James «Logan» Howlett, også kjent som «Wolverine», har alltid vært den råeste figuren i X-Men-universet. Nå får han en film som endelig utnytter hans potensial til fulle.

Logan: The Wolverine er en veldig mørk, blodig og brutal historie, der hovedpersonens dyriske og selvutslettende personlighet fører ham mot kanten av stupet – og kanskje over.

Regissør James Mangold (Cop Land, Girl Interrupted, Walk The Line, The Wolverine) har fått lage filmen uten å være nødt til å tilpasse den til X-Men-filmenes yngre tilhengere. Dette er en voksen historie med en dramatisk nerve og en prisverdig realistisk tilnærming.

Dette gir Hugh Jackman en fantastisk mulighet til å vise figurens rekkevidde, noe han tar godt vare på med rått skuespill. Resultatet er en av tiårets sterkeste superhelt-filmer!

Hugh Jackman til NRK: – Fikk endelig spille Logan som menneske og ikke superhelt

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Det gamle vennskapet mellom Charles Xavier (Patrick Stewart) og Logan (Hugh Jackman) står sentralt i "Logan: The Wolverine". (Foto: 20th Century Fox)
Det gamle vennskapet mellom Charles Xavier (Patrick Stewart) og Logan (Hugh Jackman) står sentralt i «Logan: The Wolverine». (Foto: 20th Century Fox)
Jages av mørke krefter

Året er 2029 og formkurven er dalende, både for en sliten Logan (Hugh Jackman) og hans aldrende mentor Charles Xavier (Patrick Stewart).

De har gått i skjul på grensa til Mexico, sammen med Caliban (Stephen Merchant), men må rømme fra gjemmestedet når den lille mutanten Laura (fantastisk spilt av unge Dafne Keen) blir jaget av mørke krefter.

De legger ut på en farlig reise gjennom USA mot et trygt sted for mutanter som kanskje ikke finnes.

Anmeldelse: La La Land er et musikalsk drømmeri

Hugh Jackman kjenner denne rollen ut og inn etter 9 filmer. Tilstanden hans i Logan: The Wolverine gir figuren en tragisk dimensjon som vekker medlidenhet.

Logan er en desillusjonert og livstrøtt mann, men når knokeknivene springer ut og han blir Wolverine, ser vi et snerrende vesen med et vilt blikk der forskjellen mellom menneske og dyr er uklar.

Kampscenene i Logan: The Wolverine preges av det ekstreme raseriet som ligger latent i Logan. Vi har sett antydninger til det i tidligere filmer, men det har aldri blitt skildret så visuelt og brutalt som her.

Har du noen gang tenkt på hva knokeknivene hans egentlig kan utrette, får du klare svar på det i denne filmen. Voldsnivået er hevet betraktelig, fra PG-13 til Restricted i USA, men fremdeles med 15-års grense i Norge, slik også den forrige The Wolverine-filmen hadde. Logan: The Wolverine er desidert flere hakk voksnere.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Dafne Keen, Hugh Jackman og Patrick Stewart får kjørt seg i "Logan: The Wolverine". (Foto: 20th Century Fox)
Dafne Keen, Hugh Jackman og Patrick Stewart får kjørt seg i «Logan: The Wolverine». (Foto: 20th Century Fox)
Et råere uttrykk

Logan: The Wolverine skiller seg kraftig ut fra resten av X-Men-filmene. Mens de fleste av dem har vært forholdsvis glatte og effektdrevne, har denne et langt råere uttrykk med en sterkere nerve.

Handlingen foregår noen år i fremtiden, men låner mye fra 1970-tallets estetikk. Fotograf John Mathieson (som også filmet The Wolverine og X: First Class) bruker solbrunt og blodrødt som de viktigste fargene.

Bildene er riktignok digitale, men virker som ekte film med kløktig bruk av lys og gamle anamorfiske linser. Logan: The Wolverine føles som om den er helt løsrevet fra X-men-universet, og gir figurene en forløsende konklusjon.

Anmeldelse: Fist Fight er en slitsom og kjedelig komedie

Filmen er full av voldsom action av den mer jordnære og håndfaste varianten. Forfølgelsesscenene der mutantene har Pierce (Boyd Holbrook fra Narcos) og hans hær etter seg er kjappe og kraftfulle.

Handlinger får virkelig konsekvenser, og vi ser hvordan det påvirker Logan når han føler at han forårsaker blodsutgytelsene, selv om han ikke er direkte ansvarlig for dem.

Vi ser hvordan han innbitt kjemper for Charles og Laura, det nærmeste han noen gang har kommet en familie.

Dette er et tema som går som en rød tråd gjennom hele historien og gir Logan: The Wolverine en emosjonell slagkraft som overgår alt annet vi har sett fra Marvel-universet.

Om FILMEN

Logan: The Wolverine
 • Logan: The Wolverine
 • Slippdato: 03.03.2017
 • Regi: James Mangold
 • Utgiver: Twentieth Century Fox Norway
 • Originaltittel: Logan
 • Aldersgrense: 15
 • Sjanger: Action, Drama

 • Sara Skogen

  Gleder meg vilt til denne!

  • Marius Waage

   Om du bor rundt Oslo så går den på colosseum i kveld 20:45. Sal 1.

 • Eddie Duvholt

  Når, hvor?

 • Marius Waage

  Da var billetter bestilt på colosseum i kveld. Har gledet meg noe voldsomt til denne.

  • Marius Waage

   Ja da har jeg sett filmen. Og har vel bare en ting å si. Gå og se den.

   Dafne Keen som spiller Laura Kinney / x-23, er en gedigen overraskelse. Hun er bare 11-12 år gammel men spiller så bra at jeg måtte gni meg i øynene.

   • Mattis Finstad Hansen

    Så lite dialog og en såpass uttrykksfull og sterk rolletolkning. Hun var fantastisk.

    • Marius Waage

     Åjepp. Og siden Marvel tenker veldig langsiktig så skal man ikke se bortifra at de nå har en plan med Dafne, at hun skal spille Laura i flere filmer i årene som kommer, som en arvtager til wolverine. Skal bli meget innafor merker jeg å se henne vokse opp i rollen.

     • Jomar Bakkeli

      Fin teori. Sånn rent bortsett fra at dette ikke er en Marvel-film….

      • Marius Waage

       ehm jo det er det. Selv om 20th century fox eier rettighetene til x-men universet så er det fortsatt en marvel film.

       • Jomar Bakkeli

        Vel. Det er en ‘Marvel’-film men ikke en Marvel-film-film. Ikke en del av Marvel Cinematic Universe. Og siden du skrev at Marvel tenker langsiktig antok jeg du mente Marvel-film-filmene. Man kan virkelig ikke si at Fox tenker langsiktig når de spyr ut X-Men-filmene sine.

        • Erland Nettum

         Who cares.

      • Alexander Nguyen

       Det er en Marvel-film den er kanskje ikke eid av samme studio som Avengers og sånt så er det forsatt en Marvel film

 • Tord Langseter

  «En av tiårets sterkeste», skriver Birger Vestmo og gir samme terningkast som han har gitt 95% av Marvel-filmene. Karakterinflasjonen har for lengst infisert Filmpolitiet og gjort siden overflødig og uinteressant.

  • Marius Waage

   Birger er særdeles trangsynt når det kommer til actionfilmer. Sånn har det alltid vært gitt.

  • Trond Kval Nordli

   Haha, spot on.

  • Anders Guldal Bramness

   Det er kanskje derfor verden, ulikt Norge, har en skala på 1-10 enn 1-6. Ville gitt et bedre bilde på filmene Filmpolitiet har anmeldt i hvert fall, deres karakterer er jo i all hovedsak fra 2-5, ikke 1-6

   • Jomar Bakkeli

    Vet du hva som hadde gitt et enda bedre bilde på filmene? Om journalisten hadde skrevet mange ord om hva han synes om filmen. Han kunne forklart hva filmen handler om, om hva filmen lykkes med og hva som er dårlig med den. Mange muligheter for å skrive ting. Kunne vært mer nyttig enn å bare sette et tilfeldig tall som skal si alt.

   • Tord Langseter

    Verden opererer med alt fra 1-5 og 1-10 til A til F og ingen karakterer overhodet. Problemet er ikke hvilken skala man bruker, men at anmelder klarer å sette filmen han/hun ser i kontekst med sammenlignbare prosjekter.

    Det klarer dessverre ikke Birger. Han har bokstavelig talt kastet seg inn i et hjørne ved å sette Logan, som ser ut til å være et unikum i sjangeren, på samme nivå som venstrehåndsarbeidene Iron Man 2 og Thor 2.

    • Anders Guldal Bramness

     For det første, fikk ikke thor 2 terningkast 4? Det du sier er jo uansett det jeg prøver å si. Hadde han hstt en bredere skala på 1-10, hadde han kanskje klart å nyansert filmer som iron man 2 og logan, ved å gi wolverine en 9 og iron man 2 en 7 eller 8?

     • Jomar Bakkeli

      Les anmeldelsene du. Massevis av nyanser. Jeg synes terningkast er en uting.

      • Anders Guldal Bramness

       Beklager, er mer av en TL;DR fyr.

     • Tord Langseter

      Thor 2 fikk terningkast 5.

      Jo, med en større skala kunne han selvsagt nyansert litt, men filmen ville fremdeles vært et «imponerende helteepos» og «kruttsterk» slik han skriver selv. Nå er selvsagt filmsmak subjektivt (selv om en anmelder har et større ansvar for å vurdere film gjennom mer objektive linser), men problemet er likevel tydelig som dagen. Det har gått karakterinflasjon i Filmpolitiets anmeldelser, noe som gjør at når det virkelig kommer filmer som leverer noe over snittet, har man ikke lenger noe å belønne disse filmene med.

      Dette problemet er forøvrig ikke unikt for superheltsjangeren. Bare se på Star Wars: Force Awakens sin infamøse terningkast 6 eller vurderingen av utenlandske dramafilmer. Det virker som om gjengen på NRKs kontorer har glemt at de bedriver filmKRITIKK.

      • Anders Guldal Bramness

       Ålreit, jeg skal gi deg den. Likevel tror jeg en 1-10 skala ville funket bedre. Men seriøst, thor 2 terningkast 5? Bs.
       Edit: TFA 6ern var også helt på trynet.

  • Sjarlatan

   Ser mange anmeldere sier det samme. Tiårets beste superheltfilm. Helt fantastisk osv, men de tør ikke gi terningkast seks. Er sekseren bare forbeholdt blodseriøse og «viktige» dramafilmer? Jeg gir filmen 9/10 og det vil jeg si er en svak sekser.

 • magnarStoroy

  Likte Van Helsing, men ikkje X-men, så denne står eg over.

 • pegsman

  Birger Vestmo er den eneste kritikeren det går an å stole på når det gjelder actionfilmer, så dette lover bra.

 • David Hassan

  Så filmen i går,og ble virkelig tatt på senga! Må ikke forveksles med de ordinære Marvel filmene. Har sett de fleste av dem,og jeg kan si at denne glatt overgår dem alle.
  Henvender seg faktisk til ett bredere publikum. Hugh Jackman og Dafne Keen gjør en fantastisk rolleprestasjon👍

  • Jan Petersen

   De fleste x-men filmene er heller ikke canon lengre, etter tidsreisen til 1979 som fjernet hele tidslinjen 1979-2023

   • Spikeren

    Mener du tidsreisen til 1973? «Jan Petersen»…

    • Jan Petersen

     Du har nok rett!

   • Erland Nettum

    Who gives a shit about canon.

    • Jan Petersen

     Jeg så forresten filmen, 6/10

 • Kverulv

  Rip in peace

  • Kjetil E Aasen

   Rest in peace in peace?

   • Jørgen Moe

    tror han mener rip i betydningen «rive opp». Altså ikke akronymet rip, men verbet. wolwerine gjør jo sånt.

    • Kverulv

     Korrekt 😉 Ordspill dette her men noen må alltid rette på 😀

    • Jomar Bakkeli

     Da burde han vel skrive Rip in pieces.

     • Kverulv

      Jomar, vær så snill….

 • David Børresen

  Om man som meg foretrakk X-Men når det ble tungt, når det var marauders og forfølgelse istedenfor en superskurk, da er dette riktig film. Denne, Deadpool og Guardians of the Galaxy dekker ganske greit grunnen til at jeg gadd å lese superheltserier selv om det også var veldig mye dårlig materiale.
  Litt industri film er det, men historie mer et produkt av bedre tegneserie-Marvel enn film-Marvel sine markedsavgjørelser.

 • musayagoub

  her må jeg si meg ganske sterkt uenig. følte filmen manglet dybde, og volden som wolverine var mot var ikke påtvunget nok for hva jeg tenker. Ble rett og slett litt skuffet. (redigert: har vert enda mer skuffet over andre superhelt filmer i det siste)

  • David Børresen

   Han må aldri egentlig bes så sterkt for å utøve vold, det er noe av poenget også 😉
   Plottet er i tråd med hvordan tegneseriene har vært fortalt.
   Om du forventer dybde i superheltfilmer ødela Zack Snyder den ene muligheten …

  • Geek

   Høres ikke ut som om du har sett tidligere filmer før du så denne? Ja, den er kanskje frittstående, men hvis du har fulgt med hele veien vil relasjonene karakterene i mellom være sterk nok til at det ikke trenger å forklares nærmere i filmen. Og det er jo relasjonene mellom X og Logan som bærer store deler av filmen. Endelig viser også Wolverine sine menneskelige egenskaper og får vist seg frem på flere måter som karakter enn noen gang i denne sagaen!

 • Geek

  Anbefales på det sterkeste!! Noen av voldscenene var bare helt fantastiske. Skulle ønske flere filmer var laget R-rated! Filmen var også bra helt ut, uten at det ble kjedelig! Et kapittel er over:(
  Var redd for å bli skuffet etter all hypen denne filmen har fått, men den den overgikk all hype og vel så det!
  Forresten veldig bra anmeldelse, Birger!

 • Mattis Finstad Hansen

  Dette var filmen Wolverine, Hugh Jackman, Marvel og fansen fortjente. Mørk, dyster, voksen og brutal hele veien i gjennom, ispedd enkelte tunge og rørende scener, samt den subtile humoren som alltid er til stede.

  Hugh Jackman, som en livstrøtt og selvdestruktiv Logan, gjør en fremragende tolkning og Dafne Keen gjør en veldig sterk rolle, både uttrykksfull og brutal, noe jeg synes de har fått til veldig bra. At de tør å gå en såpass voldelig vei med de mange ungene i filmen, er med på å sette stemningen og er med på å gi filmen det mer voksne uttrykket som Logan: The Wolverine har i forhold til andre Marvelfilmer. Det var også fantastisk og ikke minst tungt å se Patrick Stuart spille en såpass sårbar og skjør tolkning av Xavier. Denne tolkningen sitter i hjerterota.

  Alt i alt; dette var en verdig avslutning for vår kjære Wolverine, og selv om det både var med et rørt og tungt hjerte jeg så denne filmen, er det godt å se at den blir stående som en av de beste filmene i X-Men/Wolverine-universet.

  • Geek

   Totalt enig, Mattis! Er fortsatt ikke fått summa meg etter å ha sett den tidligere i kveld 🙂

 • Seljehaug Olav

  Var å så den i går . er i grunn skuffet. gir den terningkast 2.

  • marriam

   besøke – >>: ZONAMOVIE.NET å se full film HD-kvalitet

  • Noah Olafsen

   Haha den burde fått en 6`r den beste filmen ever

 • Nils_Svendsen

  Veldig ambivalent her. Det er nesten en for bra og sterk historie for en superhelt-film. Det var vondt å se hvor sliten Logan og Charles var. Det var rått å se X-24. Jackman på sitt absolutt buffeste. Laura var også superb. Fantastisk villskap i en så liten jente. Fikk dessverre ingenting ut av badguyen. De var knapt statister.

  Alt i alt en svært god film, men som superhelt-film vil jeg nok ønske mer underholdning.

 • Spikeren

  Negeren dør først 😉

  • Alexander Nguyen

   Ikke spoil da

   • Spikeren

    Fuck it ,)

  • Sinta Mutia

   verspil je tijd bezoek: 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚𝐱𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐦𝐨𝐯𝐢𝐞𝐬-𝐨𝐫𝐠.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

   verspil je tijd bezoek: 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚𝐱𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐦𝐨𝐯𝐢𝐞𝐬-𝐨𝐫𝐠.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

   ……..

 • Maya Yaliani

  Dag vrienden…
  Ik vond een site die selectie heel veel films hier bevat .𝙥𝙚𝙡𝙞𝙘𝙪𝙡𝙖𝙨𝙪𝙗9.𝙗𝙡𝙤𝙜𝙨𝙥𝙤𝙩.𝙘𝙡
  En ik ben erg verwend met het spektakel van een zeer goede en interessante en kwalitatief hoogwaardige … kunnen we ook op zoek naar andere film …
  dank, vergeet dan niet te willen en te delen ok (Y) …..

 • Sinta Mutia

  verspil je tijd bezoek: 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚𝐱𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐦𝐨𝐯𝐢𝐞𝐬-𝐨𝐫𝐠.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

  verspil je tijd bezoek: 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚𝐱𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐦𝐨𝐯𝐢𝐞𝐬-𝐨𝐫𝐠.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

  verspil je tijd bezoek: 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚𝐱𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐦𝐨𝐯𝐢𝐞𝐬-𝐨𝐫𝐠.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

 • Erland Nettum

  Jeg gir den en sekser. Personlig har jeg ikke sett en bedre film på flere år.

 • Bollekinn

  Jeg synes en god film krever en god død. Dette var en slik film. Her kjenner jeg det på kroppen hvor ille det er på slutten. (men ikke like god som Batman filmene med Christian Bale)

 • Pingback: Julekalender 2017: 23. desember | Den Høye Fotograf()