Onsdag introduserte Nintendo sin nye konsoll Nintendo 2DS, som har alle de samme funksjonene som en 3DS, bortsett fra at den ikke har 3D da, og at den ikke kan klappes sammen.

Med tanke på at 3D-funksjonen på 3DS-en kan skrus av er det mange som stusser på hva i all verden som er poenget med den nye håndholdte konsollen, men dette er altså Nintendos forsøk på å lage en rimeligere konsoll mynta på de minste barna.

Dette er nok ingen dum idé fra Nintendo sin side som har barn som sin største målgruppe, med foreldre som stadig er på utkikk etter rimeligere alternativ til ungene.

Konsollen lanseres 12. oktober i USA til en pris på 129,99 dollar. Pris og lanseringsdato i Europa er foreløbig ikke satt.

– Rett og slett stygg

Fordi den ikke kan foldes vil den håndholdte konsollen ta større plass en sine forløpere i DS-familien og skjermene vil også være mer utsatt for skade. Dette vil Nintendo løse med en liten taske, som du ikke får med på kjøpet, men som skal koste 12,99 dollar.

Svaret på hvorfor det ikke går an å klappe konsollen sammen er at de to skjermene i virkeligheten er én stor skjerm. Reaksjonene på Internett har ikke latt vente på seg, og siden onsdag ettermiddag har misnøyen spredt seg i sosiale medier. Se et lite utvalg fra Twitter her:

Sony-sjefen Kaz Hirai liker heller ikke Nintendos nye konsoll og mener de har stjålet ideen fra Sony…

Neida! Joda.. Neida! Det der var nok bare en tulleprofil, og dem er det jo en del av på Twitter.

For eksempel Twitter-kontoen «why cant i fold it», som bare tvitrer forvirra meldinger om hvorfor i all verden det ikke går an å folde den nye konsollen sammen.

Hva synes du om Nintendo 2DS? Et smart trekk fra Nintendo, eller bare en tullete greie?