ARTIKKELEN INNEHOLDER NOEN SPOILERE FOR TIDLIGERE SESONGER I SERIEN.

Game of Thrones har fylt på med nytt blod for femte sesong. Etter det tradisjonelle frafallet sist sesong, må det jo selvsagt nye rollefigurer til, for å holde nivået oppe.

Litt forvirrende skal det jo være å holde tritt med alle! Men for at du ikke skal ramle helt ut, får du de viktigste nye rollefigurene presentert her.

De som har sett forrige sesong husker nok godt hvordan det gikk med Oberyn Martell og skallen hans i kampen mot the Mountain. I sesong fem tar vi turen til hans hjemland Dorne for første gang, og mange av seriens nye rollefigurer kommer derfra.

Anmeldelse: «Game of Thrones» S05 – Spenningen tilspisser seg i Westeros

Doran Martell

Prinsen av Dorne, og Oberyns storebror, spilles av Alexander Sidding, som tidligere har spilt i serier som 24, Atlantis og Da Vinci’s Demons.

Doran Martell er en viktig rollefigur i sesongen. Det er mye ondt blod mellom Lannister-familien og Martell-familien, noe som ikke akkurat ble forbedret av hendelsene i forrige sesong. Cerseis datter Myrcella Baratheon er forlovet med Dorans sønn Trystane, og Cersei er redd for at datteren skal bli drept som hevn for Oberyns grufulle død.

Doran Martell er imidlertid en sindig og tankefull mann, som ikke ønsker å drepe en liten pike for å hevne seg. Han lider for øvrig av podagra og kan derfor ikke gå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Alexander Siddig spiller Doran Martell i femte sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).
Alexander Siddig spiller Doran Martell i femte sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).

Trystane og Myrcella

Trystane Nymeros Martell er den yngste av Dorans tre barn. Den ferske skuespilleren Toby Sebastian har rollen som Myrcellas forlovede, som kommer godt overens med Lannister-jenta.

Myrcella har vært med i serien tidligere, men vi har ikke sett henne siden hun ble sendt til Dorne i sesong to. Hun ble tidligere spilt av Aimee Richardson, men nå som prinsessen har blitt eldre er det Nell Tiger Free som har rollen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nell Tiger Free og Toby Sebastian i femte sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).
Nell Tiger Free og Toby Sebastian i femte sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).

The Sand Snakes

Sandslangene er kallenavnet på de åtte uekte barna til Oberyn Martell. De fire yngste er barn han har med elskerinnen Ellaria Sand, som du husker fra forrige sesong, men det er de tre eldste som gjør noe ut av seg i denne sesongen.

Obara, Nymeria og Tyene Sand, spilt av Keisha Castle-Huges, Jessica Henwick og Rosabell Laurenti Sellers, vet hvordan de behandler et våpen, og de elsker å slåss sammen som en trio. Disse jentene lar seg ikke pille på nesen!

Og hvis du ikke visste det, så er Sand etternavnet uekte barn får i Dorne, slik for eksempel Snow er i nord, River er i the Riverlands og Stone er i the Vale.

Se en introduksjonsvideo av Sand-søstrene her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Areo Hotah

En annen figur vi møter i Dorne er Areo Hotah, som er kapteinen for Doran Martells livgarde. I bøkene beskrives Hotah som en bredskuldra kar med hvitt hår.

Med blankskallede DeObia Oparei i rollen skiller serien seg dermed litt fra bøkene. Men Oparei, som har en del roller som ulike henchmen på cv-en, er ihvertfall bredskuldra, og han bærer også en brutal langøks slik Hotah gjør i bøkene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Deobia Oparei som Areo Hotah. (Foto: HBO Nordic).
Deobia Oparei som Areo Hotah. (Foto: HBO Nordic).

The High Sparrow

Når det velges en ny yppersteprest for the Faith of the Seven, får det konsekvenser for makteliten i King’s Landing. Derfor blir The High Sparrow en interessant rollefigur å følge med på i denne sesongen.

Ypperstepresten innfører et nytt spartansk regime og slår hardt ned på synd. Det er Jonathan Pryce, blant annet kjent som faren til Keira Knightley i Pirates of the Caribbean-filmene, som har rollen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonathan Pryce som High Sparrow. (Foto: HBO Nordic).
Jonathan Pryce som High Sparrow. (Foto: HBO Nordic).

Bowen Marsh

Bowen Marsh er et medlem av the Night’s Watch som skal få mye å si for Jon Snows fremtid. Ihvertfall hvis serien følger bøkene.

Den britiske skuespilleren Michael Condron spiller Marsh, og han er et relativt ubeskrevet blad, med for det meste bittesmå biroller på cv-en.

Se også: «Hele Westeros baker» – Se hva «Game of Thrones»-figurene har gjort siden sist!

Hvilke av de nye rollefigurene gleder du deg mest til å se? Si din mening i kommentarfeltet!