Klikk for å se intervjuet med Weaver og Blomkamp.

Sigourney Weaver har takket ja til å bli med i regissør Neill Blomkamps planlagte Alien-film.

I et intervju med den britiske tv-stasjonen Sky avslørte de to, som for tiden promoterer den kommende filmen Chappie, at de ofte kritiserte siste to filmene i serien vil gå i glemmeboka.

– Jeg vil at denne filmen skal føles som den bokstavelig talt er det genetiske søskenet til Aliens. Så det blir Alien, Aliens og denne filmen.

Med Ellen Ripley tilbake på laget vil Blomkamp dermed bort fra David Finchers Alien 3 og Jean-Pierre Jeunets Alien: Reurrection, og lage en helt ny slutt på filmserien. Filmpolitiet har tidligere skrevet om at Blomkamps Alien-film skulle legges til tiden mellom Prometheus 2 og Alien, med en eldre hovedrolleinnehaver er ikke dette lenger en sannsynlig vei for den femte filmen i serien.

BLU-RAY: Alien: Anthology – ekstremt elegant!

«Ripley» vil ha ny slutt

Sigourney Weaver uttrykker at hun ikke har vært helt fornøyd med hvordan manusforfatter Joss Whedon og regissør Jeunet avsluttet Alien-sagaen i Alien: Resurrection fra 1997.

– Jeg har lyst til å ta Rippley ut av hennes flytende tilværelse i verdensrommet og gi en ordentlig avslutning til det som var en fantastisk historie, forteller Weaver i intervjuet med Sky.

– Så da en som Neill Blomkamp plutselig sa at han var interessert i å avslutte denne historien, så spisset jeg ørene. Vi startet å prate på settet til Chappie om Blomkamps kjærlighet til disse filmene. Og så begynte han å sende meg konseptkunst og mange ideer til historien.

Detaljer om historien i den nye Alien-filmen er ikke kjent, utover den nevnte konseptkunsten som Blomkamp publiserte på sin Instagram-konto tidligere i år.

Regissøren har ingen ytterligere filmprosjekter på horisonten etter premieren på Chappie, som starter her i Norge neste uke, men selv om forarbeidet er godt i gang vil den nye filmen først få premiere om et par år.


Les mer om «Alien»:
 • Adrian Pedersen

  De kan gjerne la være. Det blir bare kritikermat likevel, fordi den ikke er en av de første. Både nummer tre og fire fikk/får unødig mye tyn av pretensiøse filmsnobber med alderskomplekser. Weaver var med i begge. Prometheus var et gigantisk WTF? på steroider, og all verdens bra skuespillere med Scott ved roret kunne ikke redde det idiotiske manuset. Jeg styrer mine forventninger.

 • Ingeborg Anne Rakvåg

  Ush, håper den er bedre enn den siste. Videoen dere linker til er privat, forresten.

 • Ben Ivar Mosfjeld

  Hurra!

 • Ari August Segebarth-Bjerga

  Bildeteksten for det store bildet er feil. Bildet er fra Aliens (1986), ikke Alien (1979).

 • Hillbilly Idol

  Dette har jeg troen på, selv om jeg synes det er synd at Blomkamp ikke anerkjenner Alien 3 som jeg personlig liker veldig godt og som er mye bedre enn sitt rykte. Alien 3`s assembly cut gir oss også en mye bedre opplevelse av filmen siden denne ligger mest mulig opp til Fincher`s sluttprodukt som han grunnet mye krangling med produsenter aldri fikk gitt ut. Det sies jo at Alien 3 i utgangspunktet var over tre timer lang. Det er også et stort pluss at Blomkamp er fanboy av Alien universet noe som gjør at han kommer til å legge mye prestisje i dette og forhåpentligvis ikke vil la seg styre av hva eventuelle studiotopper og produsenter måtte mene.

 • Truls Johnsen

  Spennende!
  Nå vil jeg ikke si at Alien 3 og 4 var direkte elendige, men de kjørte litt sitt eget løp, og jeg er litt enig med Sigourney Weaver her; jeg hadde heller aldri helt følelsen av at de fulgte den røde tråden i Alienhistorien godt nok (subjektivt sett selvfølgelig). Personlig mener jeg at 3 og 4 aldri nådde helt opp til/kunne måle seg med «Alien» og «Aliens». At Blomkamp velger å ta opp tråden fra før «USS Sulaco» ble evakuert (kanskje?), det syns jeg virker utrolig spennende.. En ny vri/fortsettelse videre på den røde tråden fra der Alien universet var på sitt beste kanskje? Dette liker jeg!

 • Jedimaster96

  Hvis det er en mann som kan klare å skape magien fra de eldre filmene, er det Neil Blomkamp.

 • Gjesp….

 • Tor

  Godt å se en regissør faktisk blåse i enkelte kritiserte oppfølgere, for å lage sin egen vri på slutten. Morsomt å se at sci fi-dronningen selv også vender tilbake i sin mest ikoniske rolle. Det bare å vente i spenning! 🙂

 • Ragna Søberg

  Dette blir spennende! Liker at Ripley får en mer «håndfast» slutt. Bildet over er fra Aliens (1986) og ikke fra Alien (1979).

 • Bjorn Mikkelsen

  Pungjuice.

 • JohnsenGunnar

  Hm vel han kan og lage film av det spillett som har kommet om dattera til ellen ripley