FILMFESTIVALEN I CANNES (NRK): Den amerikanske dokumentaren An Open Secret har sprengstoff i seg til å ryste både Hollywood og Cannes. Regissør Amy Berg avdekker omfattende sexmisbruk i den amerikanske filmbyen, der flere store navn er involvert.

An Open Secret (Foto: Vesuvio Entertainment).
An Open Secret (Foto: Vesuvio Entertainment).

Filmen selges med slagordet «the movie Hollwood doesn’t want you to see». Den amerikanske OL-stuperen Greg Louganis, som selv har opplevd seksuelt misbruk, er en av filmens støttespillere.

Sterke beskyldninger

Den forteller om ville Hollywood-fester med dop, alkohol og gutter under den seksuelle lavalderen. Evan Henzi er en av de unge guttene som nå står frem.

Det rettes sterke beskyldninger mot Hollywood-krefter som for eksempel en PR-rådgiver som en gang jobbet med en ung Leonardo DiCaprio, to talentspeidere som har jobbet med unge Hollywood-stjerner, og selskapet Digital Entertainment Network.

Men nå melder The Hollywood Reporter at det er gjort flere kutt i versjonen som vises på det store filmmarkedet her i Cannes, i forhold til den opprinnelige versjonen som ble vist under en dokumentarfilmfestival i New York i november 2014, filmens hittil eneste offentlige visning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Amy Berg intervjuer Evan Henzi i An Open Secret (Foto: Vesuvio Entertainment).
Amy Berg intervjuer Evan Henzi i An Open Secret (Foto: Vesuvio Entertainment).
Referanser til Bryan Singer fjernet

Alle referanser til Michael Egans søksmål mot blant andre regissøren Bryan Singer (The Usual SuspectsX-men) er kuttet vekk, deriblant scener fra Egans pressekonferanse i april 2014, der beskyldningene om sexovergrep ble offentliggjort.

Beskyldninger mot regissør Bryan Singer er kuttet fra dokumentaren An Open Secret (Foto: Matt Sayles/Invision/AP).
Beskyldninger mot regissør Bryan Singer er kuttet fra dokumentaren An Open Secret (Foto: Matt Sayles/Invision/AP).

Bryan Singer er fremdeles avbildet i filmen, men blir ikke navngitt. Egan beskyldte Singer og tre produsenter for å ha utnyttet ham seksuelt på dopfylte fester, men droppet senere søksmålet. Han er imidlertid fremdeles med i filmen, men har forminsket kredibilitet etter at to av dem han saksøkte gikk til motsøksmål, samt at han er innblandet i en urelatert svindelsak.

— Det har ikke vært noen søksmål mot filmen, og faren for det er minsket ytterligere siden New York-visningen, sier produsent Matthew Valentinas til The Hollywood Reporter.

Produsent Gabe Hoffman, regissør Amy Berg og produsent Matthew Valentinas (Foto: Evan Agostini/Invision/AP).
Produsent Gabe Hoffman, regissør Amy Berg og produsent Matthew Valentinas (Foto: Evan Agostini/Invision/AP).

— Svært få forandringer er gjort. Nå er det litt mer fokus på ofrene, sier Greg H. Sims fra produksjonsselskapet Vesuvio Entertainment.

An Open Secret skal vises til potensielle kjøpere i Cannes 19 mai, en visning som allerede skal være fulltegnet, og får en begrenset kinorelease i USA i juni. Om filmen når ut til andre land, som for eksempel Norge, får vi kanskje vite etter Cannes-visningen.