Se Filmpolitiets årskavalkade her!

Og trykk her for å se lista over årets beste filmer, og her for å se lista over årets beste spill hvor du kan legge igjen dine egne kommentarer!

5:Shameless – sesong 1

Denne nokså mørke komedien tar ‘hvit skit’ til nøye høyder. William H. Macy er det alkoholiserte familieoverhodet i Gallagher-familien – en ekstremt sjarmerende og brokete forsamling unger og ungdom som lever ‘det gode liv’ under fattigdomsgrensa i Chicago.
Shameless har gått på Canal + i år, og kommer på den nye TVNorge-kanalen VOX i januar.
(Foto: Showtime)

 

4Treme – sesong 1

Treme er The Wire-skaper David Simons hyllest til New Orleans – byen som fikk skambank av orkanen Katarina og senere av USAs regjering.
Serien handler om overlevelse og hverdag blant musikere, restauranteiere, politikere og politi og renner over av fantastisk musikk og sære figurer.
(Foto: HBO)

 

3:En moderne familie – sesong 2

Fantastiske figurer og råbra manus gjør En moderne familie mye bedre enn det jeg kan få det til å høres ut som med bokstaver og ord: en mocku-komedie om tre forskjellig sammensatte familier som lever sine hysterisk artige ‘vanlige’ liv med et kamera i huset.
(Foto: ABC)

 

2:Breaking Bad – sesong 2

Walter Whites reise fra å være (snart) far til to, gift A4-borger og kjemilærer til å bli en storfisk i New Mexicos narkotikamiljø, er årets hardeste TV-opplevelse for min del.
Hans medsammensvorne, Jesse, går en minst like hard vei – men på sin måte.
I sesong to kommer Walters personlighetsforandringer rennende på i små doser og Breaking Bad viser seg som en av nåtidens heftigste pågående TV-skildringer.
(Foto: AMC)

 

1:

Game of Thrones
– sesong 1

Det mest fantastiske med fantasyserien Game of Thrones er at uansett hvor kameraet snur seg, fanger det inn en fantastisk verden hvor alle figurer og omgivelser fenger og engasjerer meg.

Den legger seg lett på toppen blant 2011s beste serier, og det til å være en førstesesong!

Game of Thrones har gått på Canal + i høst, og dere som skal se den på NRK1 i januar går ingen kjip etterjulsvinter i møte.
(Foto: HBO)

Det var de fem beste seriene i året som er på hell. Er det noen serie som mangler blant de fem beste? Bruk to minutter i kommentarfeltet under og opplys oss!

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Anonym

  Utrolig enig med de tre første plassene. Digga Game of Thrones og gleder meg skikkelig til neste sesong. Beste fantasyopplevelsen siden Ringenes Herre.

  Av det som har vært i 2011 har seriene vært det beste for min del 🙂

  • Helt enig, men Ringenes Herre blir litt enkelt og forutsigbart i forhold til dette. Anbefaler seff bøkene, «A song of ice and fire»

 • Ronald Kristensen

  Syns personlig Boardwalk Empire skulle vært selvsagt på en slik liste.

  • Vi får se om sesong to finner veien inn på 2012-lista, Roald!

 • nils jostein

  Boardwalk Empire skulle definitivt vært med. Savner også årets store overraskelse Boss. Så min liste ser slik ut: Breaking Bad, Boardwalk Empire, Boss, Homeland og Justified.

  • Det der er jo en kjempeliste, Nils Jostein! Jeg kunne nok fort fått inn Boss på lista mi, men har ikke sett mer enn de to første episode to på Canal Plus. Men siden du er så grei å følge opp, er den per definisjon med på lista!

   • Savner egentlig Homeland, fikk ikke sett begynelsen etter at du anbefalte den, men så de første 5 episodene rett etter hverandre en kveld på Zebra. Den starter sinnssykt bra og slutter enda bedre. Episode 12 som gikk i USA nå nettopp er en orgie av spenning og nerve. Rett og slett gjennomført kvalitet.

   • Boss er den serien som har overrasket meg mest.  Kom «ut av det blå» med «Frasier» i hovedrollen og skulle være «mafiafilm» …. men gud bedre!  Den er så bra at det er helt rått, alle serier trenger en (eller flere) sterke karakterer og Kelsey Grammer er bare HELT strålende her!  Før andre episode var ferdig hadde jeg glemt alt som het Frasier.  Forøvrig ble jeg anbefalt Deadwood av deg (tror jeg det var) tidligere her i kommetarfeltet (ang HBO serier), den har jeg sett S1&2 av nå og er kjempefornøyd!  Ian McShane er verdt hele greia alene, suverent skuespill og suveren karakter Mr. Swearengen (eller populært kalt Mr. Swe-gen» 🙂

 • panjabitiger80

  Breaking bad sesong 2 er fra 2009, og sesong 4 som gikk i år var rett og slett rævva! Å utelate Boardwalk Empire fra denne lista er helt uforståelig. Bomskudd fra filmpolitiet.

  • Jeg skjønner at du reagerer, panjabitiger80.

   Greia er den at Breaking Bad gikk på norsk TV (TVNorge MAX) i år, og derfor er den definert som 2011-serie.

 • Kan noen fortelle meg HVA som er bra med Boardwalk Empire? Er det karakterene? Er det det ultrastillegående limet av en historie? Er det kostymene?

  Jeg VIL like denne serien, men etter å ha sett halvannen sesong gikk det opp for meg at jeg ikke lenger ser forskjell på episodene. Det skjer så lite at jeg så en episode to ganger og først helt, helt på slutten forstod at jeg hadde sett denne før. Da ga jeg opp hele dritten. 

  • Har ikke på langt nær gitt den like stor sjanse som deg, men føler egentlig også at jeg vil like den mer enn jeg gjør.

   • Anonym

    Jeg hadde også store problemer med BE gjennom sesong 1, men jeg syntes den tok seg voldsomt opp på slutten. Spesielt Steve Buscemi gikk fra å være Steve Buscemi i en annerledes rolle, til å bli Nucky Thompson. I sesong 2 følger den litt den samme kurven, rolig og grundig i starten, men ekstremt mye mer intens mot slutten av sesongen. Jeg gledet meg til sesong 2 fordi serien tross alt er bedre enn det meste av mølet på TV, men jeg gleder meg til sesong 3 fordi jeg tror det blir fett!

  • Anonym

   Grunner til at jeg liker Boardwalk Empire:
   1-Karakterene-De er troverdige -Man engasjerer seg i hvordan det går med dem-Som i The Wire, er ingen bare gode eller bare onde-De har interesser som går så på tvers av hverandre at noen MÅ tape2-Settingen-Kult med en serie fra USA på 20-tallet-Ingen mobiler-Ingen DNA-prøver-Ingen kjappe, ironiske replikkvekslinger-Masse mafia og korrupte politikere-Flotte kostymer og kulisser3-Handlingen-En rekke personer forsøker å kontrollere diverse amerikanske byer gjennom vold og korrupsjon-Ettersom jeg oppfatter serien som mer drevet av karakterenes utvikling (og konflikter dem i mellom), enn av actionfylte scener, blir det naturlig at handlingen siger rolig av gårde. Blant annet tar de seg tid til å bruke et kvarter av en episode på en fyr som sitter i skogen og vurderer selvmord. -Mange personer krever å få sin historie belyst. Dette går selvsagt på bekostning av framdriften i «hovedhistorien» om spritsmugling og maktkamp-En serie som Sopranos passet ofte på å ha en «bihistorie» eller to i hver episode, slik at man ble underholdt selv om hovedhistorien gikk langsomt. Dette knepet brukes ikke i BE.Folk har forskjellig smak, og jeg antar at en person som liker action bedre enn drama, vil ha god grunn til å prioritere andre serier enn BE, som f.eks. Sons of Anarchy. Selv liker jeg begge.Til slutt: Bored to Death anbefales på det varmeste hvis man er ute etter en serie å humre til en halvtime i uken. 

  • Se ferdig sesong 2 og se om du fortsatt lurer 🙂

 • Ola Martin Fjeld

  Glad for at Treme kom inn på lista! Et utrolig vakkert og trist portrett av en enestående, men forfallen by. 

  Håpet å se Boss på denne listen, den glimrer med sitt fravær. Kanskje den beste piloten jeg har sett siden Mad Men. Fortjener absolutt en plass. 

  Foretrekker Solsidan framfor Modern Family. Begge seriene klarer i god «Office-stil» å dra fram underholdningen ved pinlige mellommennesklige relasjoner. Høy «pute-tv» faktor. Solsidan treffer meg bedre fordi den oppleves nærere og jeg kjenner meg mer igjen.  Desverre er begge disse seriene veldig statiske. Det er langt mellom virkelig gode humor-serier for tiden. 

  Gleder meg til å sjekke ut Shameless!

 • vært et år med mange gode, nye serier – dog ser jeg bare en på listen her som jeg ville hatt med på min topp fem liste. Forøvrig trodde jeg modern family og flere av disse startet i 2010 og derfor ikke kunne kommet på liste over nye serier i 2011?

  Den av disse jeg ville hatt på min liste her er modern family men den er jo fra 2010 og kan ikke velges som ny serie i 2011.

  Forøvrig vært et bra år på seriefronten selv om jeg ikke fatter lista her.

  • En moderne familie er med fordi sesong to hadde norgespremiere i år, Martin.

   • Jeg skjønte jo det. Andre er jo enda eldre her. sBreaking bad mener jeg det er noen år jeg sluttet se på, så.

    Shameless har jeg sett noe av men for lite til å gjøre opp mening. Uansett mener jeg det burde vært serier fra 2011 og ikke bare serier på norske skjermer i 2011.

    Forøvrig er det bare personlig mening og jeg skjønner fint ikke alle deler samme syn som meg 🙂

    Liker godt at redaksjonen kommer med tilsvar – appreciated.

    • Det er ekstremt appreciated at du legger igjen kommentarer også, Martin. Kommentarfeltet er halve moroa!

 • 101% enig med førsteplassen. Game of Thrones er noe av det beste jeg har opplevd, både TV-serien og bokserien. Rett og slett strålende. Ellers så kan jeg ikke utalle meg så alt for mye angående denne lista. 2011 har for min del gått med til å se serier jeg har gått glipp av i tidligere år, som True Blood, Spartacus, The Sopranos og slike ting. Henger veldig etter virker det som.

 • Jeg har bare sett Breaking Bad og Game of Thrones på denne lista, men likevel føler jeg at Homeland kanskje skulle fått en plass her (eventuelt, er denne listen bare serier som har gått i Norge?), det er definitivt en av de beste seriene fra 2011.

  • Homeland er definitivt kvalifisert i kategorien ’beste serie 2011’ siden den går på TV2 om dagen, Eirik. Den er på Topp ti-lista mi, for å si det sånn ☺

   • Flinke mannen 😀 Den blir bare bedre og bedre, og jeg er virkelig nysgjerrig på hvilken retning de ender sesong 1 i, ingenting er åpenbart for øyeblikket.

    • Hvis jeg får ånden over meg denne uka, er det mulig jeg setter meg ned og utvider serielista med fem plasser til, slik som Birger, Rune og Marte har gjort. Det kjennes ut som det trengs.

     • Sier bare en ting Torfinn (i denne kommentaren:P): Community. Likte sesong 1, Likte sesong 2 veldig godt og synes sesong 3 er det beste jeg har sett av komedie på TV. Paintballepisodene på slutten av sesong 1 og 2 er helt fantastisk bra satire på annen popkultur at det er skremmende.

 • Sigmund Elias Vatn

  Hva med  feks «The Killing» (amerikanske versjon av forbrytelsen) ? Er det kun serier som har vært på norsk tv i år? så forstår jeg lista bedre:)? 

  • Haha! Serier som har vært gitt ut på BD/dvd i Norge i år eller serier som har hatt norgespremiere i år.

 • Anonym

  Den beste serien har ennå ikke blitt vist på norsk TV og heter Bron/Broen. Dette er en mørk svensk-dansk thrillerserie som mest sannsynlig blir vist på NRK på nyåret. 

  • Du hadde meg på ‘Bron’, faktisk.

  • NRK1 sender første episode av Broen mandag 2. januar, trieste!

   • Anonym

    Det er bare å glede seg!

 • Anonym

  Gleder meg til endelig å få se Game of Thrones i januar 2012 på NRK1.

 • Anonym

  bESTE SERIE 2011:
  PERSON OF INTEREST!

 • Litt små-skuffet over at ikke «The Walking Dead» har kommet med på denne lista. Jeg mener nå sesong 1 som jeg tror ble vist på TVN i år, sesong 2 på Fox Crimes var jo heler ikke dårlig, muligens litt tregere, men alt i alt en utrolig fantastisk serie. Jeg mener den, sammen med «Game Of Thrones» burde toppet lista. Trøster meg med at førstnevnte i alle fall ble nevnt i sendingen deres.   

 • Anonym

  The fades og misfits S03 danker ut alle utenom førsteplassen. 

  • Har tipset innkjøperne i NRK3 om begge deler, Smochiepoo ☺

 • Syns dere kanskje kunne nevnt at ‘Shameless’ er en amerikansk versjon av den britiske serien med samme navn som som har gått i ørtogførti år på Channel 4. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har sett den amerikanske versjonen ennå (har planer om det), men den britiske trenger definitivt litt anerkjennelse og løøøv, for den er fantastisk!

  Riktignok utrolig knølete å se uten tekst, siden de prater så tjukk Mancunian at du i starten må spole tilbake en gang hvert andre minutt og høre setninga om igjen, men når man kommer inn i det er det aldeles herlig. Kan jo også nevnes at seriens første to sesonger inneholder en ung James McAvoy, for dem som trenger litt å hvile øynene på.

  • Det er bra du nevner det, Ingrid. Jeg har ikke sett den britiske originalen, men jeg har hørt at den er ’mørkere’ (bombe) enn den amerikanske versjonen.

 • på denne listen har jeg bare fått med meg modern family og games of thrones, og jeg liker disse seriene veldig godt, men for meg er mad men fortsatt den beste serien på tv!

 • Mathias Kahrs Hofslett

  Hvor er Homeland på listen? Årets nykommer!

 • Ingvild Rindahl Ødegaard

  Skjønner at lista må basere seg på serier som enten har gått på TV eller blitt distribuert på DVD/Blu-Ray i Norge, men det er likevel innmari synd, for da går man glipp av godbiter som Parks and Recreation, som i mine øyne er årets beste TV-serie og den beste sitcomen siden Arrested Development, hands down. Det blir så feil når folk tror at Modern Family (som har tapt seg i sesong 3, hvor karakterene står stille og har nærmest blitt parodier på seg selv) er det ypperste i amerikanske komiserier når Parks er både hysterisk mye morsommere, har et bedre persongalleri, mer karakterutvikling og ikke minst et tonn med hjertevarme. Sesong 3, som gikk på NBC i vinter, er muligens den mest fullkomne sesongen av en tv-serie jeg noensinne har sett, uten en eneste middelmådig episode. Fatter og begriper ikke hvorfor ingen norske kanaler har kasta seg over denne, når både dansk og svensk tv sender den.

  • Men hva synes du om Modern Family sesong to?

   • Ingvild Rindahl Ødegaard

    Sesong to liker jeg veldig godt, synes den har veldig mange sterke enkeltepisoder og sørget for veldig mange laugh-out-loud moments. Altså, jeg synes fremdeles Modern Family er bedre enn 80% av alle sitcomene som de amerikanske kanalene kverner ut hvert år, men jeg synes de har begynt å hvile litt for mye på stereotypene de har tilskrevet hver karakter. Jada, Phil er goofy, Manny er veslevoksen og Gloria snakker med sterk aksent, men jeg savner litt mer dybde og utvikling, som er grunnen til at Parks havner øverst på lista mi (i tillegg til at den ved flere anledninger har fått meg til å le så mye at jeg får pusteproblemer 🙂

    • Sesong tre starter på TV2 rett over jul skjønner du, og jeg har jo vært spent på hva sesongen bringer. Hvis den ikke utvikler seg på noe vis, er det slapt. 
     Utelukkende basert på det du har skrevet over her, har jeg begynt å gleder meg vanvittig til å se Parks and Recreation, forresten!

     • Ingvild Rindahl Ødegaard

      Som sagt, så er sesong tre fremdeles verdt å se, jeg bare merker at jeg ikke gleder meg like mye til hver nye episode som jeg gjorde før 🙂

      Fantastisk at du tenker å begynne på Parks, den fortjener mange nye seere! Men jeg føler jeg burde komme med en liten advarsel: sesong en er ikke noe særlig. Man merker at serieskaperne ikke helt visste hva slags type serie de ville lage, og den blir litt i overkant klein The Office-kopi. Den er heldigvis bare på seks episoder, og sesong to er så uendelig mye bedre. Jeg fikk sjøl beskjed om at jeg bare måtte holde ut sesong en da jeg begynte å se den, og jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det, for den blir bare bedre og bedre. God fornøyelse!
       

      • Det er nettopp slike merknader vi trenger når vi begynner å se en ny serie, Ingvill. Tusen takk! Og god jul!

    • sig_dit

     «Modern family» er vel ikke en sånn type serie man ser på for karakterutviklingens del. Det er dette man har dramaserier av forskjellige slag for. Komiserier som dette fungerer jo i stor grad på grunn av stereotypene. Synes det blir litt mye og kreve drivende karakterdrama og utvikling av intriger i alle typer serier.

     • Ingvild Rindahl Ødegaard

      Det tenkte jeg også, helt til jeg så Parks og skjønte at det faktisk går an å kombinere humor med multidimensjonale karakterer 🙂 Det er verken snakk om karakterdrama eller intriger, bare et ekstremt velutviklet persongalleri som alle framstår som ekte mennesker istedenfor karikaturer. Jeg sier ikke at dette er et must i alle komiserier, Arrested Development er min absolutte favorittserie gjennom tidene og den familien består jo utelukkende av karikaturer, men det er veldig forfriskende når en serie klarer å kombinere humor og dybde. Det synes ihvertfall jeg 🙂

   • Anonym

    nå har bare jeg z sesong 1 av modern family, så jeg spør med forbehold: hvor gammel er du Torfinn? dette mølet må man da etter min kvalifiserte mening være under 14 og over 71 år for å like mer enn midt på treet? 

    • Jeg blir 31 lørdag om en uke, gurglum.

    • sig_dit

     Du har jo lov til å ha din mening, men synes det er rart at du mener dette er møl. Hva er det som gjør at du synes den er så dårlig? Dette er etter MIN mening en av de beste «familiekomiseriene» på tv. Morsomme «stereotype»karakterer og handling, som til tross for å være veldig overdrevet til tider, gir assosiasjoner(sikkert stava feil)til ting de fleste kan kjenne seg igjen i. 

 • Forhåpentligvis har vi snart mulighet til å se serier gjennom Netflix, Hulu osv, slik at lister basert på «gårsdagens boble» (dvs hva norsk TV sender) ikke lenger er nødvendig. Sier sitt når sesong fra 2009 er på listen. 

  Strengt talt burde kanskje TV-serier som er å få kjøpt i butikken/på digitaltjenester (iTunes osv) også kunne være med i en slik kåring. Men i det minste gir nr. 1 en representativ plassering også om dette hadde vært uten tanke på landegrenser. Herlig serie 🙂

 • utrolig glad shameless endelig får litt anerkjennelse!
  og jeg vet det er en gammel serie, men når skal «friday night lights» få den oppmerksomheten den fortjener? det er absolutt min favoritt serie, og det er så synd den er så undervurdert.

 • Skulle gjerne sitt How To Make It In America på den lista. RÅ serie

 • warholm

  Min toppliste:

  1. Game of thrones
  2. Braking bad, dersom det er basert på dei første sesongane. Siste var ikkje heilt like god.
  3. Six feet under. Ja eg  veit den ikkje er frå 2011, men det er ikkje fleire av dei på NRK sin liste, og 2011 var då eg såg alle sesongene av SixFeetUnder. Råbra! med en god slutt.
  4. Bored to death, genial serie, aldri sett Ted Danson så vittig!
  5. Dexter
  6. How not to live your life, kan ikkje fatte kvifor NRK ikkje har vist dei 2 siste sesongene
  7. Californication.
  8. Sherlock
  9. My family
  10. Archer

 • Anonym

  Game of Thrones og Breaking Bad er sikre høydare. Av nykommere er Homeland en fornøyelse. Ellers mener jeg man bør se opp for Revenge. Denne har ikke kommet til landet enda, og gjør det muligens ikke, men så de tre første episodene i USA og det ga mersmak. Ellers blir det spennende å se hva Misfits har å by på når sesong kommer på DVD – noen som har sett? Andre jeg er spent på er Ringer, Terra Nova og Grimm.

  En som jeg fikk med meg noen episoder på og som i høyeste grad overrasket var The Secret Circle. Men det var vel godt mulig fordi jeg hadde veldig negativ tro på serien før jeg så noe. Men – faktisk ikke så grim som jeg trodde.

  En annen serie jeg er noe usikker på er Person of Iterest. Ser interessant ut men Jim Caviezel har en tendens til å prege det han gjør med en monoton tråd som muligens blir totalt drepen i en TV-serie.

  Andre jeg ønsker å sjekke ut er Boss, Alphas, Suits, … tips?

  Ellers er det vel noen som jeg følger opp. Strike Back, Boardwalk Empire, Nikita, Dexter, Burn Notice, Justified, NCIS, The Mentalist, Leverage, Castle, Fringe … Hva skjedde med Lie to Me?

  Av andre som jeg sikkert anskaffer når de kommer på tilbud e.l. er vel også Chuck, Blue Bloods, Covert Affairs, Criminal Minds, Bones, House, Eureka, White Collar, (Warehouse 13), ja – og til og med Desperate Housewives :/

  Ellers venter jeg enda på sesong to av Invasion; Fichtner m.fl. – Andre jeg venter på fortsettelse av er Dollhouse og Star Trek.

  • Er dette en liste over serier du skal skaffe deg eller serier du kom på i farta?:P du kan da umulig ha tid til alt dette der?

  • Boss er ikke noe å lure på engang!  Løp å se!  Kommer selvsagt an på smaken, men ser du er rimelig altetende, og Boss er kvalitet + at den har de to fineste damene som omtrent har vært på TV 🙂  Suits har jeg og sett.  Likte den brukbart, får litt sånn White Collar følelse, men S1 av White Collar var bedre sånn sett da.  Uansett; Suits er severdig mener nå jeg.  Ellers har jeg også sett Eureka og W13, begge er lettspiste underholdningsserier som gjør nettopp det; underholde.

 • Anonym

  Gleder meg til og se Game of Thrones,har akkurat begynt på bøkene og de virker fantstisk…..
  den beste serien jeg har sett er Treme,andre sesong er like god som den første bare litt dystrere

 • Hvor ble det av den beste nye serien i år; Suits?

  • Den blir nok å finne her på sidene våre når den har norgespremiere eller slippes på BD eller dvd, Eirik!

   • Torfinn vet du hvilken kanal om noen som sender/skal sende «The Borgias» i Norge. Den ser meget spennende ut, right up my alley

    • Jepp! Den skal gå på VOX, TVNorges nye kanal som lanseres i januar. 
     (sammen med Shameless, The Hour og Hell on Wheels). Det blir en alvorlig seriekanal, for å si det mildt.

     • Sweet, fryktet at denne serien skulle bli forbigått. Men jeg skjønner fremdeles ikke hvordan TVNorge skal klare å lansere en fjerde tv-kanal samtidig som de fyller dem med innhold. Er det i det hele tatt noen som ser på fem? I tillegg er det vanvittig mye «dødtid» både på max og på moderkanalen: Full House, Smallville, Christine, ørten CSI-serier og CSI rip-offs, Veronica Mars, Vettskremt, Dusørjegeren, Spin City, Monster Garage. Det er med andre ord ikke utelukkende kvalitetsinnhold, ser ikke helt at en ny kanal er nødvendig for å fylle et tomrom.

      • Vi får se hva annet de vil fylle VOX med, Joffe. De har repriser av Mad Men og mitt største nostalgimonster Alf også, men aller først skal de komme seg gjennom et søksmål fra en tysk kanal. Det de har sluppet til nå, er i alle fall nok for meg til å utrope VOX til en knallsterk utfordrer til Fox Crime.

      • @Torfinn_Borkhus:disqus  Er selfølgelig ganske enig, men jeg mener man kunne ha klart seg med de tre kanalene som allerede finnes, og luket bort mye drittprogrammer som et fåtall ser på.

      • sig_dit

       Enig med du, Joffe, ingen norske kanaler tørr bruke masse penger for å bli størst på serier. Foc Crime skuffet meg litt, syns de har noe bra resten av tiden fylles opp med «Law and order». Dette er en klassisk billig serie de har fått for de ingen ser på. Ser ikke behovet for enda en kanal, når de andre ikke er «gode nok».

 • Pål

  Mye jeg ikke har sett her og sette tenna i. Begynte nettopp på Breaking Bad, som jeg fant ganske interessant. Trodde på forhånd at den skulle være morsom, og det er den også til tider, men definitivt også mye mørkere og alvorspreget enn jeg hadde regnet med. 

  Så de to første episodene av Treme uten at jeg ble særlig fenget av den. Fikk liksom ikke helt fatt i hva den egentlig handler om. Fattige musikere i New Orleans er kanskje ikke min greie… Noen som har et innspill på om det er verdt å fortsette på den? 

  Helt enig i at Game of Thrones fortjener førsteplassen. Er ganske enkelt det beste jeg har sett på TV siden The Wire, og det sier litt!

 • Anonym

  Game of thrones var noe forvirrende i plottet sitt

 • Har enda ikke fått sett Game of Thrones, bare lest de to første bøkene, men gleder meg som en liten unge! Har allerede satt på alarmen på mobilen torsdag 5 januar kl. 21.40. Hehe. Jeg så et par episoder av Shameless i våres på canal+, og jeg likte det jeg så. Det var også et pluss at Emmy Rossum også var med. Gleder meg til å se mer.
  Jeg vet den ikke har vært på tv i år, men jeg liker Once Upon a Time også. Den må folk få med seg til søndag på tvnorge. Den starter greit, men den blir bedre for hver episode (:
  Grimm er også en spennende serie. Jeg vet den har noen feil her og der, som f.eks at hovedpersonen ikke eier personlighet eller at samboeren hans er totalt overflødig (foreløpig), men av og til klarer jeg bare ikke å være objektiv når det gjelder denne typen serier/filmer, fordi jeg er en sucker for mytologi og overnaturlige skapninger.

  • Once Upon A Time tar seg opp, ja? Bra! Jeg har sett de tre første episodene, og ble dratt sånn passe med videre. Søstera mi ble enda mer begeistret. Grimm gleder jeg meg til å se, og jeg venter egentlig bare på at en eller annen norsk kanal skal bla opp for den og sende meg en tittekopi.

   • Ja, det har jo bare kommet 7 episoder foreløpig, men man blir mer og mer dratt inn i historien for hver episode. Også får man vite hvem flere av karakterene egentlig er. Grimm har også foreløpig bare sendt 7 episoder i USA, så det er fortsatt håp om at noen kjøper den opp snart.

    • sig_dit

     Er Grimm den serien med en politimann og en varulv, eller noe i den duren, lurer på om ikke jeg så en trailer en gang? Det så litt artig ut, hvis det er den serioen da?

     • Det er den ja. Vet ikke helt om folk flest vil kalle den bra, men underholdende er den! Ihvertfall etter min mening. Blutbaden Monroe (varulven) er uten tvil han som løfter hele serien.

      • sig_dit

       Det er lov med serier som bare er underholdene, å ikke nødvendigvis «bra». Er det en sånn «badguy of the week»serie, eller et gjennomgående plott?

      • sig_dit:
       Bad guy of the week dekker det ganske bra, men det er jo noe gjennomgående også.Sorry, av en eller anna grunn kunne jeg ikke legge til kommentar under din.

 • Så ikke mange nye serier i 2011, og listen min ser vel omtrent slik ut:

  1. Curb Your Enthusiasm – Sesong 8
  2. Game of Thrones – Sesong 1

  Savner Curb på lista! En fantastisk sitcom som utrolig nok bare blir bedre! Sesong 7 og 8 var kanskje de beste hittil.

 • Shameless US som nevnt her er fornyet til en tredje sesong:

  http://serienytt.no/2012/02/showtime-fornyer-shameless-californication-og-house-of-lies/

  I tillegg er nye House of Lies og Luck fornyet. Sammen med gamle traveren Californication. 

 • Mine 3:

  1. Supernatural
  2. Prison Break
  3. The Walking Dead

 • Sofie Olsen

  Er det noen som vet klokkeslett og dato på når Grimm starter? 

  • Er på saken, Sofie!

  • Har noen i det hele tatt kjøpt den opp enda? Håper jo det, for den serien er skikkelig moro. Har sett alle de 11 episodene som har kommet ut til nå, og det fortsetter bare å bli bedre og bedre. Det er bare og glede seg (:

   • TV3 har kjøpt’n! Og de begynner å sende søndag 4. mars.

    • Jøss, allerede 4 mars? Yay for TV3! Nå gleder jeg meg ihvertfall!Jeg vet at jeg allerede har sett det, men det er litt annerledes å se det på tv.

     • Jeg vet reklamene avbruddene der lyden skrus opp åtte hakk i åtte minutter hjelper virkelig på opplevelsen…

      • Det med volumet er sykt irriterende ja, og sånn er det på alle kanalene med reklamepauser. Men TV3 har blitt mye flinkere på å kutte ned på reklamene nå, og midt i et program har de av og til bare en eller to reklamer, så det er over på kanskje et minutt. Så de har begynt å skjønne det nå.
       Men det jeg mener med at det er annerledes er det samme som at det er annerledes å se en film som går på tv, selv om du har den på dvd. Jeg vet ikke om det er fordi du ikke kan trykke på pause (jeg kan ihvertfall ikke det) eller fordi at du vet at flere andre ser på det samtidig som deg, men jeg liker det egentlig litt bedre når det sendes direkte på tv. Det gjør det på en måte litt mer spesielt synes jeg. Samme med serier også, for da har du den blandingen av irritasjon og spenning når du vet at du må vente en hel uke til neste gang. Jeg savner det da man ikke hadde noe anna valg enn å vente. Nå er vi liksom så mye mer kravstore.

       • Anonym

        Folk som laster ned må jo som regel vente en uke de også, men man får jo sett seriene lenge før de kommer til Norge. Savner når alle var like langt i alle serier og det var gårsdagens episode man snakket om i lunsjen dagen etter. Selv ligger jeg ofte en sesong bak andre folk.
         Jeg kan overleve reklame, det må jo tross alt til for at kanaler skal få kjøpt seriene, men de bruker ikke alltid de innlagte naturlige reklamepausen som de burde. Ofte bryter norske kanaler midt i en setn…

        …ing når de går til reklamepause.

        • Joda, det er jo sant. Men off, det er litt kjipt når du må vente til dagen etter at episoden har blitt vist i USA, også kommenterer folk som så den på tv om hva som skjedde, også ødelegger de alt.
         Og det med at de setter over til reklamer midt i en setning, det har jeg ikke sett så ofte, men nå nylig har det hendt et par ganger. Jeg har kanskje ikke lagt merke til det før.
         Men men, jeg synes reklamer er greit. Hvis det er et langt program eller en film rekker du å ta en dopause eller finne noe å spise. Av og til leser jeg i en bok mens jeg venter på at programmet skal starte igjen. Synes ikke det er så dumt egentlig.

        • Både og, irriterer meg av og til over at NRK ikke har pauser i filmer, men det er jo helt håpløst å se film på andre kanaler. Viasat 4/TV3 har reklamepauser på 6-7 minutter hvert 15-20 minutt. Da blir filmene som i utgangspunktet er 100-120 minutter vanvittig lange og varer til langt utpå kvelden selv om de starter 21/2130

        • Pleier å sette på opptak og vente et ca et kvarter/20 min inn i filmen/serien før jeg setter den på, da er det bare å spole forbi reklamene. (Hvis du har PVR boks da)

    • Det begynner jo på Viasat4 🙁

     • Åja, beklager! Min feil, jeg blander de to siden det er samme folk som styrer med pressemeldinger fra begge.

      • Men av og til sendes serier på TV3 også, selv om de egentlig går på Viasat 4 til vanlig. Det er som oftest midt på natta’n, men det passer min døgnrytme helt perfekt. Så da håper jeg at denne serien ikke er et unntak (: