Åh, du Uwe, du Uwe!

Da den frittalende tyskeren denne uka gikk ut og serverte en kruttsterk kraftsalve i retning folk flest, var det i delvis respons på den labre oppslutningen rundt Kickstarter-kampanjen til massakrefilmen hans Rampage 3.

Fuck yourself!Uwe

Ikke at disse utbruddene er noe nytt.

Uwe Boller det opp på settet til sitt kriserammede Kickstarter-prosjekt. (Foto: Kickstarter.com, Rampage 3: No Mercy)
Uwe Boller det opp på settet til sitt kriserammede Kickstarter-prosjekt. (Foto: Kickstarter.com, Rampage 3: No Mercy)

Den tyske regissøren og filmskaperen Uwe Boll er viden kjent for å være en løs kanon, og har blant annet fyrt av skytset mot kjendiser som Brad Pitt, George Clooney og Angelina Jolie.

Boll er i tillegg fyren som etter de fleste kritiske solemerker har brukt hele sin voksne karriere på å lage lavpanna rølpefilmer – ofte basert på vel så rølpete tv-spill (Postal, Bloodrayne).

I anledning Uwes bombastiske videoblogg-comeback har vi laget en oversikt over høydepunktene fra Youtube-karrieren hans. Get ready to be Bolled.

You lead your actors like fucking stupid idiots!

Ikke lenge etter at Boll første gang kritiserte Transformers-regissør Michael Bay, utfordret han også sistnevnte til en vaskeekte boksekamp – mano e mano. I dette nye klippet hevder han blant annet at Bay er «tilbakestående» og «talentløs».

Legalize prostitution!

Når alles kjære turbotysker tar verdens eldste yrke i forsvar, er det med stødig aksent på sin vante plass i webkamerakroken. En overraskende sober og realpolitisk Boll her, altså.

Fuck you all!

Uwes ferskeste videoblogg er Kickstarter-frustrasjonens sanne ansikt, og utgangspunktet for denne lista. I det aktuelle klippet går han til frontalangrep på alle de «idiotiske amatørene» som bruker kronerullingstjenesten til å finansiere prosjektene sine, tilsynelatende uvitende om ironien i at han nylig har benyttet tjenesten selv.

Hollywood sucks the capital from the rich people from around the world, so that they can fucking drive a Ferrari!
Uwe Boll sparer ikke på kruttet når han omtaler Hollywood. Her representert ved Hollywood-serien Entourage. (Foto: HBO).
Uwe Boll sparer ikke på kruttet når han omtaler Hollywood. Her representert ved Hollywood-serien Entourage. (Foto: HBO).

Denne freske uttalelsen ble dessverre ikke kringkastet på Bolls Youtube-kanal, men dukket opp i et ferskt intervju med bransjeblekka Hollywood Reporter.

Etter å ha hamret løs på de hodeløse massene for sine drømmer om å imitere livsstilen til skuespillere som Angelina Jolie og Robert Downey Jr., så vel som å kritisere skuespiller George Clooneys manglende engasjement for sin egen film om Darfur-krisen (Attack on Darfur), lanserte han i samme vending en ramsalt kritikk av Hollywood som helhet.

Hvorvidt han har et poeng eller ikke får være opp til dere. Kanskje er han bare misforstått. Eller som Boll selv liret av seg da det ble startet en underskriftskampanje for å stoppe filmene hans (jepp):

I am the only genius in the whole fucking business.

Det sies at de fleste genier ikke er klar over sin egen genialitet, men kanskje Uwe Boll er det berømte unntaket som bekrefter regelen?