Half-Life 2-cover. (Foto: Valve)
Gordon Freeman er blitt en kjent og kjær figur for mange spillinteresserte. (Foto: Valve)

Når spilltilhengere blir spurt om hva som er favorittspillet deres, er det ikke rent sjeldent at de nevner Half-Life 2. En film basert på spillhistorien har vært under planlegging lenge, men flere filmstudioer har blitt avvist av spillskaperen og sjefen for spillstudioet Valve Software.

– Vi har hatt en hel del møter med folk fra Hollywood, forteller Valve-sjef Gabe Newell til nettstedet PCgamer.

– Regissører som ville lage en Half-Life-film, hentet inn noen manusfolk som så kom og pitchet sin historie til oss – og de historiene var forferdelige. … Helt uten å forstå hva som gjør et spill til et godt spill, eller hva som gjør Half-Life til en kul ting for folk å være tilhengere av.

Vil gjøre jobben selv

Dermed Newell og resten av spillstudioet Valve Software bestemt seg for at de selv vil lage filmen. Spillfilmer blir ofte slaktet av kritikere, og derfor tror jeg det er riktig av Newell og resten av spillutviklerne i Valve Software å forsøke seg som filmskapere selv. Jeg kan nemlig ikke komme på en eneste spillfilm som er noe særlig bra.

Kanskje er løsningen på dårlige filmatiseringer av spillhistorier at spillbransjen selv tar over jobben?

Det å fortelle en god historie i et spill, er helt annerledes enn å fortelle en god historie i en film. Det trengs kun et kjapt dykk ned i arkivet til Filmpolitiet for å få bekreftet dette.

Før du hopper for høyt i datastolen din må du ikke få for høye forventinger, for han vil samtidig ikke avsløre når vi kan vente oss historien om spillfiguren Gordon Freeman på kinolerretet.

– Først sa jeg at det var umulig for oss å lage filmen selv, men Team Fortress 2-gutta sine kortfilmer er jo nettopp vårt eksperiment inn i filmens verden! fortsetter Newell.

SE: Her kan du se Team Fortress 2-kortfilmene

Sist gang vi så et Half-Life-spill, var i oktober 2007 med Half-Life 2: Episode 2. Vi vet at Episode 3 er på vei, men Valve nekter å lette på sløret når vi kan vente oss spillet eller en eventuell film. I mellomtiden kan vi kose oss med denne kortfilmen laget av fans av spillserien, som tar i bruk Half-Life 2 sin grafikkmotor for å skape den rette stemninga og bakgrunnshistorien.

Hvilken skuespiller vil du helst se i rollen som Gordon Freeman? Legg inn din kommentar under kortfilmen Escape from City 17.