• Rulletekst
  • Regi: Egil Pedersen
  • Manus: Egil Pedersen
  • Kamera: Egil Pedersen
  • Klipp: Egil Pedersen
  • Lyd: Miguel Salas Fernández
  • Aktører: Johan Andreas Andersen, Bård Kostamo Olsen, Ann Kristin Andersen, Jo Dikkanen, Marit Bongo Dikkanen, Roger Persson, Vigdis Siri
  • Produsent(er): Egil Pedersen for Snöfokk Film

Regissør Egil Pedersen, hvordan oppstod ideen til filmen?

– Jeg ble invitert til å lage et bestillingsverk til en samisk festival som heter Márkomeannu. Først var planen å lage en fiksjonsfilm, men da jeg ikke klarte å få hele budsjettet på plass begynte jeg å planlegge denne dokumentarfilmen.

– Pga manglende barnehageplass så kunne jeg bare sette av ca 5 dager til hele innspillingen inklusive reise. Jeg valgte derfor å lage en dokumentarfilm i Nesseby der jeg har mye slekt som kunne hjelpe meg i castingprosessen og som kunne bistå med overnattingsplass. Målet var da å finne noen personer som viser og representerer et vidt spekter av hvilke typer spennende personligheter, kultur og miljø som finnes i denne lille og koselige kommunen.

Hva var den største utfordringa ved å lage den?

– Jeg hadde et veldig lite budsjett og var helt alene på opptak. I tillegg til å være regissør måtte jeg også håndtere foto og lydutstyr. Det ble også noen veldig lange dager siden jeg hadde begrenset antall dager jeg kunne være der. Det vanlige var at jeg jobbet fra 9 om morgenen til ca kl. 23-24.

Hva er dine filmplaner fremover?

– Jeg skal spille inn en samisk kortfilm i Kautokeino i midten av juni. Denne er en del av en talentsatsing der 7 samiske filmskapere lager kortfilm i Kautokeino sommeren 2014.

Se de andre kortfilmene i konkurransen her: