Søndag kveld bekreftet Nintendo at Satoru Iwata er død. Nintendo-sjefen døde av gallegangskreft 11. juli, bare 55 år gammel.

Iwata gikk bort etter lengre tids sykdom. I juni i fjor måtte Nintendo-sjefen droppe å være med på E3, den årlige spilmessen i Los Angeles, og ble like etter operert for å fjerne en svulst i gallegangen.

Satoru Iwata ble sjef for Nintendo i 2002 (som den første som ikke var i slekt med Yamauchi-familien som grunnla selskapet), og hans fanesak har vært å nå ut til en bredere målgruppe, noe han også klarte.

Under Iwatas ledelse har Nintendo hatt noen av sine største suksesser – Nintendo DS og Wii – som har vært med på å åpne spillmarkedet for et publikum utenfor den tradisjonelle spillergruppen.

De siste årene har Satoru Iwata hatt noen problemer med Nintendos investorer fordi Nintendo 3DS og Nintendo Wii U ikke har solgt så bra som forventet, men hos fanbasen har Iwata fortsatt vært en svært populær figur.

Iwata-san, du vil bli dypt savnet.

Spillbransjen i sorg

Etter at den triste nyheten ble annonsert, har spillverdenen selvfølgelig vist sin respekt for Nintendo-sjefen i sosiale medier.