Hulk Hogan (Foto: WWF/Arkiv)
Hulk Hogan og en spesielt kjekk journalist. (Foto: WWF/Arkiv)

Forrige uke kom nyheten om at Dwayne Johnson har fått klarsignal om å lage en TV-pilot om wrestlingmiljøet på 80-tallet i USA. Bestilleren er kanalen NBC og om den en time lange piloten gjør det så bra som jeg håper, blir det en miljøskildring av de sjeldne på TV fremover.

Her til lands så jeg ukentlig Andre the Giant, Hulken, The Ultimate Warrior, Jake the Snake og flere til hos min kompis (som var så heldig å ha parabol lysår før noen andre i vennegjengen).

Siden tivoli- og sirkusmiljøet allerede har blitt glimrende beskrevet i Carnivàle, kan jeg i skrivende stund ikke komme på noe miljø med tilsvarende intriger, skandaler, action og ekstreme typer som det wrestlingmiljøet kan by på.

FILM: Fast & Furious Five – Hollywoods to store muskelmenn braker sammen!

Andre the Giant (Foto: WWF/Arkiv)
Andre the Giant med Bob Uecker (Foto: WWF/Arkiv)
The Ultimate Warrior (Foto: WWF/Arkiv)
The Ultimate Warrior (Foto: WWF/Arkiv)
Mannen for jobben

Johnson, som gikk under artistnavnet The Rock når han selv var aktiv i miljøet, er mannen for jobben. Med på laget har han Jerry Bruckheimer som medprodusent og manusforfatterne er Brent Fletcher og Seamus Kevin Fahey fra Spartacus: Blood and Sand.

Johnsons far var aktiv i samme miljø som TV-serien skal skildre, og jeg forventer meg et innblikk i bransjen som wrestlingbransjen selv ikke er villig til å gi.

«224 cm høy, veide 230 kilo og elsket to ting; Wrestling og sprit» – Andre the Giant i Bandens Hall of Fame

En tid full av snedige markedsføringstriks, vold og trusler.

Fra en epoke til en annen

Ryktene sier at serien vil finne sted i overgangen fra lokale wrestlingmiljøer til paraplyorganisasjonen World Wrestling Federation.

De regionale wrestlingmesterskapene ble styrt av lokale promotører som arrangerte egne kamper mellom lokale helter og besøkende mestere frem til den landsdekkende wrestlingsporten som kom med kabel-TV og VHS-kassettene tok over.

Fra en epoke til en annen, med andre ord. En tid full av snedige markedsføringstriks, vold og trusler.

TOPP 5: VHS-favoritter!

Saken fortsetter under bildene av to minneverdige ‘heels’, altså slemminger.

Rowdy Roddy Piper (Foto: WWF/Arkiv)
Rowdy Roddy Piper (Foto: WWF/Arkiv)
Jake the Snake (Foto: WWF/Arkiv)
Jake the Snake med kobraen sin. (Foto: WWF/Arkiv)
Put pilot

Piloten er en såkalt ‘put pilot’, og navnet indikerer at piloten garantert vil sendes på lufta. Dermed er sjansen for at piloten fører til en serie mye større.

For å varme opp anbefales dokumentaren Beyond the Mat om Mick Foley, Terry Funk og Jake the Snake – en reise i det koreograferte kampmiljøet og i USA i seg selv.