– Eg er her for å fortelje at min førre film, Iron Sky er ei forræderisk, rampete film, seier regissør Timo Vuorensola omringa av nordkoreanske vakter.

Han lover først at han aldri skal fortelje løgner om Nord-Korea igjen, og at han absolutt ikkje planlegg å lage ein oppfølgjar til månenaziactionkomedien frå 2012 før han tilsynelatande klarer å rømme i promovideoen for oppfølgjaren.

Anmelding: Iron Sky: – En dritglad fest av en film for sci-fi-fansen!

Ingen Mikke Mus eller julenissar på månebasen

I likskap med både Iron Sky og deira endå tidlegare film, Star Wreck, er målet å finansiere ein del av filmens budsjett ved hjelp av støtte frå fans på nettsida Indiegogo.

Oppfølgjaren er planlagd å ha eit budsjett på rundt 87 760 500 kroner, og målet er i første omgang å samle ein tidel av det til å lage ein trailer som dei kan forsøke å selje på Cannes-festivalen til neste år.

Håpet deira, som med så mange andre folkefinansieringsprosjekt, er å sleppe å måtte forholde seg til andre finansielle krefter enn fansen – det verkar som dei hadde dårlege erfaringar under produksjonen av den første filmen.

– Mikke Mus i månebasen saman med Julenissen – dette var faktisk eit av forslaga for å gjere historia meir «morosam». Vi vil ikkje ende i slike diskusjonar igjen, skriv Vuorensola i prosjektbeskrivinga.

Iron Sky-nazist. (Foto: Blind Spot)
Iron Sky-nazist. (Foto: Blind Spot)

Les også: «Veronica Mars» til Kickstarter – større selskap kastar seg på trenden

I Cannes saman med «Død Snø»-gjengen

For tida er teamet bak filmen på Cannes saman med fem andre nordiske selskap for å promotere svenske, norske og finske horror- og sci-fi-filmar, deriblant Død Snø 2, og filmen basert på den norske teikneserieforfattaren Jason-John Arne Sæterøys bok, Jeg drepte Adolf Hitler.

I eit tidlegare intervju med Filmpolitiet har Timo Vuorensola framheva Skandinavia som ei frihamn for denne typen film, der mainstreamfilmane i staden siktar mot breiare og breiare marknader:

– Skandinavia er sjangerfilmens redning!

Sjå heile intervjuet her:

Les også: Kan det bo nazister på månen? Vi sjekket fakta

Iron Sky fekk eit magert besøkstal på 28 312 i Noreg, og gjorde det heller ikkje fantastisk i resten av verda (med unntak av Finland og Tyskland), og klarte aldri å spele inn heile budsjettet på 10 millionar amerikanske dollar. Oppdatert: Den gjekk dog i pluss etter heimekinosalg.

Iron Sky: The Coming Race er planlagd å starte innspeling i 2015, og får nok ei eller anna form for premiere mot 2016.