– Det er bare å innrømme, det er helt utrolig at Superman og Batman ikke har møttes [på film] før, siden de er de beste superheltene i verden!

Man of Steel-regissøren Zack Snyder møtte sitt hjemmepublikum da han avslørte stornyheten under en paneldebatt på Comic-Con 2013 i San Diego i helga.

Man of Steel (Foto: SF Norge AS):
«Man of Steel» har tjent inn langt mer enn budsjettet på 220 millioner dollar på det amerikanske og globale kinomarkedet. (Foto: SF Norge AS):

Da Snyder fikk oppdraget med å gjenfortelle historien om Superman, hadde tegneserieselskapet DC Comics og filmstudioet Warner Bros. allerede jobbet hardt i flere år for å følge opp suksessen til konkurrenten Marvel sin storsuksess The Avengers, og en lang rekke publikumsvinnere som Iron Man-filmene, Thor og Captain America,

En film om Justice League-gruppen, et superheltlag basert på de viktigste heltene i DC Comics-stallen, har vært under utvikling i lang tid. Spørsmålet mange har stilt seg er hvordan Warner Bros. vil bygge opp forventningene til den kommende storfilmen.

Under Comic-Con 2013, nerdemessa i San Diego hvor både filmer og serier (i tegneserieånd) med store budsjetter dukker opp for å markedsføre seg, avslørte regissøren at det blir et stjernemøte i oppfølgeren til sommeren store superheltfilm om stålmannen.

ANMELDELSE: Man of Steel – En visuell fest av virtuos ødeleggelse
VIDEOBONANZA: Sjekk alle de feteste trailerne fra Comic-Con 2013 her

Ny Batman

Mens rollen som Superman skal spilles av Henry Cavill, han gjorde en grei jobb i Man of Steel, er det helt uklart hvem som tar over rollen som Batman etter Christian Bale.

Bale har spilt i de tre Batman-filmene til regissør Christopher Nolan, men har uttalt at han er ferdig med den maskerte helten. Dermed er det nå helt åpent hvem som tar over rollen som Batman.

– Jeg er spent på å jobbe med Cavill igjen i verdenen vi har skapt, og jeg kan ikke vente på å utvide hele DC-universet i dette nye kapittelet, fortalte Snyder i en pressemelding.

Nettstedet The Hollywood Reporter melder at kilder antyder en Lynet-film i 2016, før en Justice League-film kan finne veien til lerretet i 2017.

ANMELDELSE: The Dark Knight Rises – trygg slutt på Batman-trilogi

Hvem mener du bør spille nye Batman? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.
Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Dundrepåhundre

  Jeg synes helt klart Bjørn Sundquist bør spille Batman.

  • Elsker sånn svar. Sundquist har jo allerede en rolle i en blockbuster så….

  • Jon_A_S

   «Æ e Batman, hæstkuka!» 🙂 Yes, absolutt!

   • Truls Johnsen

    Hehe… Ser for meg Sundquist som den aldrende Batman fra «The Dark Knight Rises» ja!
    Skjønt Sundquist ville sagt som vi ekte Nordlenninger; «hæstpeisa!» 😉

    • Jon_A_S

     Det… kunne faktisk fungert. Nesten.

     For the record: jeg er nordlenning sjøl, men moderer språket for at disse stakkars søringkukan skal forstå det. 😉 «Hæstpeisa» er så absolutt bedre.

     http://www.start.no/m/?m=20100222

 • Christiaan Gieles

  Jim Cavaziel. Han er tilogmed lik Christian Bale i utseende. Og hey, han er allerede i «Nolan-stallen».

  • Hmh, Cavaziel er ingen dum idé. Fra Jesus til Batman? 🙂

   • Christiaan Gieles

    Tydeligvis en film jeg ikke har sett 🙂 Har bare sett han i Person of Interest, nydelig serie. Men han er så «lik» Batman i væremåte der at jeg tror han kunne ha pullet det off.

 • Føler jeg er ganske lei av Batman og Superman. DC Comics gjør altfor lite med tegneserie-universet sitt på film. Hvor mange ganger har vi sett Batman, Superman, Joker, Lex Luthor og Catwoman nå? Begynner å bli en del filmer. De burde lære av Marvel. Se hvordan Marvel tørr å satse på både Ant-Man, Dr. Strange og Guardians of the Galaxy.

  Personlig ville jeg enten sett en Wonder Woman-film (helst gjort av Joss Whedon, men det skjer ikke før etter Avengers 3 nå) eller en Aquaman-film. Men slik jeg ser det så vil ikke disse komme på film før en eventuell Justice League-film, som er synd.

  • Christiaan Gieles

   Superboy film. Young Justice interesserer meg faktisk mer en de vanlige noen dager.

   Kommer enda ikke over at de ikke klarte å velge John Stewart til første Lantern, but oh well.. Kanskje de klarer å fikse det til en eventuell JL film.

   • Ja, irriterte meg med det med John Stewart. Spesielt også fordi det er slik jeg kjenner karakteren best gjennom Justice League-tegneseriene for noen år tilbake. Synes Hal Jordan er altfor lik Spider-Man i måten han er på. Hadde Green Lantern vært en sukess så kunne vi kanskje også fått en Deadpool-film allerede nå (men det kommer med X-Force, men trolig uten Reynolds slik filmene hans gjør det for tida).

 • Føler jeg er ganske lei av Batman og Superman. DC Comics gjør altfor lite med tegneserie-universet sitt på film. Hvor mange ganger har vi sett Batman, Superman, Joker, Lex Luthor og Catwoman nå? Begynner å bli en del filmer. De burde lære av Marvel. Se hvordan Marvel tørr å satse på både Ant-Man, Dr. Strange og Guardians of the Galaxy.

  Personlig ville jeg enten sett en Wonder Woman-film (helst gjort av Joss Whedon, men det skjer ikke før etter Avengers 3 nå) eller en Aquaman-film. Men slik jeg ser det så vil ikke disse komme på film før en eventuell Justice League-film, som er synd.

 • Jim Parson har visst flere ganger at han kan spille Batman: http://www.youtube.com/watch?v=q4hZZQeJPSE

 • TheStig8

  Jeg tror Richard Armitage kunne blitt en bra Batman.

  • Hm, det forslaget liker jeg. Ikke sett på ham som aktuell før.

 • Guest

  Joseph Gordon-Levitt så klart!

 • Mariestens

  Joseph Gordon-Levitt så klart

  • Det ligger noen ganske sterke hint i «The Dark Knight Rises» ja, men han er jo opptatt med mye annet for tiden.

 • Jonas Heitmann

  Hadde ikke klaget på å se Michael Keaton i en mer aldrene Batman rolle.. Men egentlig så blir jeg glad så lenge vi slipper Ryan Renolds eller George Clooney i Rollen

  • Christiaan Gieles

   Vel nå er «heldigvis» Ryan Green Lantern sadly.

   • Jonas Heitmann

    Forundrer meg ikke om de rebooter Green Lantern, maken til makkverk av en superhelt film skal man lete lenge etter, godt gjort å lage en film like dårlig som Batman & Robin

 • Kjell-W.

  Konge!

 • gunnerTAA

  Dette prosjektet kan bli fantastisk. Frank Millers tegneserie, Batman: the dark Knight Returns og Batman: The dark Knight strikes again er noe av det aller beste som er lagd av superhelt tegneserier. Her snakker vi om en skikkelig gammel og grumpy Batman som sloss sammen med Robin igjen, En ny ung jente som Robin forresten, Carrie Kelley. På andre siden står Superman sammen med «regjeringen» Vi kan få se store deler av DC universet om de velger å ta med alle, siden alle spiller inn i historiene.
  Som skuespiller her må man ha med en som har en gammel veltrent muskel kropp som Arnold eller Sly, men for guds skyld ingen av dem i rollen. En skuespiller med ett hardt utrykk, aner ikke selv hvem, men kunne godt tenke meg en total ukjent skuespiller som ikke kan linkes mot andre roller.
  PS tegneserien er ganske lette å få tak i freks. Outland i Oslo, anbefales på det varmeste.

  • Christiaan Gieles

   Jau, helt greit. Men er dessverre ikke noe jeg syns de burde gjøre nå. Er for «tidlig» men denne reboot Sups. Spesiellt vis dem skal videre inn i JL territorie. Blir bare for dumt.

   Pluss, at vi har den storyen ikke bare i print; den kom «nettopp» ut som animation…

 • Jørgen Karlsen

  Jim Caviezel er min store drømm at skal ta over rollen.

  • Christiaan Gieles

   Bra det ikke bare er meg ^^

 • Jon_A_S

  Er det bare meg, eller har DC endelig våkna til det faktum at Marvel knuser dem på filmfronten, og prøver desperat å slenge seg på hypen? Geeken i meg jubler over et møte mellom Superman og Batman på film, men det hele lukter desperat etterpåklokskap.

  • DC har vel forsøkt lenge, men ikkje klart å ha ein overliggande tema eller tanke på filmane sine i det heile teke. Det var vel Green Lantern-katastrofen, samt at Avengers tente bøttevis med pengar, som gjorde til at dei igjen har prøvd på nytt.

   Det treng dog ikkje bety at dei komande filmane ikkje er gode (og som Batman-fan håper eg det motsette) men inntil vidare luktar det like desperat som ein pub klokka kvart på stengetid.

   • Jon_A_S

    Side note: Jeg likte Green Lantern. Sånn, da var det sagt.

    Vi får bare håpe at de i sin desperasjon ikke slenger sammen noe i hui og hast, men tar seg tid til å lage en god film.

 • Truls Johnsen

  Lukter litt «desperat» av denne ja……. Må allikevel innrømme at scenen fra «The Dark Knight Returns», som ble sitert av Harry Lennix på ComicCon, gjorde mektig inntrykk på meg da jeg leste tegneserien i 86. Wayne som «gnir det inn» etter å ha skambanket Kent…. Heftig!

  • gunnerTAA

   «i was sentimental when i was old» sitatet som avslutter serien er helt enormt bra

 • U2 fanen

  Skjønner ikke hvordan Batman kan hjelpe Supermann på noe vis, eller slåss mot han heller. Superman kan jo løfte fjell og knyse skyskrapere, Batman er jo bare en vanlig dude som kan slåss som en vanlig levende. Får dette ikke til å stemme hvordan dette skal bli på film.

  • Pia Amariel

   Alle har svakheter, til og med Superman 😉

  • jomar

   I tegneserieverdenen er alt mulig. Serieskaperne bestemmer seg for hvordan historien skal gå, hvem som skal slå hvem, og så finner de på en svakhet eller en styrke slik at utfallet blir slik de ønsker.
   Tipper vi må få en Batman som er svært ulik Nolans versjon. Baleman hadde jo problemer med Jokeren, er sjanseløs mot Superman.

   • Pia Amariel

    Ikke hvis han har litt kryptonitt i baklomma :p

   • U2 fanen

    Ser ikke for meg en så realistisk Batman som i Nolan sine filmer, et slag fra Superman knuser skallen på Batman. Men dem skal kanskje samarbeide..?

 • Pia Amariel

  Jeg har sagt det før og sier det igjen: Michael Fassbender!

  Jaja, det er nok ikke så mange som er enige med meg i det og ja, jeg vet at han allerede spiller superhelt, men X-Men er jo Marvel, så da kan jeg ikke se at det skulle vært noe problem.
  Det er bare ønsketenkning fra min side, hehe.

  • Mattis Finstad Hansen

   Jeg er enig; Michael Fassbender er en knallsterk skuespiller og hadde taklet rollen, i en typisk mørk og dyster superheltfim.

   Og det har jo fungert før, med samme skuespiller i forskjellige superheltroller. Chris Evans, som Johnny Storm i Fantastic Four og Steve Rogers i Captain America og The Avengers. ^^

   • Ja, der sa du noe! Jeg tenkte ikke på Chris Evans engang.
    Men ja, Michael Fassbender er definitivt en av mine favorittskuespillere, og Batman er favorittsuperhelten, så da er det jo et enkelt regnestykke å komme frem til spør du meg :p

   • MariusAquarius

    Og Ryan Renolds som Green Lantern og Deadpool

  • Motstand1

   Jeg gir egentlig faen så lenge det ikke er en neger.

   • …..
    Åssen var det spesielt saklig til min kommentar?

 • Vegard Bjørneset

  En aldrene pissforbanna Batman MÅ jo være en buffa Jeff Bridges. Med bart.

 • mumfern

  Hvorfor ikke bare Danny Pudi?

 • mumfern

  Hvorfor ikke Danny Pudi?

  Men i all seriøshet så hadde jeg blitt overlykkelig om rollen gikk til Joseph-Gordon Levitt

 • MrTerje

  Men Rune da! Batman er jo strengt tatt ikke noen ordentlig superhelt. 🙁

 • Batman blir ikke det samme uten Christian Bale. Det er han vi er vant til å se som batman og man bør derfor jobbe for å få han inn i den nye filmen.

 • mofafa

  My spider sense is tingling. I feel the presence of nerds…

  • Du treng ikkje spider sense for å merke det, eg trur at sjølv Daredevil hadde oppdaga nerdefaktoren her, heilt utan å nytte blindestokken sin 😉

 • T. Evans

  For å sitere Kenny Smith når Vince Carter satte en ny standard på NBA All-Star Weekend Slam Dunk Contest: «ITS OVER!»

 • Thomas Skogestad