For første gang siden før han ble guvernør i California i 2003, er Arnold Schwarzenegger tilbake i en hovedrolle. Filmen The Last Stand, som har amerikansk kinopremiere 18. januar, kommer til Norge 22. februar og Arnold bruker nå tiden sin på å promotere filmen for alt det er verdt.

På en pressekonferanse i Beverly Hills på lørdag falt imidlertid filmen litt i skyggen da temaet om våpen dukket opp.

The Last Stand legger seg i rekken av de voldelige og eksplosive filmene Arnold er så kjent for, og The Hollywood Reporter melder at Schwarzenegger ble konfrontert med sammenhengen mellom vold i film og utbrudd som skytetragedien i Newton i desember 2012.

– Jeg synes man må holde det adskilt. Dette er underholdning og den andre tingen er en uvirkelig tragedie som er svært alvorlig, svarte Schwarzenegger.

Les også: Schwarzenegger ville først ikkje vere Terminator.

Foreldre må også ta skylden

Schwarzenegger er kjent for å holde hardt på retten om å bære våpen i USA, men han er også for høyere kontroll av våpen og ønsker å tette smutthull som tillater salg av våpen uten bakgrunnssjekk. Han mener det er viktig å undersøke alle grunnene til at skytetragedier som den i Newton kan skje.

– Når det skjer noe så tragisk som dette ville det være dumt å ikke undersøke alle mulige måter vi som et samfunn kan forbedre situasjonen på og redusere risken for slike problemer. Hva kan vi gjøre bedre med våpenlover? Hvis det er noen smutthull eller problemer der så la oss analysere det.

Den tidligere guvernøren pekte også på mangelen på tilsyn når det gjelder mental helse og på foreldre som en del av problemet.

– Må en mor samle på slike våpen og ta med de små barna sine på skyting? Alt må analyseres og jeg tror det er det vi skylder folket vårt å gjøre, snarere enn å gjøre det til et politisk spørsmål.

Se traileren for The Last Stand her: (artikkelen fortsetter under videoen).

Spiller grensesheriff

I The Last Stand spiller Arnold sheriffen i en grenseby i Arizona som prøver å stoppe en meksikansk kartellsjef på rømmen fra å krysse grensen til Mexico.

Sør-Koreanske Jee-woon Kim, kjent for filmer som A Tale of Two Sisters og A Bittersweet Life, har regi, og filmen kan skryte av Forest Whitaker, Peter Stormare, Johnny Knoxville og Jaimie Alexander på rollelisten.

Expendables 2 fra 2012 var forrige gang vi så Arnold på lerretet, da som leiesoldaten Trench. Nå blir det spennende å se om at fortsatt har det som trengs til å spille hovedrollen i en film.