Veien fra komisk sidekick i serien Parks & Recreation til hele klodens favorittactionstjerne i Guardians of the Galaxy har vært imponerende rask for Chris Pratt.

I natt bekreftet skuespilleren at han inntar hovedrollen som Duncan i den kommende filmen basert på Cowboy Ninja Viking med en lattervekkende Twitter-oppdatering.

Tegneserien forteller historien om et lag spesialagenter, hvor alle har lidelsen splittede personligheter, som bekjemper kriminalitet og terror.

ANMELDELSE: Guardians of the Galaxy – imponerende evne til å underholde

(artikkelen fortsetter under bildet)

Filmprosjekt med en trøblete historie

Pratts figur, Duncan, har med andre ord tre identiteter – og er både cowboy, viking og ninja. En grei kombinasjon for en litt utradisjonell superhelt. Blant andre figurer som jobber for agentlaget «The Triplet Program» finner vi Xia Xia (skarpskyter, buemester og motedesigner) og Lara (flyvertinne, Jeanne d’Arc og amazonekriger).

Arbeidet med filmen startet allerede i 2010 da Disney kjøpte rettighetene og satte Zombieland-manusforfatterne på saken, men fremgangen har gått tregt. I 2012 tok Universal Studios over prosjektet og hyret World War Z-regissøren Marc Foster, men også dette forsøket strandet.

Nå er Chris Pratt altså klar for hovedrollen, men hvem som skal spille de andre rollene og hvem som skal regissere er fortsatt uklart. Når filmen vil få premiere er også uvisst.

Klikk under for å se Filmpolitiets intervju med Chris Pratt i forbindelse med premieren på «Guardians of the Galaxy».