Siden Iron Man-filmen fra 2008 sparket i gang en ny gullalder for tegneserieutgiveren Marvel, har underholdningsimperiet vokst i rekordfart. Hele 13 storfilmer har truffet kinolerretene – og alle har tjent penger i bøtter og spann.

Derfor er det heller ingen overraskelse at Marvel har planene klare for hva du og jeg skal se på kino de neste femten årene.

I ett intervju med Business Week avslørte sjefen for Marvel-studioene, Kevin Feige, at han har en kalenderplan på veggen på kontoret sitt.

– Det er som å se gjennom Hubble-teleskopet. Hva er det som skjer langt der fremme? … Jeg fikk nylig en ny [plan] som går frem til 2028.

Mens rettighetene til X-Men– og The Amazing Spider-Man-filmene ikke er i Marvels hender, og ikke kommer tilbake på mange år, har selskapet jobbet hardt for å bygge en filmportefølje med nye superhelter.

Muligheten for kryssende fortellinger, figurer som dukker opp i andre historier, har sementert tanken om at Marvel-heltene bor og lever i samme fiksjonsunivers. Med tusenvis av ubrukte superhelter fra flere tiår med tegneserieutgivelser har Marvel muligheten til å fylle kinoene til randen i mange år fremover.

LES OGSÅ: Michael Douglas slutter seg til Paul Rudd i «Ant-Man»

Ryktene om en egen film for Black Widow (spilt av Scarlett Johansson) har vært på trappene lenge, mens det i fjor ble klart at Ant-Man (spilt av Paul Rudd) dukker opp på lerretene i 2015. Samtidig som at produksjonen på den nye Avengers-filmen går for fullt, ferdigstiller selskapet i disse dager den nye storsatsingen Guardians of the Galaxy.

Hvilke andre superhelter som er aktuelle å hente frem i løpet av de neste årene holder imidlertid Marvel tett om.

VIDEO: Se den første traileren til Guardians of the Galaxy her

Gikk konkurs

I dag er Marvel en av Hollywood største suksesshistorier, men fortiden har vært både brokete og vanskelig. Da Disney kjøpte seg inn i selskapet i 2009 gikk aksjekursen til selskapet ned – investorene mente det var en dårlig avtale for underholdningsgiganten. Nå i 2014 mener de færreste det samme.

Fra sin første storhetstid på 60-tallet, under ledelse av den legendariske Stan Lee, gikk det rakt nedover mot slutten av 80-tallet. Konkurransen fra erkerivalen DC Comics var knallhard, og i 1989 slo selskapet seg konkurs.

To år senere kom Isaac Perlmutter på banen med en plan om å få filmstudioene til å produsere storfilmer som kunne selge lekene han hadde lagd av tegneserieheltene.

Sakte, men sikkert, startet opptakten til det vi i dag kjenner som en av de mest populære franchiseprodusentene i moderne tid. Først ut fra Marvel var filmatiseringen av vampyrjegeren Blade fra 1998, og da den første Spider-Man-filmen traff kinoene i 2002 – etter mange år i utvikling – var det ingen vei tilbake.

Hvilken Marvel-superhelt vil du helst se på lerretet? Del dine meninger i kommentarfeltet under videoen.

LES OGSÅ: Stan Lee avslører hvilke superheltfilmer han ikke liker


Filmbonanza intervjuet Scarlett Johanson, Jeremy Renner og Mark Ruffalo i forbindelse med premieren på superheltfilmen «The Avengers» i 2012.