppe inn på refrenget  når rapduoen gjør P3 Spanderer, og er allerede 20 minutt forsinket.

Se: Flere P3 Spanderer

Når de to ankommer er deaAvslappet og i godt humør. De slår de an en prat med Jaa9 og OnlkP før de rigger seg til med gitarene sine på Kontaskjæret og begynner å leke seg med låta «Fjern», som er resulatet av samarbeidet deres på ferske album  Diskoteket er stengt.

– Akkurat nå er Åsmund og Knut-Oscar koristene våre, sier Pål.

Sist vi hørte fra Lillehammer-rapperne var det med P3-hiten »Partysvenske» og »Joda Neida». Det nye albumet ble sluppet sist uke, og  P3s anmelder trillet terningkast 4 for det. I anmeldelsen ble låta »Fjern» omtalt som en midtempo-ballade: Pen, ryddig og egentlig distansert fra 9&P-kloden.

Rapperne forteller gjerne om tematikken i låta.

– Jeg fikk litt søndagsvibb på tracket, og fikk litt tid i studio til å reflektere. Så låta handler vel om at du ikke er helt til stedet når du er der du er. Du er høyt og lavt hele tida, så det blir vanskelig å finne roa, forteller OnklP.

– Når du har spilt konserter torsdag, fredag og lørdag, så kommer du hjem igjen og oppvasken som du lovte å ta står der og mugner – da er du på et vis ikke hjemme enda. Altså, jeg er hjemme, men jeg er ikke hjemme før i morgen, legger Jaa9 til. 

fjern3

Møttes på Bonanza Pub

Opptaket til P3 Spanderer blir litt forsinket på grunn av tekniske problemer, noe som ikke ser ut til å være noe problem, verken for rockegutta eller hip hop-gutta. Plutselig forsvinner Pål i 15 minutter før han kommer tilbake med to pils.

– Bergensk eller nederlandsk øl?, spør han Åsmund og Knut-Oscar.

– Vi går for Bergen, takk.

Det er god stemning mellom dem, sola skinner og røverhistorier fortelles. Dette er heller ikke første gang de to konstellasjonene samarbeidet. Allerede i fjor på Oslo Ess sin plate Verden På Nakken, Venner i Ryggen begynte samarbeidet mellom rockegruppa og Jaa9 & OnklP.

– Det begynte med en låt som jeg gjorde på Oslo Ess sin siste skive, og etter det så har det blitt et godt vennskap mellom oss alle. Gjengen har utvida seg og da spurte vi om Oslo Ess ville hjelpe til på denne låta, noe som ordna seg veldig bra. Det er kult at de kunne komme her i dag, fordi de er ganske busy, forteller Jaa9.

– Men hvordan møttes dere egentlig?

– Våre veier har kysses tidligere, men det er vel mer eller mindre på Bonanza Pub over noen beger, forteller Pål.

– På vei opp mot fylla, legger Johnny til.

– Det er et veldig farlig landskap å bevege seg i, synes jeg. Fordi det er jævlig mye drittmusikk som har blitt laga, mye hybridmusikk mellom de to sjangerne. Men det som gjelder er at det er bra folk som gjør det, da funker alle slags sjangerblandinger, sier Pål.

Se også Oslo Ess og OnklP fremføre låta »Fritt Fram» i Popsalongen.

 

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.