Prometheus (Foto: 20th Century Fox)
Prometheus (Foto: 20th Century Fox)

Etter tre teasere for teaseren, er det klart: Ridley Scotts gjensyn med Alien-universet er ikke proppfullt av Xenomorpher, men det er flere hint til kjente og ‘kjære’ elementer fra Alien-filmene her.

Hva er det vi ser? Jeg ser i alle fall følgende: et romskip ankommer en fremmed planet, de lander, kjører ut med bilene sine og går inn i en tunnel.

Der inne finnes en svær hule med et enormt uthogd steinansikt → i ene enden, og masse små krukker av noe slag plassert utover gulvet.

Her ringer det kraftig i Alien-bjella, da dette ikke er ulikt rommet i romskipet i Alien (1979) hvor en av mine absolutte favorittskuespillere John Hurt senkes ned og lyser utover en enorm samling kokonger.

– Julens premierefilmer er anmeldt!

Noe eksploderer inni en hjelm

Det neste som skjer i Prometheus-teaseren, er at noe eksploderer inni hjelmen til det ene ekspedisjonsmedlemmet og jeg ser de samme bilene som kjørte ut, skynde seg tilbake til romskipet.

Man skal ikke røve med seg gjenstander fra fremmede kulturer og tro at alt skal gå på skinner.

Hvis jeg tolker teaseren riktig, er det et annet romskip som venter ute i bane rundt planeten – et mye større og sirkelformet et. Kanskje en romstasjon. Her ser jeg Michael Fassbender løfter det som ser ut til å være et foster ut av en krukke og jeg ser det som må være kraniet av et romvesen undersøkes på et laboratoriebord.

Deretter går det raskt til helvete med hele ekspedisjonen. Som seg hør og bør, selvfølgelig. Man skal ikke røve med seg gjenstander fra fremmede kulturer og tro at alt skal gå på skinner. Det eneste jeg reagerer på, er at jeg ikke får sett denne filmen i jula.

Jeg får trøste meg med at Scott ikke er en like stor sadist som Peter Jackson, som tvinger fansen til å vente et helt år på Hobbiten.

Liker du det du ser? Kom gjerne med dine teaserkommentarer i NRKs beste kommentarfelt!

– Filmpolitiets årskavalkade | Se og diskutér vår TV-sending her!

LES OGSÅ: Filmpolitiet kårer årets beste FILMER | SPILL | SERIER