Sommeren er over, mørkere kvelder og regntunge dager er i vente nå som høsten setter inn. Heldigvis for alle spillinteresserte der ute byr høsten, som vanlig, på en rekke spillutgivelser, og i år er intet unntak.

Lista over spill som kommer ut i september, oktober og november er lang, og det skal bli vanskelig å få tid til alt. La oss derfor bare krysse fingrene for at det blir skikkelig drittvær i månedene fremover, slik at vi kan sitte inne i gamerstolen med god samvittighet.

Filmpolitiet har plukket ut et lite knippe spill (bare 20) som vi gleder oss litt ekstra til, men vi vil gjerne høre din mening også.

Legg igjen din egen liste over hvilke spill du ser frem til i høst i kommentarfeltet! kommentarer

Og hør episode 16 av Filmpolitiet DLC, der vi snakker om alle spilla!


The Sims 4
04.09.2014

Plattform: Windows, OS X
Sjanger: Simulator
Aldersgrense: 12 år
Utvikler: Maxis

Til tross for at tre spill, med et drøss med utvidelser, har kommet ut opp gjennom åra, gleder vi oss til at det kommer et nytt spill i The Sims-serien.

En mer detaljert, men likevel mer brukervennlig, figurskaper er på plass, og denne gangen skal man også kunne påvirke simmenes følelser i mye større grad enn tidligere, så må er det bare å gi gudekomplekset frie tøyler!

Spillet skal være offline enspiller, men det skal være mulig å dele det du skaper med andre.

Se også: Intervju med Ryan Vaughn, produsent på The Sims 4


Destiny
09.09.2014

Plattform: Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4
Sjanger: FPS
Aldersgrense: 16
Utvikler: Bungie

Bungie har store ambisjoner med Destiny – målet er intet mindre enn å revolusjonere skytespillsjangeren. Det er store ord, selv om de kommer fra utvikleren som står bak et av spillhistoriens viktigste spill, Halo.

Destiny er ifølge Bungie en helt ny sjanger, som tar et førstepersons skytespill og sper på med elementer fra onlinespill og rollespill. Spillet skal være et eksempel på h2lesvor bra spill kan se ut på nestegenerasjons konsoller, og bildene vi har sett så langt ser flotte ut.

Om science fiction-spillet klarer å blåse oss av banen, eller om det kun blir en Halo-klone gjenstår å se – vi gleder oss til å teste selv.

Les også: – Nye spillserier er vanskelig å selge


NHL 15
09.09.2014

Plattform: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360
Sjanger: Sport
Aldersgrense: 12 år
Utvikler: Electronic Arts

Årsaken til at NHL 15 er å finne på vår spillradar for høsten er akkurat den samme som for FIFA 15 (se under). Dette blir første året hvor en ny konsollgenerasjon definerer verdens største sportsspillfranchise.


Hyrule Warriors
19.09.2014

Plattform: Wii U
Sjanger: Action
Aldersgrense: 12 år
Utvikler: Koei Tecmo

Hack and slash inntar Zelda-universet! Hyrule Warriors blander spillopplevelsen fra Koei Tecmos Dynasty Warriors med settingen og figurer fra Hyrule.

I Dynasty Warriors er handlingen svært løst basert på historiske hendelser fra Øst-Asia, men i Hyrule Warriors er det Zelda-lore som blir tema. Med Link i spissen skal du altså ta rotta på ville mengder fiender på slagmarken, og fiendene er selvfølgelig gamle fiender fra Legend of Zelda-serien.

Dynasty Warriors er en spillserie med mange tilhengere, og når denne fanbasen nå kombineres med med Zelda-tilhengerne, skal vi ikke se bort i fra at spillet blir en økonomisk vinner for Nintendo. Så får vi bare krysse fingrene for at det er en vinner når det gjelder spillopplevelse også.


FIFA 15
23.09.2014

Plattform: Microsoft Windows, Nintendo 3DS, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii, iOS Android, Xbox One, Xbox 360
Sjanger: Sport
Aldersgrense: 3 år
Utvikler: Electronic Arts

Same procedure as every year, EA!

Hvert år gjentaes kritikken mot EAs stadige melking av sportsfranchisene sine. Nye spill i våre mest populære sportssjangre dukker opp hver høst, noen ganger med tvilsomt lite utvikling og oppgraderinger.

I år går spillserien inn i nestegenerasjonskonsollene Xbox One og Playstation 4 for alvor. Og med flere endringer og en større oppussing av grafikken er det grunn til å glede seg.


Forza Horizion 2
30.09.2014

Plattform: Xbox One, Xbox 360
Sjanger: Racing
Aldersgrense: 7 år
Utvikler: Sumo Digital, Playground Games, Turn 10

Høsten 2014 står på mange måter i bilspillenes tegn, men også er fokuset på sosiale kjøreopplevelser større enn noen sinne.

Microsoft jobber hardt for at Forza-spillene skal rivalisere overtaket Sony har hatt de siste årene med den kritikerroste Gran Turismo-serien. Forza Horizon 2 forener alt dette i en og samme pakke.

Vrom vrom!


Driveclub
07.10.2014

Plattform: Playstation 4
Sjanger: Racing
Aldersgrense: 3 år
Utvikler: Evolution Studios

Mens Microsoft satser hardt på Froza Horizon 2 vil Driveclub bli et av Sonys viktigste kort i bilspillhøsten 2014.

Under selskapets pressekonferanse på Gamescom ble Norge dratt frem og aldri har snødekte fjell sett bedre ut i et spill.

Med et tungt fokus på sosiale funksjoner blir høstens mest spennende spillkamp mellom nettopp Driveclub og Forza Horizon 2.


Project Spark – Starter Pack
10.10.2014

Plattform: Windows, Xbox 360, Xbox One
Sjanger: Kreativt verktøy
Aldersgrense: 7 år
Utvikler: Team Dakota, SkyBox Labs

Microsofts svar på LittleBigPlanet? Kanskje ikke helt, men nesten. I likhet med Media Molecules kreative Playstation-spill kan du lage dine egne spill og dele dem med andre i Project Spark, men dette er et verktøy i større grad.

Project Spark – Starter Pack er på et vis bare et blankt ark som du skal fylle. Hva du velger å fylle det arket med er opp til deg, og du kan skape dine egne verdener som du kan bruke som setting for et spill, eller for eksempel en film.

Ting du lager kan du selvfølgelig dele med andre, også enkeltelementer du har skapt skal andre spillere kunne bruke i sine egne kreasjoner. Mulighetene er store i Project Spark – vi er spente på å teste vår egen kreativitet.


The Walking Dead – Season Two
17.10.2014

Plattform: Windows, OS X Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4, PS Vita, iOS, Android
Sjanger: Action, eventyr, pek-og-klikk
Aldersgrense: 18
Utvikler: Telltale Games

Telltale Games zombieeventyr The Walking Dead, basert på tegneserien, var en klar kandidat på topplista over de ti beste spillene i 2012.

Som i tegneserien lå fokuset i spillet mer på mellommenneskelige forhold, enn på zombiedreping, og dermed ble det en helt spesiell spillopplevelse. Hvilke valg du tok i det første spillet skal ha konsekvenser for handlingen som utspiller i sesong to og skreddersy noen av tingene som skjer i spillet etter dine erfaringer.

Episodene av sesong to er allerede ute, men her i Filmpolitiet har vi ikke testet dem enda – derfor gleder vi oss ekstra mye til hele spillet blir sluppet i én pakke i oktober!


Civilization: Beyond Earth
24.10.2014

Plattform: PC, OSx, Linux
Sjanger: Strategi
Aldersgrense: 18 år
Utvikler: Firaxis Games

For strategispilltilhengere er Civilization-serien den som henger høyest. Femten år er gått siden Sid Meier gav ut science fiction-utgaven av spillserien – Alpha Centauri – og nå er det endelig duket for en spirituell oppfølger.

Bygd på motoren til Civilization 5, med en rekke forbedringer, lar Beyond Earth spillere reise ut i verdensrommet for å styre menneskeheten mot ukjente horisonter. Det er ikke annet å gjøre enn å glede seg.


Assassin’s Creed: Unity
28.10.2014

Plattform: Windows, PS4, Xbox One
Sjanger: Action, eventyr
Aldersgrense: 18
Utvikler: Ubisoft

Paris på slutten av 1700-tallet, den franske revolusjonen – det er ingen tvil om at settingen for Assassin’s Creed: Unity er flott. Nok en gang skal Ubisoft kaste oss ut i et historisk eventyr – Arno Dorian er vår helt.

For første gang i serien har Ubisoft innført samarbeidsspilling. Du og ditt «brotherhood» på fire skal samarbeide for å fullføre oppdragene i Paris.

Med sine trange gater og høye hustak er det åpenbart at byen er perfekt for et Assassin’s Creed-spill. Bygningene er designet i 1:1 skala, og det blir mulig å utforske dem også fra innsiden.

Les også: – Blir ikke skuffet over mangel på kvinnelig hovedfigur i Assassin’s Creed: Unity


Sunset Overdrive
31.10.2014

Plattform: Xbox One
Sjanger: Action
Aldersgrense: 16 år
Utvikler: Insomniac Games

BULLET TIME! Tidsmanipulering i spill er gøy, og det ser ut til å bli en sentral del av Insomniac Games tredjepersons skytespill Sunset Overdrive.

Det helsprø spillet ser ut til å ha en stemning som minner om Saints Row-serien, og foregår i en dystopisk/hysterisk fremtid der folk har begynt å mutere etter å ha fått i seg for mye energidrikk.

Du må selvfølgelig redde dagen, og du være en slags parkourstjerne for å få til. Her skal man løpe på vegger, skli ned liner og kjøre på med tullete våpen for å komme seg gjennom spillet.

Sunset Overdrive ser mildt sagt underholdende ut – dette fargesprakende og tullete skytespillet kan kanskje bli et lyspunkt i høst.


Call of Duty: Advanced Warfare
04.11.2014

Plattform: PC, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4
Sjanger: Førstepersonsskytespill
Aldersgrense: 18 år
Utvikler: Sledgehammer Games

De siste års mest populære spillserie tar en ny sving inn i fremtid i Advanced Warfare.

Med droner og futuristisk teknologi må spillere krige på nye måter i år 2054. Spillet markerer den største endringen i spillserien på mange år, med en rekke nye funksjoner og muligheter.

Kevin Spacey er hyret inn som skuespiller for å løfte historien, som ut i fra trailere å dømme handler om frihet og demokrati. Mange likhetstrekk med House of Cards? Ja, det er påfallende. Men vi gleder oss likevel!


The Crew
11.11.2014

Plattform: Windows, PS4, Xbox 360, Xbox One
Sjanger: Racing
Aldersgrense: 12 år
Utvikler: Ivory Tower, Ubisoft Reflections

I oktober i fjor ble The Crew utsatt på ubestemt tid, men nå er det altså like rundt hjørnet.

Grunnen til at vi er gira på dette spillet er at Ubisoft har beskrevet det som et kjempestort MMO med biler. I spillet skal du kunne gjøre det mange bilentusiaster drømmer om – nemlig å kjøre fra kyst til kyst i USA i grisefine biler.

Muligheten for å gjøre din bil unik skal være stor. «Hver bil i spillet består av et puslespill på 19 brikker», sa kreativ sjef på spillet, Julian Gerighty, da Filmpolitiet intervjuet ham under fjorårets GamesCom-messe. Dette kan bli tøft.


World of Warcraft: Warlords of Dreanor
13.11.2014

Plattform: Windows, OS X
Sjanger: MMORPG
Aldersgrense: 12 år
Utvikler: Blizzard Entertainment

Det er snart ti år siden World of Warcraft kom ut, og den femte utvidelsen til spillet, Warlords of Draenor, ser ut til å bli storslagen.

6 nye dungeons (pluss at Upper Blackrock Spire blir oppgradert), høyeste nivå hevet fra 90 til 100, oppgradert battlegroundsystem, hundrevis av nye oppdrag, og selvfølgelig et helt nytt område å boltre seg i.

Endelig får vi ta turen til Draenor, orkenes hjemplanet og draeneienes siste tilholdssted. Handlingen skal foregå i en parallell fortid, som forandrer orkenes historie for alltid. Blizzard er virkelig gode på historie og «lore», og denne gangen virker det ekstra spennende – bare ta en titt på traileren!


Halo: The Master Chief Collection
14.11.2014

Plattform: Xbox One
Sjanger: Førstepersonsskytespill
Aldersgrense: 16 år
Utvikler: 343 Industries

Spillikonet Master Chief begynner å dra på årene, derfor har Microsoft satt i gang en oppussing av de klassisk Halo-spillene. Sammen med en ny tv-serie, fokus på esport og en ny måte å kombinere alle disse elementene i Halo Channel, gjør denne samlepakken til eksempel for andre store spillfranchiser.

De to første spillene er bygd opp fra bunnen av med HD-grafikk, mens Halo 3 og Halo 4 har fått mindre endringer.

Alt bygger opp mot neste års lansering av Halo 5: Guardian. Og ved å tilgjengeliggjøre de første spillene til Xbox One kan også nye generasjoner få oppleve spillhistorien på egenhånd.


Far Cry 4
18.11.2014

Plattform: Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Sjanger: Action, eventyr
Aldersgrense: 18 år
Utvikler: Ubisoft Montreal

Diktatoren i det fiktive landet Kyrat ligner Kristian Valen i en Moods of Norway-dress. Sånn. Nå har vi sagt det. Det senker likevel ikke våre forventninger til Ubisofts storsatsing denne høsten. 

Drøy humor, heftig action og høytflyvende eventyr er bare noen av ingrediensene når spillserien Far Cry forflytter seg til Himalaya.

Mer arbeid har også blitt lagt inn i forarbeidet, folketro og eventyr har fått en større plass i spilluniverset enn tidligere. Ambisiøst, med fjellhøy fallhøyde.


LittleBigPlanet 3
19.11.2014

Plattform: Playstation 4, Playstation 3
Sjanger: Kreativ plattformer
Aldersgrense: 7 år
Utvikler: Sumo Digital, Media Molecule

Fokus på å dele det du skaper står sentralt i spillserien LittleBigPlanet, og LittleBigPlanet 3 skal gi deg enda større muligheter til å være kreativ enn før.

De tidligere spillene i serien hadde tre spillbare lag på brettene sine, men LBP3 har hele 16 lag – noe som betyr uante muligheter for spillere skal lage sine egne brett.

I tillegg har sjarmerende Sackboy fått med seg tre nye venner med forskjellige egenskaper: Oddsock, Big Toggle og Swoop. Dette vil endre dynamikken i hvordan spillere kan samarbeide, og vi har trua på at dette blir bra!


Dragon Age: Inquisition
20.11.2014

Plattform: Microsoft Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Sjanger: Action, RPG
Aldersgrense: 18
Utvikler: BioWare

Det er duket for et storslagent eventyr når Dragon Age: Inquisition kommer i november.

BioWares storspill skal visstnok bli større og bedre enn de tidligere spillene i serien, og skal legge til rette for utforskning i større grad.

Kampsystemet er litt forandret, du vil få større mulighet til å planlegge angrepene dine bedre slik at gruppen din samarbeider mer dynamisk. Systemet for hvordan figurene dine relaterer seg til hverandre har også fått en overhaling, og vil basere seg blant annet på reaksjoner på hendelser istedenfor på gaver og dialog.

Forventningene er skyhøye – forhåpentligvis innfrir eventyret!


Bayonetta 2
Ikke annonsert

Plattform: Wii U
Sjanger: Action
Aldersgrense: 18 år
Utvikler: Platinum Games

Er vi sikre på at det kommer i år? Nei, men siste kvartal av 2014 blir stadig nevnt som lanseringsvindu for oppfølgeren av spillet som Filmpolitiet omtalte som «Brutal radbrekking av alt som er hellig», da det kom i 2010.

Lateks, lakk, høye hæler og sist, men ikke minst, ei dame som virkelig kan sparke ræv er hovedingrediensene i Bayonetta 2.

Spillet skal videreføre den actionspekkede stilen til det første, og sånn sett er det overraskende at spillet kommer eksklusivt til Nintendos Wii U. Dette er imidlertid den japanske spillgigantens mulighet til å lokke eldre spillere til å kjøpe konsollen, og om er så underholdende som vi håper på, kan det hende planen fungerer.