Etter at The Avengersforeløpig – er årets ubestridte kinosuksess (og verdas tredje mest innbringande film etter Titanic og Avatar), var det vel ikkje veldig overraskande at regissør og manusforfattar Joss Whedon får lage ein oppfølgjar. Dette skriv Slashfilm i dag.

Det som derimot var ei overrasking for dei aller fleste er at Whedon òg har fått klarsignal for å lage ein TV-serie frå Marvel-universet.

Var lenge skeptisk

Joss Whedon har tidlegare uttalt at han var skeptisk til å bli med på ein Avengers-film til.

— Det er veldig mykje arbeid som blir lagt inn i noko som til sjuande og sist er nokon andre si forteljing, sjølv om det kjennest ut som eg fekk legge mykje av meg sjølv inn i det. Men samtidig, så har eg mange idear, og alle verkar veldig kule, sa han til Hero Complex tidlegare i år.

Forside fra det første «Damage Control»-bladet (Bilete: Marvel).
Kan det bli «Damage Control», tru? (Bilete: Marvel).
Så spørst det om TV-serien har komt inn som kjøpslåing for å få meir fridom frå Marvel i historieforteljinga si.

Uviss TV-serie

Heilt kva TV-serien skal handle om er det ingen som veit enno. Men allereie er det spekulasjonar i om serien skal omhandle den hemmelege organisasjonen S.H.I.E.L.D., som styrar Avengers-gjengen.

Sjølv håpar eg på Damage Control, ein serie om renoveringsbyrået – utan superkrefter – som rydder opp etter dei storslåtte kampane mellom superheltar og superskurkar.

Les også: Desse skal ta opp kampen med «The Avengers»

Mindre figurar, større fridom

Båe desse vil gi Whedon tilgang til hordar av mindre superheltar, som hittil ikkje har vore på storskjermen, og dermed mest sannsynleg større fridom i historieskriving.

Det kan nok kome godt med for ein manusforfattar med stor kjærleik for å ta livet av fansens favorittfigurar (noko han neppe får lov til å gjere med Captain America og dei andre storheltane).

Eg gledar meg iallfall uansett, og håpar på noko som var like bra som den førre filmen, som Birger gav ein femmer. Innspelinga av filmen er venta å starte i 2014, og kome ut etter dei allereie påstarta filmane kjem ut.

Kva heltar håpar du å sjå i Whedons TV-serie? Legg igjen ein kommentar under videoanmeldinga av The Avengers.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Vet ekstremt lite om Damage Control. Men jeg må si det virker besnærende med en TV-serie om folk som rydder opp vrakrestene etter superheltenes voldsbonanzaer. Og Joss Whedons kapasitet for å lage god TV er det jo gode bevis for (jfr. Firefly).

  • Som eg skriv, Damage Control er rein spekulasjon frå mi side, dette kan like godt vere ein Hulk-serie for alt eg veit – men teikneserien er gøy.

   • Joda, det skjønte jeg. Men, som sagt, tanken er besnærende.

   • Hvis det skal lages Hulk, er det vel fortsatt mer sannsynlig at Del Toro sitter i hovedsetet. Selv håper jeg de plukker opp ideen med å lage Alias/aka Jessica Jones igjen, etter at den falt i grus tidligere i år.

    Det beste vi kan håpe angående Damage control er sannsynligvis en og annen gjesteopptreden, men jeg håper på en litt mer gatefokusert superheltgruppe. New Avengers eller Champions. New Avengers kunne jo være et trengingsprogram for å skape reservemedlemmer til det filmatiske teamet i en tv-serie setting?

    • Problemet med New Avengers og Champions er vel at dei klassiske laga der båe har folk som Marvel ikkje har film/TV-rettar til (jf. td. Spider-Man og Ghost Rider). Men «buddy-cop»-serie med Luke Cage og Iron Fist kunne ha vore gøy.

     Men joda, hadde vore artig med nokre faktiske superheltar, og ikkje berre som innhopp. Me får berre vente og sjå 🙂

     • Joda, men luker vi ut Wolverine og Spider-man, er mye gjort. Ser for meg Luke Cage, Iron Fist, Doctor Strange, Jessica Jones og Ms. Marvel i en New Avengers-serie. Skjønt, da er vi inne på aka Jessica Jones-territorium igjen, og det har jo vist seg dødfødt. 

      Edit:
      Runaways! La gå, det ville sikkert blitt en tenåringsserie, og jeg kommer sikkert ikke til å se den selv, men hadde jeg hatt unger ville det vært mye lettere å la dem se Runaways enn Hanna Montana.

      • Marvel har iallfall mykje å ta av! Me får berre vente i spaning 🙂

 • Gi oss Dr. Strange hvis ikke Heroes for Hire. 

 • Personlig så både tror og håper jeg på SHIELD-serie. Whedon har jo også bevist at han kan å lage TV-serier, så det er mye godt potensiale her.

  Jeg må derimot innrømme at jeg er en smule skeptisk til The Avengers 2. Tror at det kan bli et ganske vanskelig prosjekt. 

 • Er det snakk om live action eller animasjon? 

 • Ser virkelig frem til alle Marvel filmene som kommer fremover.

   Iron man 3, Thor : the dark world, Captain America : The winter soldier, The guardians of the galaxy og Ant-man.

  Mark Ruffalo har vell også skrevet kontrakt med Marvel at han skal spille Bruce Banner / Hulk i 6 filmer til? 

  Litt skeptisk (men samtidig spent) på en tv-serie. Blir artig og følge med hva den skal handle om.

 • Anonym Anonym

  Serien blir Live action akkurat som filmen,  jeg ser virkelig frem til de kommende prosjektene marvel har på gang. Til de som gleder seg over Justice League ikke bli for spente det ryktes at Ben Affleck skal ha regien i følge Warner Brothers.

 • Run, run, run, run, Runaways! Whedon var og stor fan og skribent på Runaways etter at Brian K. Vaughan ga seg. Og så hadde det vært herlig med en filmatisering av hans Astonishing X-Men, men tvilsomt om vi får det. Mine favoritt X-Men historier er det uansett.

  Men om jeg ikke får Runaways så hadde en S.H.I.E.L.D.-serie med gjesteopptredener av helter og skurker vært ok for meg. Damage Control ble jo forresten beskyldt for å være korrupte. Husker ikke helt hvordan det gikk.

 • Jon_A_S