Kygo - Cloud Nine
Terningkast 2

Sorry as, Kygo

…Dette var ikke særlig bra.

Etter ett gjennomlytt har man egentlig fått nok. Dette var ganske som forventet, Kygo. Og det er synd for du er en jækla god produsent. Du grep den tropiske housen med stil og tok den fra Soundcloud til hitlistene, fra Fana i Bergen til de store arenaer verden over. Du var – og er – en pioneer sånn sett.

Les også: – Ikke den snilleste industrien i verden

Men singlene «Firestone», «Stole the Show» og «Stay» var ikke de helt store, hvis ser bort i fra de skyhøye streamingtallene da. Alle tre er nok så generiske og kjedelige. Den aller nyeste – hvor Kygo ble hyllet for å gjøre noe helt nytt («Fragile») – like så. Debutalbumet Cloud Nine setter to store streker under dette svaret: Kygos egne musikk er ensformig og ganske døv.

Kygos musikk kan nærmest oppleves som matematisk skrudd sammen. Anonyme melodier, svake kubjeller i ekko og synkope, bongo og congas og selvfølgelig: Den karakteristiske en hånds-pianospillingen enten i sin naturlige form eller som panfløyte eller lignende. Elementene går igjen i alle låtene, nesten som en formel. 1 + 1 er to, opphøyd i andre = en hit, eller?

Se også P3s aprilsnarr: – Sikkert ein av dei tre beste låtane hans

Kygo begynte i det små, eller kanskje med det beste. Remixer og editer av Marvin Gayes «Sexual Healing», James Blakes «Limit To Your Love» og Seinabo Seys «Younger». Remixene bygde dog på allerede veldig sterke melodier skrevet av noen av verdens største låtskrivere og så snart den unge bergenseren slapp sitt eget materiale («Firestone») kunne man se akillesen til den ellers så suksessfulle produsenten.

 

 

Selv med navn som John Legend faller det hele igjennom. Stikkord: Kjedelig. Låter som «Not Alone» og «For What it´s worth» – med et tydelig Bon Iver og The XX-preg – trekker opp helheten, og det skal sies at de nevne låtene er ganske solide i seg selv. Dessverre døyver de ikke helhetsinntrykket av dette som en kjip, ensformig og lite nyskapende førsteplate fra Kygo.

Som alle de 4-5 (!) singlene som allerede er sluppet fra skiva, skyller nok gjestene på Lektern ned resten av Cloud Nine med halvliteren til 95 kroner. Vi andre har nok verken tid, ork eller råd til den slags.