I dag kl. 19.00 kan du se Amandus-utdelingen direkte hos Filmpolitiet, hvor du blant annet får se utdelingen av publikumsprisen og prisen for beste film.

Se alle filmene som er nominert til publikumsprisen

Filmfestival for ungdom

Amandus er en filmfestival og en konkurranse for ungdom under 23 år som foregår på Lillehammer fra 12-14 april. Hvert år arrangeres en filmkonkurranse og en manuskonkurranse, og i år har filmpolitiet lagt ut alle de nominerte filmene på her på Filmpolitiet.no

Birger Vestmo skal dele ut publikumsprisen sammen med Ingrid Olava, en pris som er stemt frem av Filmpolitiets lesere. Under dette showet kåres også vinnere i de ulike kategorier som fiksjon, animasjon, dokumentar, ekstremsport, og musikkvideo.

Stine Strand stakk av med fjorårets publikumspris med filmen Det kan skje den beste. Filmen er en dokumentar om en 25 år gammel gutt som blir lam etter en ulykke på fest.

Se vinnerfilmen fra i fjor her:


Les alt om fjorårets Amandus-utdeling her

Mye kjentfolk

Petter Schjerven, Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn, og Fredrik Græsvik er bare noen av utdelerne som skal være med å krydre showet. Mellom de forskjellige prisene skal får du også se opptredener av blant annet LidoLido og Moi.

Hør noen av Mois låter her:

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/After-you-sir-Moi.mp3|titles=After you, sir – Moi] [audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/Hjerteknuser-Moi.mp3|titles=Hjerteknuser – Moi]

Se LidoLido hos Lydverket

Se årets nominerte filmer her

Følg med på p3.no/filmpolitiet/ utover kvelden for oppdateringer og intervjuer av kveldens vinnere.