Rulle-Roel er en dokumentarfilm laget av elever ved Charlottenlund vgs. Dokumentaren handler om Terje Roel som har sittet i rullestol siden han var 15 år, men som er bestemt seg for at rullestolen ikke skal være noen hindring, og lever livet akkurat som folk flest.

Om filmen

Johann Vårvik:

– Beskriv filmen du har laget!
– Rulle-Roel handler om en mann som har skadet seg som femtenåring. Nå sitter han i rullestol og vi får se hvordan Terje lever sitt liv, og hva han har oppnådd med sitt handicap. Sykkelulykken han har vært igjennom er ikke noe man bare kan trene seg opp ifra.

– Hvorfor laget du akkurat denne filmen?
– Vi vil at folk som selv har et lite eller stort handicap og noen som sliter med å forstå sannheten ser at det er mulig å komme seg videre i livet. Personer som ser og tenker at det er et stort problem med et handicap, forstår at de fleste handicapede lever et helt normalt liv. De som tenker at om det skulle skje noe galt og alvorlig i livet deres, skal vite at det er fullt mulig å leve et normalt liv.

– Hva er dine ambisjoner for fremtiden?
– Mine ambisjoner for fremtiden er å få arbeide innen film. Jeg har ønsker om å starte noe eget der jeg er leder, og kanskje starte en egen bedrift. Mitt ønske i fremtiden er å finne et yrke som jeg brenner for, og for øyeblikket så er dette mitt yrke.

Rulletekst

Mats Soknes, Tor Berget Antonsen, Arnt Inge Nilsen Stubberud og Johann Vårvik.
Skuespiller: Terje Roel