– Venninnen som trøster deg før hun tvinger på deg ditt hotteste antrekk

Vi gir deg søt R&B fra fersk «Årets stjerneskudd»-vinner og fem andre favorittlåter.

Makosir – «Starte på nytt»

Siden han var en av finalistene i «Urørt»-finalen for rett under et år siden, har det skjedd mye rundt Makosir.

Han har imponert med fengende låter og kreative samarbeid, og sammen med Hkeem har han toppet hitlistene med «Danser videre i livet» og spilt foran 40.000 folk på «VG-lista Rådhusplassen».

Nå er han ute med en klubbete, lekker låt som både tekstlig og musikalsk har mange av de samme kvalitetene som Lars Vaulars «Kroppsspråk» og Arif sin «Alene» – dette er en banger!

Makosir med «Starte på nytt» er Ukas låt på NRK P3

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Evig Ferie – «En liten time til»

For en uke siden slapp indiekvartetten Evig Ferie en EP med fire låter. Det var akkurat i tid for Bylarm-festivalen i Oslo, og bandet fra Innlandet fikk gleden av å avslutte fredagskvelden på Sentrum Scene med både gamle og nye låter.

Da ble det igjen latterlig klart hvor mye jeg elsker Evig Ferie (konseptet OG bandet der, altså).

Jeg kan absolutt anbefale deg å ta med alle fire låtene i helgen, men kanskje spesielt «En liten time til». Legg merke til den lure lille synthen etter det første verset. Det er så gøy og nydelig. Og selv om jeg hater folk som romantiserer høst, får jeg litt lyst til å slenge meg på når jeg hører låter som dette.

Hvis du bor i Trondheim og har kapret deg billetter til dagens konsert, så misunner jeg deg.

Ellen Eriksen
Journalist

Jesper Nondal

Swank Mami – «I Saw U»

Det er ingen tvil om at Swank er en baddie på sin første EP «Eurostar», og med bangeren «I Saw U» viser hun at hun har kommet for å bli. R&B-talentet fra Lørenskog ble nylig kåret til «Årets Stjerneskudd» av Bylarm, og med en EP full av hits er det tydelig at vi har med en kommende superstjerne å gjøre.

«I Saw U» er både søt og dansbar, på tross av tekst som handler om utroskap og det å bli forlatt. Med en upåklagelig jerseybeat fra den amerikanske produsenten Santell får jeg assosiasjoner til artister som Amaarae og SZA, og det er noe deilig unorsk med produksjonen av denne klubballaden.

Dette er venninnen som trøster deg med en god klem, før hun tvinger på deg ditt hotteste antrekk og drar deg med ut på byen. Jeg trenger at noen knuser hjertet mitt ASAP, så jeg kan gråte på klubben til denne låten. Og ikke minst – jeg trenger mer Swank Mami i livet.

Ane Linea Solberg
Journalist
Ane Linea Solberg

Vågard + Girson – «Marokko Barcelona Colorado California»

3. desember kom den tragiske beskjeden om at Vågard Unstad var død. Som en tredjedel av den legendariske gruppen A-laget, var Unstad med på å gjøre Bergen til opinionslederne i norsk hiphop på 2000- og 2010-tallet.

Før Unstad gikk bort spilte han inn sitt første soloalbum. Etter en spleiseaksjon ble albumet ferdigstilt, og i dag kom «Den notoriske B.O.G». Å høre albumet fra start til slutt er sterkt. Spesielt to av favorittsporene mine «Tiden går fort» og «Ta meg dit», gjestet av henholdsvis Lars Vaular og Girson, treffer hardt. På sistnevnte rapper Vågard selv om at han har mistet for mange til å være så ung.

Rent musikalsk låter albumet veldig bra. Det har en tydelig rød tråd, med kompromissløs mørk sørstatsinspirert rap. Produsent David Grytten har laget noen rå beats.

Jeg vil trekke frem den varme låten «Marokko Barcelona Colorado California». Den mest melodiøse låten på albumet er også Vågard på sitt vittigste. Linjer som «Ikke utvannet som homøopatmedisin» og «Du har gått ut på dato som en homo-hater» gjør at man også trekker på smilebåndet av den ellers vemodige fullengderen.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

https://open.spotify.com/track/3S0TZyFdycL55tA7WFGgiC?si=138b09e2a8a84380

Murmur – «Bore»

Sunniva Mellbye er en artist fra Gjøvik som blant annet har spilt med den tidligere «Årets stjerneskudd»-vinnende elektronika-gruppen Sassy 009. For fire år siden begynte hun også så smått å slippe sporadiske sololåter som Murmur.

Debutalbumet «Genuine Leather» kom denne uka, og det er en herlig avslappende affære. Hun minner ikke så mye om 80-talls-synthpionerer eller 2010-tallsartister som Grimes lenger. Det elektroniske lydbildet viker nå oftere til siden, så akustiske gitarer og den drømmende vokalen får ta større plass.

Albumsporet «Bore» er en lavmælt affære. Murmur synger søvnig om å føle seg som en kjedelig person, over diskret, stemningsskapende synth langt i bakgrunnen, med organiske gitarer og trommer som bærende element. Låta nytes best slik du finner hovedpersonen på coveret: avslappet og henslengt på puta.

Eskil Olaf Vestre
Journalist
Eskil Olaf Vestre

Whammyboy – «Enjoy The Feeling»

I kjent Whammyboy-stil har «Enjoy The Feeling» en dansbar driv som føles flytende, uten at det er noen tvil om hvor låta skal.

Artist og produsent Noah Johansen sier selv at sjangeren han opererer i er «space pop», og endelig er debut-EP-en med samme navn her. Som musikken hans er han helt fri og uten begrensninger – han kan lage akkurat det han vil. Jeg kjøper det, og det føles alt annet enn kommersielt.

Helt siden han var i «Urørt»-finalen i 2021 har Whammyboy fortsatt å sørge for svevende synther og utenomjordiske musikkopplevelser til folket. Mest svevende var det uten tvil da han fremførte «Heart» fra et fly oppi skyene over Volda og Ørsta et sted. Med en helt ny EP med fem låter åpner det seg tilsvarende mange muligheter til ville konsertopplevelser. Hva blir det neste, Whammyboy-konsert fra ubåt? Rakett?

«Enjoy The Feeling» handler om å være i øyeblikket og legge bekymringene på hattehylla. Låta sender meg rett til strobelysbelagte rom hvor skoene henger igjen i parketten. Skru den på full guffe og la Whammyboy løfte deg ut av det svarte hullet!

Ingvild Sørnes
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: