Sex og singelliv (Foto: Paramount Home Entertainment Norge)
Sex og singelliv (Foto: Paramount Home Entertainment Norge)

Sist søndag la jeg ut min liste over Topp 5: HBO-serier, og diskusjonen varte langt ut i denne uka.

En av diskusjonene jeg la spesielt merke til, var den mellom min kollega Maria Lindberg og Henning Jesus Christensen.

Denne diskusjonen var nemlig et møte mellom en av mange tusen damer som har sittet oppslukt av megasuksessen Sex og singelliv og en mann som har sett serien, men som ikke ser verdien av den.

Det som er så bra med Henning, er at han ikke bare avfeier serien som en ‘dameserie’, men ærlig og oppriktig spør hva som var greia. Og Maria må forsøke å forklare.

For dette får Henning en premie i posten, og det skulle da bare mangle.

Det er aktivitet i kommentarfeltet vi jobber for, hver eneste dag.

Her følger hele kommentartråden om Sex og singelliv. Vær så snill og legg igjen din kommentar nederst hvis du har noe å bidra med til debatten!

For min del kommer både Big Love, Six Feet Under og Sex og Singelliv milevis foran True Blood.  Jeg kan enda sette på episoder av S&S hvis jeg er fri for nye serier eller bare trenger hyggelig selskap. En bauta oss kvinnfolka født på åttitallet! Men BoB skal man ikke kimse av: Dick Winters <3

 

Synes det er svært vanskelig å forstå hva du mener… Hva har Sex and the city på denne listen å gjøre?
Sex og singelliv (Foto: Paramount Home Entertainment Norge)
Sex og singelliv (Foto: Paramount Home Entertainment Norge)
Vel, jeg har enda til gode å møte en mann som forstår hvor original og viktig denne serien var/er, så der er du sikkert ikke alene.

 

Viktig for hva? Orginal, hvordan? Forsøker ikke være ufin, men forstår bare ikke. Jeg har sett alle episodene, men forstår enda ikke hva som var så spesielt med dette. Helt grei underholdning, men ikke noe spesielt. Veldig overfladiske temaer som mote, kjærlighet, knulling, karriere. Utført av meget «harry» kvinner som tror at menn snakker om kvinner, knulling og kjærlighet på den måten som det fremstilles i serien. Til slutt rammet inn i siste episode som hvilken helst banal hollywoodfilm. Dette ble toppet av to helt forfærdelige filmer.

Nytt? muligens.. vulgært?..helt klart..Banalt? unektelig.. Viktig? tror ikke det.
Så hva var så spesielt med dette, og hva har SATS blandt de 10-15 beste HBO-seriene å gjøre?

Sex og singelliv (Foto: Paramount Home Entertainment Norge)
Sex og singelliv (Foto: Paramount Home Entertainment Norge)
Jeg tror blant uten tvil at SATC har gjort mye med måten jenter forholder til og snakker med hverandre om kjærlighet og sex. Jeg kan ikke komme på noen andre serier fra nittitallet som tok kvinnfolka på alvor som det denne serien gjorde, og på den måten er den helt unik.
Den tar også opp en rekke gode problemstillinger angående homofile og likestilling. Den var grensesprengende da den oppfordrer kvinner til å ta ansvar for sitt eget sexliv, og den tar for seg følelser knyttet til alt fra jobb, sykdom, familie, og selvbilde.
Selv om serien også er pakket inn i et glanspapir av dyre sko og designerklær handler serien først og fremst om vennskap, som er noe de aller fleste kan identifisere seg med.
Nå kan det hende vi ikke har samme humor, men det som også kjennetegner serien er at den er morsom! (Noe som kanskje er grunnen til at filmene er så inni svartens dårlige er mangelen på akkurat dette) SATC har banet vei for serier som Entourage, Gossip Girl og Lipstic Jungle, også serier som er fine å se på, men som er langt dårligere enn sin forgjenger. (Kanskje med unntak av Entourage) Nettopp på grunn av mangelen på sjarm, humor, og evnen til å tørre å ta tak i vanskelige og tabubelagte temaer.

 

Jeg tror vel kanskje at jenter fortalt hverandre om han som de ble pult av hadde en svær kuk eller ei og om den så ut som en pepperkværn eller ikke..lenge før SATC. Problemet med serien er at når alt kom til alt så kokte det ned til at kvinner vil beskyttes og at kjærlighet skal vare evig bla, bla, bla.. Ergo, den har ikke utrettet en dritt, men kun bekreftet det stereotypiske bildet av den amerikanske kvinnen. Men, fint at du har lært noe av den. Selv synes jeg det er for banalt og enkelt.

Har du kommentarer til Maria eller Henning? Kan du nyansere hva som har gjort Sex og singelliv til en sukess? Kommentarfeltet under er ditt.