Alle kjenner en singel person som latterliggjør parlivet utad, men lengter etter det i hemmelighet, og ramler pladask i A4-sporet så fort han/hun får sjansen.

I Judd Apatows Trainwreck får vi servert noen vittige sannheter om den store kjærligheten, sett fra flere innfallsvinkler.

Det resulterer i en hjertevarm film med skarp humor og fantastiske Amy Schumer som ny komistjerne, med en vellykket kombinasjon av frekk brodd og menneskelig sårbarhet.

LES: Anmeldelsen av Dumpet av Sarah Marshall

Møter hyggelig sportslege

Magasinjournalisten Amy (Amy Schumer) har et høyt forbruk av menn, men nekter å knytte seg varig til noen av dem.

Så får hun i oppdrag å skrive en artikkel om sportslegen Aaron (Bill Hader), en jobb som uventet utvikler seg til noe mer.

Amy setter dermed seg selv i en kinkig posisjon, for hun må bryte alle sine selvpålagte regler for å oppnå noe hun innerst inne ikke tror hun fortjener.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Basketstjerna LeBron James spiller seg selv, mens Bill Hader spiller sportslegen Aaron i Trainwreck (Foto: United International Pictures).
Basketstjerna LeBron James spiller seg selv, mens Bill Hader spiller sportslegen Aaron i Trainwreck (Foto: United International Pictures).

Amy Schumer har selv skrevet manuset, og i Apatows regi blir dette en friskt fortalt historie med mye latter, men også ektefølt alvor.

Allerede før forteksten får vi se et tilbakeblikk på hvordan Amys far forklarer henne og søsteren om foreldrenes skilsmisse. Dette er øyeblikket som sementerer Amys syn på parforhold.

Filmen tegner et sårt, men morsomt bilde av ei dame som ikke har troen på et monogamt liv, og som er redd for nærhet.

Stjeler hele showet
Søstrene Amy (Amy Schumer) og Kim (Brie Larson) har helt ulike syn på parforhold i Trainwreck (Foto: United International Pictures).
Søstrene Amy (Amy Schumer) og Kim (Brie Larson) har helt ulike syn på parforhold i Trainwreck (Foto: United International Pictures).

Som vanlig har Judd Apatow fylt filmen med minneverdige figurer i alle roller. Bill Hader er sympatisk, men ikke på den slitsomme måten, som Aaron. Fribryteren John Cena gjør lystig narr av sin egen muskuløse fremtoning.

Brie Larson er avslappa søt som Amys parfokuserte søster, mens Tilda Swinton er herlig slesk som skruppelløs magasinredaktør.

Men Amy Schumer stjeler hele showet som Amy, skarp, smart, vittig, men også dypt usikker og famlende når det gjelder kjærlighetens utfordringer.

LES: Anmeldelsen av Knocked Up

Trainwreck føyer seg pent i rekka av spreke, dialogdrevne komedier med romantiske undertoner fra Judd Apatow.

Den er kanskje ikke like hylende morsom som Knocked Up, men inneholder nok av humor basert på gjenkjennbar tematikk til at dette blir en lattertung kinostund.

Og Amy Schumer steget fra stand-up-scenen til film med glans. Trainwreck er derfor hjertelig anbefalt!

Om FILMEN

Trainwreck
  • Trainwreck
  • Slippdato: 14.08.2015
  • Regi: Judd Apatow
  • Utgiver: United International Pictures
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Komedie, Romantikk