Regissørlegenden har tidligere laget filmer som Gangs of New York, Aviator, The Departed og Shutter Island sammen med ungpikeidolet.

Det femte filmprosjekt baserer seg på boka The Wolf of Wall Street, en biografi av Jordan Belfort – som tidligere er dømt for grov økonomisk kriminalitet. Han ble på slutten av 90-tallet dømt til 22 måneder i fengsel for blant annet aksjemanipulasjon.

TOPP 5: Leonardo DiCaprio-filmer – sjekk lista her

– Ved roten er The Wolf of Wall Street en fortelling om moderne gangstere i New York. Wall Street-gangstere som redefinerte overforbruk, grådighet og arroganse. Vi er ser frem til å se Mr. Scorsese ta styringen på denne sanselige og turbulente reisen, skrev en av produsentene Riza Aziz i en pressemelding fra Red Granite Pictures.

Erfaren mafiaforfatter skriver manus

Både DiCaprio og Scorsese sine navn har vært knyttet til produksjonen i lang tid, men det er først nå at mannen bak den Oscar-vinnende filmen Hugo Cabret er bekreftet til filmen. Tidligere var blant annet Ridley Scott en av favorittene til å innta registolen, men han sa fra seg plassen etter problemer med å få tid til innspillingen.

At Scorsese forsøker seg på en ny film om New York, med et tema rundt penger og grådighet, kan være et risikabelt prosjekt.

Ikke bare har Wall Street-filmene gravd seg ned i den skitne underverdenen i verdensmetropolen tidligere. Scorseses siste filmbesøk til byen, med Gang of New York, endte med en av regissørens mindre gode filmer sammenlignet med det høye nivået på hans andre verk.

Manuset til The Wolf of Wall Street er skrevet av Terrence Winter, som virkelig kan skrive gode mafiafortellinger. Han har tidligere jobbet på Sopranos og Boardwalk Empire.

– Alt rundt denne filmen spiller på Martin Scorseses geni og visjonære fortellerteknikk, skrev en av produsentene Riza Aziz i en pressemelding fra Red Granite Pictures.

LES: Scorsese filmer Harry Hole

Hva tror du om Scorsese og DiCaprios nye prosjekt? Legg inn din mening i kommentarfeltet under traileren til deres forrige film sammen, Shutter Island.