Rekordmange Urørtband på Slottsfjell

Hele sytten band får boltre seg på Slottsfjellfestivalens Urørtscene i år – her er oversikten.

For tredje år på rad har Slottsfjellfestivalen i Tønsberg (18.-20. juli) en egen Urørtscene. I år skal sytten Urørtband og -artister få vise seg frem der, noe som er foreløpig rekord. Du kan lese hva Urørtredaksjonen sier om de utvalgte lenger ned i saken.

Tre av artistene som fikk boltre seg på fjorårets Urørtscene, er hentet inn igjen i år  for å spille på festivalens hovedprogram. Disse er Bendik, Overthrow og Cazadores.

Vi har tatt en prat med førstnevnte, eller Silje Halstensen som står bak Bendik-navnet, i tillegg til vinneren av årets Urørtfinale, Phil T. Rich. Han har sin jomfrutur på Slottsfjell, og headliner Urørtscenen fredag kveld.

– Urørt en døråpner

Phil T. Rich under årets By:Larm. (Foto: Johannes Andersen).
Phil T. Rich under årets By:Larm. (Foto: Johannes Andersen).

Da vi snakker med Arif Salum, som er Phil T. Richs egentlige navn, er han og bandet på vei til Grimstad i en bandbuss for å spille. Det øves i bakgrunnen, og det er utvilsomt god stemning få dager før festivalstart.

– Det blir dødsgøy å spille på Slottsfjell! Jeg har aldri vært der før, men de jeg kjenner som har spilt der sier det er den beste festivalen og at det er superdigg og bra stemning.

– Hvordan er forventningene?

– Jeg har ingen spesielle forventninger, jeg bare håper så mange som mulig dukker opp for å se oss. Forhåpentligvis blir konserten den beste vi noen gang har gjort. Vi har også med oss en kjempeflink lysmann, og jeg tror det blir dritbra!

Phil T. Rich (Arif Salum) sier Urørtseieren har åpnet mange dører for hans artistkarriere. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).
Phil T. Rich (Arif Salum) sier Urørtseieren har åpnet mange dører for hans artistkarriere. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Salum sier Urørtseieren har betydd veldig mye, og at den har åpnet opp for mange muligheter han har valgt å ta tak i.

– Det har hatt alt å si. Jeg har aldri spilt så mange konserter som nå. Men det var en side av meg som trodde at det skulle skje enda mer, at det skulle bli konsertjobber nærmest hver dag, haha.

Årets Urørt har ingen forberedelsesplaner til konserten ut over det å øve, i eller utenfor bandbussen.

– Men jeg liker å ha en halvtimes tid før konsertstart der jeg er for meg selv, og ser for meg hva som skal skje.

– Hvilke konserter har du selv lyst til å få med deg på Slottsfjell?

– Karpe Diem, Kendrick Lamar, B.A.W.S., som spiller rett før meg på Urørtscenen, og Bits Between før der igjen.

Phil T. Rich spiller på Urørtscenen fredag klokka 22.15. 

Phil T. Rich på Urørt

Skype og pandakostymer

Silje Halstensen er primus motor i Bendik, og har meg seg ny bandbesetning til årets Slottsfjellfestival: Andreas Stensland Løwe (synth) Bendik Kjeldsberg (trommer) og Simon Dolmen Bergseth (gitar).
Silje Halstensen er primus motor i Bendik, og har meg seg ny bandbesetning til årets Slottsfjellfestival: Andreas Stensland Løwe på synth, Bendik Kjeldsberg på trommer og Simon Dolmen Bergseth på gitar.

Bendik spilte på Urørtscenen i 2011, og i år gjester Silje Halstensen og kompani hovedprogrammet og Kongescenen på lørdag.

Halstensen sier det betyr mye å få spille på festivalen, og at det gjør noe med energien i hele bandet.

– Slottsfjell er min favorittfestival, og jeg gleder meg til den gode stemninga og de bra folkene som er der. Artistfestene er også noe å se frem til.

– Hvordan er forventningene deres til å spille på hovedprogrammet?

– Vi har høye forventninger til konserten, og gleder oss veldig. Når man spiller på Urørtscenen blir man behandlet like bra som om man spiller på hovedprogrammet, så den største forskjellen mellom å spille for to år siden og nå, blir sannsynligvis at det blir hakket flere publikummere.

Bendik på Slottsfjellfestivalens Urørtscene i 2011. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).
Bendik på Slottsfjellfestivalens Urørtscene i 2011. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Halstensen sier de er energiske på scenen, spesielt i front.

– Vi tenker på om vi skal gjøre noe spesielt, og har vært inne på tanker om alt fra å ha på oss pandakostymer til å ha Skypeoverføring av konserten. Det blir i hvert fall mange nye låter!

– Har dere noen faste ritualer før dere går på scenen?

–  Det går i perioder. Akkurat nå for tida danser vi litt, og alle ser hverandre inn i øynene og pepper hverandre opp. Jeg kan bli litt i overkant spent før jeg skal spille, men det går over når vi er i gang.

– Hva med andre artister, har du plukket ut noe du vil få med deg?

– Jeg vil i hvert fall se Ludvig Moon og Synne Sanden, som begge spiller på Urørtscenen.

Bendik spiller på Kongescenen lørdag klokka 15.45.

Bendik på Urørt

 

Billie Van er headliner på Urørtscenen torsdag kveld. Her er hun under årets by:Larm. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).
Billie Van er headliner på Urørtscenen torsdag kveld. Her er hun under årets by:Larm. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Bandene som spiller på Urørtscenen:

Bandene som spiller på Urørtscenen ble plukket ut av en jury bestående av Tete Lidbom (P3 Urørt), Jørgen Hegstad (prosjektleder P3 Urørt), Mari Garås Monsson (programleder P3 Urørt) og Henning Krane (bookingsjef Slottsfjell).

– Vi tror dette er artister som vil levere varene på scenen under årets festival, og være med på å gjøre P3 Urørtscenen på Slottsfjell til å være en scene mange velger å legge turen innom også i år, sa Krane da Urørtprogrammet var klart.

Billie Van headliner torsdag klokka 22.15 på Urørtscenen | Phil. T Rich topper fredagen | Lemâitre avslutter Urørtscenen lørdag klokka 22.00 

Her er en oversikt over resten av artistene på Urørtscenen og når de spiller, i tillegg til hva Urørtredaksjonen sier om dem:

Torsdag 18. juli

 

THE SWITCH kl. 15.15

Et knippe Oslomusikere fra relativt forskjellige musikalske ståsted møtes om den sommerlige countrypoppen som The Switch. Denne konstellasjonen
har allerede overbevist stort med et par nydelige singler, med fokus på store refreng og himmelsk koring.

Mer om: The Switch som Ukas Urørt – Euforisk popmønstring

 

KINDRED FEVER kl. 17.15

Haugesundsduoen Kindred Fever spiller kraftfull bluesrock i samme gate som selveste White Stripes. Trommis Linn Sofie Hagen Olsen og frontmann Jarle Langåker har likevel funnet sin egen metode for å treffe rockenerven til lytteren. Med bemerkelsesverdig pondus evner også duoen å skape låter og partier som stryker intimt innimellom de mest voldelige slagene. Den buldrende låten «Tabula Rasa» har gitt Kindred Fever Ukas Urørt-tittelen og spillelisting på NRK P3.

Mer om: Kindred Fever som Ukas Urørt – En ny start

Kindred Fever på Urørt

 

THE WOLVES kl. 19.30

Purungt punkrockband fra Tromsø som, tross at de har en alder som knapt gir de lov til å ta mopedlappen, lager riff og formidler en energi få andre norske band gjør dem etter. Singel og Ukas Urørt-låt «Let’s Skate This Town» er playlistet på NRK P3.

Mer om: The Wolves som Ukas Urørt – Ulvehunger 

SHIFT kl. 20.45

Bergensrapperen Shift er i ferd med å bli et av de virkelig store undergrunnsnavnene innen norskspråklig hiphop. Vittige, bitende tekster og fengende beats gjør ham til et navn å få med seg på Slottsfjell i år.

Mer om: Shift som Ukas Urørt – Magnetisk rapper

 

Fredag 19. juli

 

FAY WILDHAGEN kl. 14.00

Det er sjelden å komme over et såpass rått og fengslende talent som Fay Wildhagen, som lager viltvoksende folkpop med aner til artister som Ane Brun og Feist.

SHY FOR SHORE kl. 15.30

Oz Page og Mari Nordén utgjør elektropopduoen Shy For Shore. Dansbart, dunkelt og svalt – et bandprosjekt vi forventer oss mye av.

EKKOLODD kl. 17.45

Mange har allerede latt seg fortrylle av Ekkolodds atmosfæriske, sakteflytende popmusikk, og albumet «Det Bruse Forbi Me» har god gjenklang av artister som Sigur Rós og Radiohead. Urørtfinalist.

 

 

BITS BETWEEN kl. 19.45

Råderockerne var Urørtfinalister i år, og viste både da og fremover at de er et hardcoreband med stort internasjonalt potensiale.

Mer om: Portrett av Bits Between fra Urørtfinalen – Hardcore, Honning og høyballer

 

B.A.W.S

Det kreative kollektivet B.A.W.S har virkelig krevd og fortjent sin respekt det siste året. Mest kjent er nok årets Urørtvinner Phil T. Rich, men bak den karismatiske rapperen finnes det en bråte med talentfulle produsenter, rappere, regissører, sangere og fotografer. BAWS er nærmest blitt en betegnelse på overskudd, et overskudd som kler årets Urørtscene.
AonEmilioSAMPhil T. Rich

Lørdag 20. juli

 

UNNVEIG AAS kl. 14.00

Det er et godt år for vakre folkpoptoner, og det blir enda bedre med Unnveig Aas’ pedalsteelkledte, poetiske underfundigheter.
Hun har blitt sammenlignet med First Aid Kit og Laura Marling, men man trenger ikke disse sammenligningene for å høre at hun er
et av de store navnene å se opp for i 2013.

LUDVIG MOON kl. 15.30

Ludvig Moon blander musikaliteten fra Motorpsycho med livsgleden fra Team Me. «Uneasy» viser en låtskriver med stort hjerte og teft.

Mer om: Ludvig Moon som Ukas Urørt – Låtskriver med stort hjerte

Ludvig Moon på Urørt

SYNNE SANDEN kl. 17.30

Med singelen «King In My Kingdom», eksponert Urørtfinalistdeltakelse og et svært rikt og velspillende liveband har Synne Sanden
i år for alvor markert seg. Albumet Climbing The Rainbow ble sluppet i vår til gode kritikker.

Mer om: Portrett Av Synne Sanden fra Urørtfinalen – Jeg vil berøre, ikke imponere

LUCKY MALICE kl. 19.30

Lucky Malice er hardtslående, feststemt, feministisk rølp fra Halden, med hemningsløs spilleglede og et dertil hørende sagnomsust liveshow.

Mer om: Lucky Malice som Ukas Urørt – Skitne Haldensere

INTERTWINE kl. 20.45

Intertwine er Tarjei Z. Ekelund med venner, og hans kornettkrydrede chillwave har både gitt ham en plass i Urørtfinale og kontrakt med Apollo Records (James Blake, Aphex Twin).

Mer om: Portrett av Intertwine fra Urørtfinalen – Stedet former musikken

 

Les også: Klare for Urørtscenen på Slottsfjell

Les også: Tre nye Urørtnavn til Slottsfjell