Er du lei zombier allerede? Jeg har sett folk i kommentarfeltene her inne som synes levende døde er altfor 2010, og jeg kan til en viss grad forstå dem. Jeg er ikke en av dem, men jeg forstår dem.

Jeg får aldri nok av zombier og har i helgen studert de første bildene fra det kommende The Walking Dead-spillet og fordøyd hvordan spillet vil utfolde seg. Det er Telltale Games som utvikler spillet, og hvis du har vært innom oss i Filmpolitiet før vet du at Telltale holder på med mye artig.

– Årets mest vulgære spillhelt? Hector – We Negotiate With Terrorists

The Walking Dead (Ill: Telltale Inc.)
Lee i The Walking Dead (Ill: Telltale Inc.)
En ekspansjon av universet

Tv-serien The Walking Dead har blitt elsket og hatet for sine egne veivalg når det kommer til historien, og jeg var en av dem som elsket det. Under årets E3-messe kunne Telltale avsløre at heller ikke deres zombiespill vil bli en gjenfortelling av historien om sheriff Rick Grimes slik vi kjenner den fra tegneserien.

Telltale har derimot fått tillatelse fra Image comics til å ekspandere fiksjonsuniverset serien allerede har.

Kjente fjes fra tegneserien vil nok sannsynligvis ikke dukke opp her, siden spillet skal handle om en mann ved navn Lee. Lee er en kriminell som blir angrepet under fangetransport og som får sin frihet under zombieutbruddet. Litt av en frihet.

I kaoset møter Lee ei ung jente ved navn Clementine og sammen inngår disse to en pakt om å hjelpe hverandre i den post-apokalyptiske hverdagen.

Artikkelen fortsetter under bildet av den blivende spillhelten Clementine.

The Walking Dead (Ill: Telltale Inc.)
Clementine i The Walking Dead (Ill: Telltale Inc.)
Tegneserieguden

Telltale ville ikke avsløre mye om spillmekanikken men gjorde det tydelig at spillet vil oppleves annerledes enn resten av spillkatalogen. Sammen med det kommende Jurassic Park-spillet vil forhåpentligvis The Walking Dead-spillet bane nye veier for eventyrspill i 2011.

Jeg elsket streken til Dead-tegner Tony Moore som tegnet de første utgavene av tegneserien, og jeg ser at skissene fra Telltale legger seg tett opptil.

En spillbar versjon av den dunkle og dystre tegneserien hadde fått meg til å tro på en slags tegneseriegud, en gud jeg har følt nærværet av siden jeg lærte å lese.

Jeg har imidlertid et uklart bilde av hvordan noe slikt kunne foregått, men har tillit til Telltale. Jeg er langt fra overbevist bare på bakgrunn av disse tidlige skissene, men holder døra åpen for en genuin spillopplevelse.

Den første episoden av The Walking Dead vil slippes på PlayStation 3, Xbox 360, PC og iPad til vinteren, og du kan være sikker på at min kollega Marte og jeg skal komme med nytt om dette spillet og flere andre under årets Comic Con i San Diego.

Hva skal du gjøre frem til vinteren da? Vel, om fjorten dager kommer Puzzle Agent 2 fra Telltale, oppfølgeren til Puzzle Agent som jeg har kalt et av 2010s beste spill:

Overlever DU når zombiene angriper? Ta quizen her!