Joachim Rønning og Espen Sandberg. (Foto: Tore Meek/NTB)
Joachim Rønning og Espen Sandberg fikk regijobben på den nye piratfilmen tidligere i år. «Kon-tiki» fikk mye oppmerksomhet i USA, spesielt etter at filmen ble den norske kandidaten til Oscar-utdelingen. (Foto: Tore Meek/NTB)

– Vi har et utkast alle elsker, men manuset er ikke ferdig.

Filmprodusenten Jerry Bruckheimer forteller til nettstedet The Hollywood Reporter at innspillingen av den femte Pirates of the Caribbean-filmen ikke vil finne sted før neste år.

Det betyr at en ny film om piraten Jack Sparrow, spilt av Johnny Depp, ikke vil treffe internasjonale kinolerreter som planlagt i 2015. Filmen er nå helt uten en fast premieredato.

Tidligere i år ble det klart at de norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning hadde fått oppdraget med å styre innspillingen av storfilmen, som har et ventet budsjett på godt over 200 millioner dollar.

– Dette er en stor mulighet for oss til å jobbe med de største skuespillerne og produsentene i Hollywood, fortalte de til NRK i mai.

LES OGSÅ: «Kon-Tiki»-regissører skal lage «Pirates of the Caribbean»-film

Tung sommer for storfilmene

Flere av årets sommerfilmer har tjent dårligere enn ventet, bransjekilder indikerer at storsatsingen The Lone Ranger kan påføre Disney-konsernet en brutal nedskriving på nærmere 190 millioner dollar.

De norske regissørene skapte Kon-Tiki-filmen på et budsjett som har overrasket mange amerikanske produsenter, det er en kjærkommen egenskap som også Disney håper kan hjelpe til med å holde kostnadene på den store Hollywood-produksjonen nede.

Bruckheimer bekrefter at prisen på den nye filmen er en av grunnene til utsettelsen, og understreker at hele bransjen er mer forsiktige nå enn tidligere: – Alt spiller inn. Vi vil ha et manus og et budsjett alle er sikre på.

– Planen var å starte [innspillingen] i mars og da starter man å bruke mye penger, utdyper han til The Hollywood Reporter.

Del dine meninger om den nye filmen i kommentarfeltet under videoen.