Ronja Røverdatter skal igjen fortrylle og sjarmere en ny generasjon, men denne gangen i animert 3D-versjon, melder AnimeNewsNetwork.

Tv-serie om røverdattera

Det er Goro Miyazaki (Møte på Valmueåsen, Tales From Earthsea) som regisserer tv-serien med utgangspunkt i Astrid Lindgrens roman fra 1981 om den egenrådige og rampete røverprinsessa.

Hva er anime? Sjekk denne innføringen i japanske tegneserier

Dette er ikke første gang Ghibli lar seg inspirere av nordiske eventyr. Ponyo er for eksempel Miyazakis versjon av H.C. Andersens eventyr om Den lille havfruen.

Ronja Røverdatter i Studio Ghiblis uttrykk. (Foto: Ghibli)
Ronja Røverdatter i Studio Ghiblis uttrykk. (Foto: Ghibli)
For unge og voksne

Polygon Pictures og Studio Ghibli står bak produksjonen, og serien skal hete Sanzoku no Musume Ronia i Japan. Serien har premiere denne høsten, men det er enda ikke satt noen dato for når vi får se Ronja i ny versjon her i Skandivania.

– Ronja Røverdatter handler ikke bare om en jente som er på vei inn i voksenlivet, det er også en historie om kjærligheten og utviklingen mellom en forelder og et barn og en historie om vennskapsbånd. Min ambisjon er å lage noe som alle, både unge og voksne, vil sette pris på, uttaler regissøren ti AnimeNewsNetwork.

LES OGSÅ:Topp 5 Hayao Miyazaki

Tage Danielssons film om Ronja fra 1984 har vært en gjenganger i mange norske hjem, og sendes med jevne mellomrom på norsk tv.

Hva tror du om Studio Ghiblis versjon av Ronja Røverdatter?