Robotek. (Foto: Hexage Ltd.)
Tøff grafikk i spillet Robotek. (Foto: Hexage Ltd.)

En mobiltelefon er så mye mer enn bare en duppeditt til å prate i. I dag er telefonene vi går med i lomma kraftige datamaskiner, og for meg betyr det en ting – den kan brukes til spill.

I forrige uke skrev jeg om mine favoritter på iOS-plattformen til Apple (iPhone, iPod og iPad), denne uka er det på tide å se på hva Android-plattformen har å by på.

Battleheart. (Foto: Mika Mobile)
Battleheart er et artig lite rollespill. (Foto: Mika Mobile)

LES: Best på iPhone akkurat nå

Noen av de tre spillene jeg anbefaler kom ut for en tid tilbake, om du har egne favoritter (som er litt ferskere) så slenger du de inn i kommentarfeltet nederst.

Battleheart

Det er langt mellom de gode rollespillene på mobilplattformen. Battleheart er kanskje ikke et rendyrka RPG-spill, men tar med seg det beste fra sjangeren inn i et format som passer bukselomma.

Slåss mot monstre, oppgrader heltene dine og dra på eventyr. Ikke revolusjonerende, men god laget.

Spillet foregår i sanntid, så du må være rask på labben for å overvinne fiendene. Spillet koster cirka 17 kroner i Android Markedet.

Lenke: Battleheart i Android Market

(flere spillanbefalinger under videoen)

Nano Panda. (Foto: Unit9.apps)
Pandaer er ALLTID søte, her i Nano Panda. (Foto: Unit9.apps)
Nano Panda

Det er kommet hundrevis av spill som forsøker å etterligne de søte, men sinte, fuglene i Angry Birds. Ut fra dette har det også kommet en rekke forskjellige spillkonsepter, som på en eller annen måte ligner på hverandre.

Nano Panda er et av disse spillene, som samtidig klarer å være akkurat passe annerledes.

Pandaene i spillet tiltrekkes av hverandre som magneter, og du må bruke logikk og fysikk for å samle pandaene uten at de blir skadet.

Enkelt, greit, lett å lære, veldig morsomt, og barnevennelig. Spillet koster cirka 6 kroner i Android Market.

Lenke: Nano Panda i Android Market

(flere spillanbefalinger under videoen)

Robotek

Menneskeheten har tapt kampen mot robotene, og da er det jo naturlig nok akkurat du som må redde verden.

Den tydelige stilen i Robotek er spennende, og gjør at skjermen lyser opp mot mange effekter i din kamp mot de onde robotene.

Spillet foregår i 2D, hvor du må forsøke å sende avgårde de riktige angrepene. Spillet er gratis å laste ned, men du kan bruke penger på å låse opp ting i spillet. Voksne bør spille sammen med barna for å passe på at de ikke kjøper noe de ikke får lov til.

Lenke: Robotek i Android Market

Har du noen favoritter på Android? Legg inn din kommentar under videoen.