House of Cards, sesong 2, poster. (Foto: Netflix).

Breaking Bad slo House of Cards i Filmpolitiets kåring over de aller beste seriene fra 2013, og serien endte på en sterk andreplass.

House of Cards var en pangstart, både for serieåret 2013 og for Netflix, og det er liten tvil om at andre sesong har mye å leve opp til.

Kevin Spacey overbeviste som den kyniske politikeren Francis Underwood som ikke har noen skrupler når det gjelder hvor langt han er villig til å gå for å kare til seg makt.

Les også: 2013: årets beste serier!

Forventningene til den nye sesongen, som starter 14. februar, er skyhøye og denne uken kom det en ny trailer for serien. I likhet med den første traileren som kom i desember, får vi se at Underwoods tidligere handlinger kan få konsekvenser når han starter jobben som visepresident.

I den nye traileren får vi se litt mer av hvordan Underwoods fiender konspirerer for å fjerne ham fra makta, og når kevin Spacey bryter ned den fjerde veggen og snakker direkte til seeren viser han hvor herlig samvittighetsløs Underwood er.

There is but one rule: Hunt or be hunted — welcome back.

Se traileren her! (Har du skjerm med god nok oppløsning kan du se traileren i 2160p 4K).

Artikkelen fortsetter under videoen.

Nært opp mot sannheten?

Politisk spill, intriger, konspirasjoner og maktkamp er stikkord for House of Cards — det er et mørkt bilde manusforfatterne maler av den politiske verdenen i Washington D.C.

For utenforstående er det vanskelig å vite hvor realistisk serien egentlig er, men da Filmpolitiet intervjuet Kevin Spacey i 2013 fortalte han at han har fått et inntrykk av at manusarbeidet, hovedsaklig skrevet av Beau Willimon (Maktens menn), holder seg nært opp mot sannheten.

— Om de vil si det privat eller offentlig får være opp til dem, men det jeg har hørt generelt er at vi har gjort det rett; at det er veldig mye vi har gjort i serien som stemmer med tanke på hvordan politikk og det politiske maskineriet fungerer, sa han.

Om Francis Underwoods vei til makten, med mord og det som er, er realistisk eller ikke, får du gjøre det opp en mening om selv. Nå er det bare å vente spent på at spillet skal fortsette.

Anmeldelse: House of Cards — Ein maktdemonstrasjon frå Netflix

Hva synes du om House of Cards. Gleder du deg til andre sesong? Si din mening i kommentarfeltet!