Sesong fem av Supernatural er bra, men burde vært siste sesong i serien. Ikke fordi jeg er lei av de to demonjegerne Dean og Sam Winchester, men fordi jeg tror sesongens avslutning ville blitt så mye bedre!

Som du hører på navnet så er Supernatural er en serie med et godt fotfeste i det overnaturlige.

Vi følger brødrene Sam og Dean mens de prøver å holde verden fri fra demoner og andre lumske krefter som skaper trøbbel.

Dette byr på mange spennende og skremmende øyeblikk!

Les anmeldelse av: Devil

Djevelen er løs!

Sesong fem starter der nummer fire slapp. Sam ble lurt av demonen Ruby til å åpne fengselet som holdt selveste Lucifer i helvete.

Med en hevngjerrig Lucifer på frifot, står Dean og Sam nå på dørstokken til apokalypsen. De aner ikke hvordan de skal klare å stoppe djevelen og redde verden.

Oppe i alt dette har Dean store problemer med å stole på Sam fordi han tok Rubys ord over Dean sitt da det gjaldt som mest. Brødrenes forhold må derfor gjennom en stor prøvelse, og dette gir den femte sesongen litt dybde som jeg liker godt.

LES: Topp 5: Satan på lerretet

Sam og Dean fikk seg en overraskelse da Lucifers fengsel åpnet seg. (Foto: Warner Bros. Entertainment)
Gode skuespillerprestasjoner

Sesongens store slemming er som sagt djevelen sjøl. Han gis form av Mark Pellegrino, som mange sikkert husker som Jacob i tv-serien Lost. Pellegrino gjør en veldig god rolle som Lucifer og fremstiller djevelen nesten litt sympatisk til tider. Vi forstår hvorfor Lucifer er sint på Gud og vil ha hevn. Han føler seg forrådt av den han var mest glad i .

Det er nok mulig at jeg ble litt lurt av Lucifers vinnende vesen. For selv om jeg forstår ham er han jo likevel ond og slu jævel.

Les anmeldelse: LOST S06

Våre to hovedpersoner fortsetter å være like gode som tidligere i serien. Jensen Ackles er fortsatt like kul som den eplekjekke Dean og jeg synes han kanskje er enda bedre i denne sesongen.

I sesongens første episode forteller Dean til Sam at deres brødreforhold er ødelagt for alltid. Dette et strekt øyeblikk som tolkes godt av Ackles og som viser en interessant side av både rollefiguren og skuespilleren.

Jared Padalecki er på sin side også god som Sam. Jeg tror på hans sjelelige kvaler og dårlige samvittighet over det han har gjort.

Mark Pellegrino er en av kroppene til Lucifer i Supernatural. (Foto: Warner Bros. Entertainment)
Burde endt her

Jeg kjeder meg aldri med Supernatural. Som den pingla jeg er blir jeg snarere skremt. Supernatural handler jo om det okkulte og da er det klart at litt elementer av skrekk må til.

Heldigvis så synes jeg Supernatural klarer å være spennende og skremmende uten å falle for klisjeer. Hvis vante skrekkklisjeer er inne i bildet, gjøres det med humor og glimt i øyet, noe jeg synes fungerer veldig bra.

Selv om jeg ble underholdt av Supernatural synes jeg likevel at serien burde ha blitt avsluttet med denne sesongen.

Uten å avsløre for mye så kan jeg si at det virker som om serieskaperne er redde for å ta livet av noen av rollefigurene, siden de skal være med i neste sesong. Avslutningen på sesong fem hadde nok fått mer trøkk om skaperne hadde avsluttet serien her, og turt å ta farvel med rollefigurene.

Jeg blir derfor sittende igjen med en følelse av at serien legger opp til at dette skal bli den store avslutningen, men deretter trekker det tilbake.

For all del, jeg skal ikke si nei takk til en ny sesong med overnaturlig underholdning. Supernatural er fortsatt en skremmende god serie!

Les også anmeldelsen av Vampire Diaries.

Om SERIEN

Supernatural

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Mathilde

  Jeg er helt enig med denne anmeldelsen. Jensen Ackles er jævlig god som Dean og Mark Pellegrino skuffer aldri. Synd at folka bak serien ville fortsette med en 6. sesong, både for den er ikke like god som denne, og for alle de grunnene du nevner.

 • Morten Henriksen

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Dette er nok en serie med et godt konsept, men som desverre ender opp i masse vrøvl. Produsentenes evige jakt på penger tvinger skriverne til å forlenge serien ut til det uendelige. De drøyer, ofte med flere unødvendige, absurde episoder, til å komme til poenget. Altså – dette er ikke kunst. Frykt blir erstattet med kjedsomhet – dette er bortkastet tid. Pappas utsagn om «dommboksen» ringte i hodet mitt, jo mer de samme spesialeffektene ble resirkulert. Serien prøver, men klarer ikke å gjenskape seg i denne sesongen. Den setter ut på en historie som den ikke klarer å fullføre eller gi en verdig slutt. I og med at dette er 45min*22ep/60min/t=16,5 timer av livet ditt kan det godt være litt mer tanke og innsats bak det. Etter episoden hvor de havnet i himmelen ble jeg flau over at jeg brukte tida mi på dette og ga opp. Nå sitter jeg bare igjen med irritasjon over at de kunne forvandle et fint konsept til hjernebedøvende, tankenedsettende møkk. Viss du ser på dette med et hint av kritikk i øyekroken, og ikke er i en zombielignende, apatisk tilstand som NRKs anmelder, tar du nok selvmord før du ser ferdig denne sesongen. Eventuelt nøyer du deg med å skriver en idiotisk og alt for lang kommentar som aldri vil bli lest. Eventuelt (nr.2) tar du faktisk selvmord, blir til et badass spøkelse, og klarer faktisk ta rotta på Sam og Dean og ender denne serien en gang for alle.

 • Amanda

  Jeg er overhodet ikke enig med Morten Henriksen, jeg har hørt at dark side of the moon har fått mye kritikk, men det er faktisk min yndlingsepisode for sesongen sammen med the end:) Hva folk ikke liker med den er virkelig et mysterium for meg, jeg elsker absolutt alt ved den. Jeg er heller ikke enig i at produsentene har dratt det for langt, Eric Kripke har vært klar fra starten at han ville ha 5 sesonger, og han har alltid visst hvordan det skulle ende, så å si det om sesong 5 blir feil. Men jeg er delvis enig når det kommer til sesong 6, for her kan man begynne å snakke om pengefokus, men det er CWs verk, Kripke sa fra starten at han bare skulle være med på 5 sesonger, og derfor har han nå sluttet, og Sera Gamble har tatt over som showrunner. Det var hun Ostroff dama fra CW som presset dem til å fortsette fordi supernatural er den eneste serien som holder kanalen i live, går spn, går også CW. Så det er bakgrunnen for at serien har fortsatt, men jeg synes det er en grei nok deal fordi de ikke trekker denne storylinen lengre enn nødvendig, de har begynt med noe nytt, som forsovet er spennende det også, om ikke fullt like bra som tideligere. Og jeg må også si at jeg elsker de «unødvendige, absurde» episodene, ikke kom og si at moster movie og changing channels ikke er fantastisk morsomme episoderxD

  • Mathilde

   Monster Movie er favorittepisoden min, den er genial! Serien er blitt såpass mørk og alvorlig at jeg synes det er bra de har litt tullete episoder innimellom. Humoren er jo noe av det som gjør serien så bra som den er (var)!

   Men at «supernatural er den eneste serien som holder kanalen i live, går spn, går også CW» er vel strengt talt ikke sant. Serien har ca. like høye seertall som de andre seriene, bortsett fra The Vampire Diaries, som har høyere ratings.

 • Marianne Rognerud

  Og nå kommer snart sesong 13. Tanker? Selv koser jeg meg stort med spn. Det trenger ikke være perfekt, det underholder og engasjerer sterkt! Godt å ha noe som kommer oftere og med flere episoder enn Sherlock. 😊