Se for deg dette med ekte elefanter. (Foto: DVD.es)

Husker du boka om den lille elefantkongen Babar som mora di pleide å lese for deg på sengekanten? Nå kommer kinofilmene, og jeg er rimelig sikker på at skaperen Jean de Brunhoff vrir seg i graven.

Deadline Hollywood melder at Twilight-produsentene Marty Bowen og Wyck Godfrey har kjøpt opp filmrettighetene til den klassiske tegneserien. Og de har planer om, ikke bare én, men flere filmer.

Anmeldese: The Twilight Saga: Eclipse

En babyelefant uten akryldress.
Illustrasjonsfoto: En babyelefant uten akryldress.

Senest i 1999 ble det lagd en tegnefilm om elefantkongen. Så akkurat filmatiseringen er ikke så stort. Det som derimot tenner varselslampene hos meg er at dette skal være en ordentlig spillefilm. Med ekte dyr. Hvilket betyr at de antageligvis kommer til å kle opp en babyelefant i grønn akryldress og krone. Og det skal du være en ganske sjuk jævel for å gjøre.

Men selv en babyelefant i akryldress kan ikke klare å gjøre alle «stuntsa» til Babar. Som å stå oppreist, danse og fly rundt i luftballong. Derfor vil det bli ispedd en god dose dataanimasjon for å få endene til å møtes.

Dette ble gjort med stort hell i hundefilmen Marmaduke tidligere i år.Så når Babar omsider blir slengt opp på sølvskjermen kommer det nok til å se helt ekte, og desto sjukere, ut.

Anmeldelse: Marmaduke

Det er mulig jeg virker forutinntatt. Men filmer som allerede på kontraktstadiet høres forfedelig ut; har ikke livets rett.

Hva mener du?

Er det greit å putte babyelefanter i akryldresser?

View Results

Loading ... Loading ...