Secret Cinema - "One Flew Over The Cuckoo's Nest". (Foto: REUTERS/Chris Helgren)
Slik så det ut da Secret Cinema viste "One Flew Over The Cuckoo's Nest" - på et sinnsykehus. (Alle foto: REUTERS/Chris Helgren)

– Kinoens magi er borte!

Fabian Riggall kommer med sterke beskrivelser av dagens velsmurte kinomaskineri.

– Jeg føler at filmopplevelsen blitt for forutsigbar, du vet nøyaktig hva du skal se! Noen har jo lest alle anmeldelsene av en film lenge før den faktisk blir satt opp.

Så hva har han gjort for å forandre på dette? Jo, han har skapt filmhappeningen Secret Cinema i London.

Helt nøyaktig hva som skjer umulig å vite på forhånd, du får heller ikke vite hvilken film som skal vises.

(trykk på bildene til høyre for stor versjon)

Du må bare melde deg på, og bli med på opplevelsen. Det gjorde Filmbonanzas reporter Jeannette Platou, som reiste til London for å møte nettopp Fabian Riggall.

– Jeg elsker kinoen som opplevelse, og som barn var jeg mye der! forteller Riggall. – Så dette dreier seg om å gjenskape mysteriet ved filmopplevelsen.

Sinnsykfilm på sinnsykehus

Bildene som er brukt i denne nettsaken er fra et sinnsykehus vest i London, hvor publikum ble kledd i kjortler slik som pasientene en gang hadde.

Filmen for kvelden var One Flew Over the Cuckoo’s Nest, men den ble ikke vist før publikum hadde fått oppleve stedet hvor filmen  ble vist.

Skuespillere fylte mentalsykehuset med realistiske figurer og opplevelser, en kan bare tenke seg hvordan selve filmopplevelsen kan bli etter en slik oppvarming.

VIDEO: Se alt fra Filmbonanza her!

– Hvorfor skal en ikke kunne leve inne i en film? Hvorfor ikke kunne gå inne i en film, prate med filmen og bli en del av filmen? Det er det som er magien, publikum blir en del av opplevelsen.

Fabian Riggall vil med andre ord at publikum skal oppdage at film er så mye mer enn en forbruksvare.

– Filmopplevelsen bør være mer ekte, med et sterkere fellesskap! Det er ikke lenger vanlig å møte folk på kino, for så å diskutere eller være sosiale.

LES: Her er ukas filmanmeldelser

Film er opplevelse!

Men hva med Filmbonanza i London, reiste de dit kun for å møte mannen som startet Secret Cinema-konseptet?

Neida, men jeg anbefaler at du klikker deg inn på videoen helt øverst i denne saken for å se hvordan det gikk da Jeanette Platou selv endte opp med en filmopplevelse utenom det vanlige.

Neste filmkveld med Secret Cinema foregår den 15. april i London, du kan melde deg på via nettsidene www.secretcinema.org (skulle du være så heldig å befinne deg i den britiske hovedstaden).

Jeg vurderer personlig å bestille meg en tur, hva syns du om konseptet Secret Cinema? Legg inn din kommentar under!