Lakk, lær og pisk

Det går hardt for seg i episode 7 av Trekant. Få en smakebit allerede nå!
Se: Bloopers og personlig kamera
Episode 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Fetisjer er fra gammelt av plassert i kategorien sosialt avvikende, men det erfarte Pia, Marie og Thomas at ikke stemmer.

Som vanlig har deltakerne fått utdelt et tema for uken, og fått individuelle oppdrag som skal gjennomføres. P3 var med på settet når de etter hvert så opplyste programlederne i Trekant skulle vise hverandre hva de hadde gjort den siste uka.

Se opptak fra auditionrunden: Sykeste fetisj

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 | Episode 5 | Episode 6

Hva er en fetisj?

Det folk vanligvis tenner på er øyne, ansikt og rompe viser en undersøkelse gjennomført av Durex.

Dette er den kuleste episoden!

Ordet fetisj stammer fra det portugisiske ordet feitico, som betyr trolldom. Wikipedia beskriver seksuell fetisjisme som seksualitet der konkrete gjenstander, handlinger eller ideer blir tillagt seksuell tiltrekningskraft.

En italiensk undersøkelse viser at føtter er den ikke-erogene sonen flest blir kåt av, men man kan i grunnen tenne på hva som helst.

Fram til februar i år var fetisj klassifisert som en psykisk lidelse, men denne paragrafen har helsedirektoratet fjernet.

Tema: 1 – God i senga? | 2 – Sexstillinger | 3 – Er alle litt homo? | 4 – Kåt på sex | 5 – Sexleketøy | 6 – Sjekketips

På settet

Mellom latter, skrik og peking er stemningen i taket hos programlederne. Thomas er kledd i en åletrang skinnbukse som har klistret seg fast litt for langt ned på låra, og kom rett fra grundig opplæring hos et par som praktiserer BDSM.

– Jeg føler meg som en gladiator, sier han og ser nedover det stramme skinnantrekket med remmer.

– Du er han fra Robin Hood, han halshuggeren, sier Pia entusiastisk.

Teipen matcher neglelakken din da.

– Minn meg på at jeg aldri skal bli sånn her, sier Pia som for anledningen har fått på seg en stuepikekjole av det kortere slaget, og et korsett som kunne gitt Dronning Maud pusteproblemer.

– Jeg vil ikke bli slått så hardt, jeg ble slått nok i går, ber Pia.

Switch, dominant eller submissive

Lise Karlsen fra Man Illusion på Majorstua i Oslo har for anledningen tatt turen innom leiligheten i Oslo for å utstyre programlederne med passende antrekk før demonstrasjonen. Lise selger klær til alle mulige slags folk – artister og folk tilknyttet spesielle miljøer, eller kjærestepar som vil krydre sexlivet med for eksempel 40-talls pin-up kostymer.

– Jeg har tatt med noen klær i dag for å plassere de tre unge prøvekaninene i forskjellige roller, ut i fra hvilket antrekk de er i, og vise at klær virkelig forsterker det inntrykket.

Marie er dagens Domina, med en stram lakkjole, stram hestehale og hansker. I BDSM-miljøet er en Domina en som dominerer motparten og er herskerinnen i et sadomasochistisk forhold.

Pia er den underdanige eller submissive.

– Denne rollen er ofte antrukket i et kostyme man forbinder med omsorgsyrker – som sykepleiere eller som i dette tilfellet, stuepike, forklarer Lise.

Thomas har fått på seg et switch-antrekk. Han tar på seg en skinnhette, som dekker hele ansiktet og ser ut som en bøddel, men uten masken kan han lett tre inn i en slaverolle.

Thomas i rollen som dominant. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Thomas i rollen som dominant. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Advarsel!

Reglene i BDSM i er klare, alle parter er samtykkende og utøvelse skal nytes i trygge omgivelser med folk du stoler på.

Fetisjisme skal ikke forveksles med vold og tvang, og binding må skje frivillig. Det er kjempeviktig at man selv setter grensene for hva man vil delta i.

BDSM i Oslo

– Først må vi avtale et kodeord, sier Thomas, som denne uken har besøkt et utøvende BDSM-par.

– Nå må du ikke være hardhendt, Thomas, gjentar Pia i det hun setter seg på knærne med pannen mot gulvet, og hender og føtter kneblet med pusete håndjern og lystig lilla teip.

– Da våkner du uten hår i morgen, sier Pia som allerede har tredd inn i den dominante rollen.

Pia har pusteproblemer av det stramme korsettet og har nå fått et sebrastripete øyebind.

Pia klar for pisking. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Pia klar for pisking. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Jeg får klaus, roper Pia som inn i mellom alle inntrykkene har glemt kodeordet. Jeg er livredd!

– Nå må du slappe av og føle deg sikker, sier Thomas i et forsøk på å berolige henne.

– Teipen matcher neglelakken din da, sier Marie støttende.

Ved å fjerne sanser og bevegelsesmulighetene skal det visstnok sansene som er intakte være mer mottakelige, som for eksempel sterkere smerte ved pisking når man ikke kan se, eller røre på seg.

Balleknuser

Oslojenta Marie fikk det ærefulle oppdraget å besøke en som driver med tamakeri. Oddvar er av den sjeldne sorten at han tenner på å bli sparket i ballene. Han er ikke steril, og får ikke vondt.

– Jeg kjente ballesteinene hans, sier Marie som til og med ble instruert til å stå med stiletthæler på pungen hans.

– Hæ? Det er helt for jævlig, utbryter Thomas.

Marie demonstrer på en boksesekk, og selv Thomas innrømmer at det føles godt i det han tar i alt han kan og kjører kneet inn i boksesekken.

Se en ekte demonstrasjon fra Sexhibition her:

Fotfetisj

Pia har møtt en fotfetisjist, og i kollektivet på Torshov demonstrerer hun for de andre hva hun opplevde.

Marie knebles med hender og føtter bak på ryggen.

– Jeg føler meg som en stranda hvalross, sier Marie lattermildt.

Marie skal bli kilt, pisket og slått på føttene. Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Marie skal bli kilt, pisket og slått på føttene. Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Pia og Thomas starter lett, med å kile Marie under føttene med en fjær, og går gjennom hele spekteret fra kos til pisk og bambusrør.

– Dette hadde han blitt kåt av, og jeg elsker å være den dominante, sier Pia og nyter rollereverseringen.

– Du skal ikke være så forsiktig, sier Pia til Thomas. Du skal ikke gjøre sånn at hun liker det.

Pia forklarer at fotfetisjisten hun møtte ble mer og mer kåt desto mer jenta skriker.

– Det var ikke en opphissende situasjon, og det føltes helt trygt. Det var ikke noe ekkelt.

Har du en fetisj?

Pia som startet som den underdanige, men konkluderer med at hun definitivt liker å dominere.

– Jeg koser meg så fælt og ler når jeg får slå Marie under føttene, og piske Thomas, men jeg er nok litt for romantisk til å like dette, sier hun.

Thomas innrømmer at BDSM vekket nysgjerrigheten hans, og at han lurer på hvordan det ville være å kombinere det med sex.

– Det hadde vært kult å prøve det skikkelig med sex, med en som kan det skikkelig, sier han lurt.

– Fetisjister er bare vanlige folk med litt spesielle interesser, sier Marie. Litt dasking kan være sexy det.

En ting er i hvert fall de tre enige om – dette er definitivt den kuleste episoden! Se hele episoden på onsdag på p3.no/trekant og på NRK3 kl. 21.30, og chat med deltakerne fra kl. 21-23.


66 Responses to “Lakk, lær og pisk”

 1. gammel nok

  -greit nok at det ikke går an å melde nrk til politiet….det er de samme folka…men har ikke dissa unga i programmet noen foreldre som kan dra dem ut av dritten dem har blitt hjernevaska til….???????????????

  • Wtf

   Ehh.. De har nok ikke blitt hjernevaska til å være med på det programmet. Jeg veit ikke hvor gammel du er, men det er faktisk et ganske interesangt og lærerikt program for oss som er unge hvert fall. Jeg skjønner ikke vitsen med at folk skal drive å klage og anmelde nrk på for dette programmet, liker du det ikke? Så drit i å se på det da vel!!!

   • gammel nok

    -så fint da.hva dem driver med på sexbuler og i bordeller rundt omkring skal dem lære deg.hvorfor heller ikke først lære å lese,skrive og regne….(?)

    • merov

     Det er en feilslutning at dette er et “enten-eller” spørsmål. Hjernevask begrepet i denne sammenhengen blir uheldig og uvitenskapelig, siden man har ingen forsking å vise til at det finnes noen korrelasjon mellom for eksempel BDSM og psykopatologi. Det er derfor BDSM, Feitsjisme og transvestisme er friskmedlt fra diagnoselistene i Skandinavia. Og om man bruker den hverdagslige formen for hjernevask, hvorfor er det ikke de som ikke liker trekant som er hjernevasket. Noe som virker for meg mer sannsynlig siden de eneste sosiale grupperingene som er uttalt imot BDSM er ridikale feminister ( Ottar og Kvinnefronten) , Radikale/konservtive Kristne grupperinger og nynazister.

     • gammel nok

      -selvfølgelig har du helt rett.og jeg skal heller ikke legge skjul på at jeg oppfostrer mine små barn på bamsemums og villa farris. jeg spurte hva dem helst ville ha,og det var så disse søte små svarte..(de forstår ikke bedre,skjønner du…)

      • Myndig

       Du må ikke finne på å gi barna dine bamsemums og villa farris i stedet for ekte mat! Du sier jo selv at de ikke forstår bedre! Heldigvis er ikke disse programlederne 3 og 4 år som barna dine, men jeg forstår jo at du har lyst til å bestemme hva andre skal velge å jobbe med, se på TV og annet lovlydige mennesker velger å bedrive fritida si med når du har så lite kontroll over barna dine.

  • Leopold Stotch

   Men kan du ikke sette på noe voldelig i stedet da? Det er da ingen som tvinger deg til å se på.

  • Magne

   Pornoens perverse verden skal trekkes inn og naturliggjøres. Jo, mere offentliggjøring, jo bedre – ingen skal slippe unna. Prisen får de betale senere.

   • merov

    Målet er aksept for anerledeshet. Naturliggjøring som ønskelig er ikke bare en feilslutning, men også moralsk intetsigende.

    Når man vet at BDSMere har hakket høyere I.Q. , Bedre betalte jobber, er lykkeligere og mer oppdatert på current events er det jo leit at de skal ha en sosial bremsekloss og føle det problematisk å ha en seksualitet som det ikke er noe galt med.

 2. Pia

  Åhhhhhh så deilig det var å se videoen om balleknusing!!!! Stønn nå ble jeg skikkelig opphissa… Alle menn fortjener dette!!!!! Alle menn liker det!!!!!!!

  • merov

   Bare noen. Vi har alle forskjellig smakssans når det gjelder mat, hvorfor er det da så vanskelig å skjønne at vi har alle forskjellig seksuell smak?

  • Øystein

   “Åhhhhhh så deilig det var å se videoen om balleknusing!!!! Stønn nå ble jeg skikkelig opphissa… Alle menn fortjener dette!!!!! Alle menn liker det!!!!!!!”

   Kunne du tenke deg å prøve selv?

  • merov

   Bare vitenskapsløs ignoranse, tappert legitimert av religiøs sentimentalitet og følerier. Ikke bare har de ignorert forskingen på området ( som du finner noe av her: http://www.revisef65.org/psychopathology.html ). De sprer feilinformasjon. 1. At BDSM forhold er likeverdige. 2. Sammenligner BDSM med stjeling (Retoriske grepet Reductio ad absrdum). 3. At det handler om smerte, når det egentlig handler om å gjøre hverandre godt. 4. At BDSM ikke har noe med elskov å gjøre. De indikerer at BDSMere ikke er gode barneoppdragere. De latterliggjør en seksuell minoritet som de ikke vet noe om. 5 minutter på wikipedia hadde gjort hele artikkelen passé. De har verken kompetanse eller innsikt i området til å ha legitimitet for noe som helst. Det er jo bare et seksuelt maktrollespill mellom samtykkende parter! Hvorfor må kristne være så fordømmende, vemmelige og direkte ondartede?

   • merov

    Altså at BDSM forhold ikke er likeverdige er det de sprer, men BDSM forhold er likeverdige. Det er bare et seksuelt maktrollespill.

 3. Eivind

  BDSM har vært klassifisert som en psykisk lidelse tidligere. Folk som liker å kjenne smerte har psykiske problemer på lik linje med de som driver med selvskading. Det å kutte seg selv på kroppen med kniv med ønske om å kjenne smerte er nesten det samme som det som vises her. Det oppleves for meg som syke mennesker som trenger hjelp. At det blir sett på som vanlig blant en liten del av befolkning og vises som et alternativ til de som ønsker å prøve noe nytt, og det er for meg veldig overraskende at NRK støtter utbredelse av dette. Det provoserer meg veldig at dere viser slikt på TV, ” å leke” med smerte, med tanke på de som har sterke psykiske plager og sliter med selvskading.

  • Gaute

   Ditt innlegg viser iallefall at du ikke har den minste peiling på hva du snakker om. Det at du at du i det hele tatt sammenligner dette med selvskading og andre alvorlige lidelser er skremmende!!
   BDSM har absolutt ingenting med psykiske lidelser å gjøre, dreier seg rett og slett om gjensidig nytelse mellom to likeverdige personer. Ja, jeg skrev likeverdige…er faktisk i realiteten den underdannige som styrer denne form for seksuell lek, en god og seriøs dominant vil aldri gå lenger enn det den underdannige har som grense.
   Og du tar nok litt feil når du sier en liten del av befolkningen, hadde du spurt et utvalg av mennesker og de hadde svart ærlig så hadde du blitt veldig overrasket over hvor mange som liker denne form for seksuell lek i senga….eller andre steder 🙂
   Så jeg vil anbefale deg og lese og studere litt mer på dette emnet før du kaller oss som liker dette som syke.

  • Pus

   Da er jeg en selvskader, mens du fremstår som mentalt tilbakestående høne med mangel på sosiale antenner og kunnskap! Pain is pleasure!

  • merov

   Det er feil. Om du mener det ikke er det, så vis meg forskingen eller si unnskyld. Brad Sagarin(2009), Cross and Matheson (2006),Connolly et al (2006) og Richters et al 2005 er bare noen av de som har forsket på og funnet ut at der ikke er noe mer psykopatologi blandt BDSMere i forhold til andre. http://www.revisef65.org/psychopathology.html

   Det er en grunn for at det ikke lender er en “sykdom” eller diagnose i ICD-10.

  • Myndig

   “BDSM har vært klassifisert som en psykisk lidelse tidligere.” Ja, la oss gå tilbake til gammeldags psykiatri. Jeg savner en god lobotomering.

   • Shaun Clark

    Awh, vi kan nå alltids tjore deg fast og leke med noen q-tips langt oppi nesa. 😀

    Enda godt de ikke har kasta tvangstrøya ut med badevannet! 😛

  • oddvar

   Altså ved selvskading så skader du deg. I bdsm så er ikke nmålet å skade noen, tvert imot så er er de 3 S ene Sunn sikker og samtykkende alfa og omega fopr enhver form for lek.

  • Lojosang

   Det er moralsk forkastelig at folk spiser siden det finnes folk med spiseforstyrrelser også da? Jaggu godt Fjernsynskjøkkenet er tatt av sendeplanen.

 4. Marit

  BDSM er ikke lenger kategorisert som en psykisk lidelse. Det var tidligere dette, i likhet med f.eks. homofili og kvinnelig hysteri.

  BDSM er for mange et krydder, for andre er det en legning.

  Det er viktig at man opptrer ansvarlig når man leker med sm. Man skal alltid avtale stoppord: Rødt = all lek slutter. Rosa = ta det litt mer med ro. På den måten kan den dominante og den submissive ha tillit til hverandre. Det er også viktig å prate masse sammen før man leker med sm slik at man vet hva den andre absolutt ikke vil teste og hva man gjerne vil leke med og tenner på. Det er viktig at man vet hva som skjer med kroppen når man slår. Man kan slå der det er mye fett og muskler, men vær forsiktig med områder med mye sener og nerver. Slå derfor ikke under føttene til noen da dette kan være farlig. Prat alltid sammen når man er ferdig med å leke. Det er viktig for å hente seg litt inn i gjen og vite hva som var bra og hva som ikke var så bra.

  Dersom du er mer interessert og nysgjerrig på BDSM, anbefaler jeg å ta en tur til ungbdsm.no. Det er en side for unge sm-ere, mellom 16 og 26. Du kan få råd og svar og spørsmål. Selv om du bare er litt nysgjerrig, kan det hende at dette er et fint sted å få svar.

  Hilsen Marit

 5. Glen

  Akurt dette liker jeg ikke så særlig godt. Når det blir vist på tv og nett, blir dette virkelighet for svært mange og dem trur ja, sånn skal det være. Og det forutsikker mer vold blant jenter. Tenk deg selv ut er ute en kveld og noen kommer og tvinger deg til og være med dem. Du for ikke noe valg, du blir pisket, slått og nesten drept.

  Men de som synes dette er gøy, er ikke akurt svært rettferdig mot andre mennesker. Ved og visse dette programmet blir ikke noe bedre innenfor vold imot jenter og gutter. Men mer og mer fordi dem synnes det ser gøy ut. Og de som er med i programmet synes det er gøy.

  Avslutt deretter med programmet her (det blir mer vold og kriminalitetstrussel av programmet) ! Ingen er for vold og kriminelt imot sine barn eller voksende!

  Med vennlig hilsen
  Glen Andre

  • merov

   Hva baserer du påstandene at “det kommer til å bli mer vold blant jenter” på? Og hvordan er det forskjellig til actionfilmer, dataspill og bøker?

   Joda, BDSMere er som alle andre utenom sin seksualitet. Og de driver ikke mer mer vold enn andre og er i forhold basert på kjærlighet og likeverd, like mye som andre.

   Det er heller ikke vold : http://www.revisef65.org/voldNY.html

  • Nedyfay

   BDSM handler om ting som skjer mellom to samtykkende (!) personer. Er ikke den ene samtykkende, da er det vold og overgrep. Dersom Trekant har gjort jobben sin kommer de til å gjøre dette veldig klart i denne episoden; bare sjekk denne artikkelen under overskriften “Advarsel!”.

 6. Tenkeren

  Hvor gamle er dere som digger sado-greiene, da? Hvis ikke dere er mellom 15-30, så er faktisk programmet IKKE myntet på dere.

  For meg virker det som om de fleste som verdsetter dette programmet utenfor aldersgruppen. Jamfør “Jeg og mannen min har vært gift i 40 år og vi koser oss med Trekant på onsdagskveldene, skulle vi ønske vi hadde sånt når jeg var ung, bla.bla” sånne utsagn flommer debattforumene over av.

  Jeg er veldig glad for og ikke bli introdusert for noe sado-kjør når jeg var 15-16-17 år, ass.

  Har en følelse av denne episoden hadde passet best på nett-tv på Cupido, eller lignende.

  • Myndig

   Hva er det som skremmer deg med å hadde måttet se én eneste episode om BDSM i en alder av 15-16-17 år?

   • Tenkeren

    Poenget mitt er at ingen sunne tenåringer identifiserer seg med skuespillerne i en pornofilm eller en sado-film. Selv om tenåringer ser porno på nettet så tenker de ikke om “han var en kjekkas,” “så pen hun var på håret. Sånn hår vil jeg ha.” Men nettopp sånne tanker er det mange tusen BARN og mindreårige som sitter og tenker om denne trioen.

    Problemet med trekant er at identifikasjonsfaktoren og gjenkjennelsesfaktoren er enorm, promiskuiøsitet og når ordet “grensesetting” er et fremmedord er Trekant ute på farlige veier.

    • merov

     Det skulle vært mer fokus på grensesetting, det er jeg enig i.

     Man kunne alikevel sagt det samme om voldsfilmer, dataspill og for den del bibelen ( som kanskje burde hatt 18 års aldersgrense).

     BDSMere er som alle andre utenom en annerledes seksuell preferanse.

  • JSS

   Jeg har ikke så langt deltatt i debatten, men jeg kan jo informere deg om at jeg er 24 år og medlem av ungbdsm.no, og jeg vet at også merov er medlem der (og muligens Marit, siden hun nevnte nettsiden). Vi er altså en del av den aldersgruppen du nevnte, og “digger sado-greiene,” som du så fint sa det.

   Er du innen aldersgruppen selv?

   Jeg for min del synes det er flott at det finnes et program som Trekant, som kan lære unge om det seksuelle mangfoldet som finnes (selv om programmet til tider blir noe useriøst for min del, men så er jo programlederne noe yngre enn meg). Jeg har ingen problemer med at mine to tenåringsnevøer kanskje ser på dette programmet og lærer om bl.a. BDSM. Jeg har såpass stor tiltro til ungdom at jeg ikke tror de er så lettpåvirkelige at de kommer til å prøve BDSM bare av den grunn at de har sett et program på TV om det. Dersom de prøver det er det nok fordi de faktisk tenner på tanken av å gjøre det.

  • Fredrik

   Jeg er i aldersgruppen, og vet at det er en rekke andre med meg også. Jeg tviler ikke på at det er mange andre også.

   Men du skal ha for en finurlig måte å diskvalifisere dette programmet og denne episoden før du har sett den, din lille rakker! 😉

 7. Imponert...

  Jeg har fulgt med debatten om Trekant fra sidelinjen, men nå først av blir jeg direkte skremt av mangelen på kunnskap hos de som kommenterer serien. Det er rett og slett forjævlig hvor fordømmende og sneversynte noen er, og hvor redd folk blir…! Når man mangler kunnskap blir man redd, og dette viser utrolig tydelig hvor mye en serie som “Trekant” faktisk TRENGS i de Norske hjem.

  Å ha en legning for BDSM / dominanse / underkuelse er ikke noe valg man nødvendigvis tar. Det er ikke noe man nødvendigvis “blir utsatt for” (som noen påstår ungdom blir gjennom denne episoden) og tenker “herregud for en god idé!”.

  Faktum er at ungdom flest i dag nok har hørt om denne verdenen, og for mange kommer det helt naturlig. Jeg kjenner flere som “lette” etter det de følte, og fant det i BDSM-verdenen. Akkurat som homofili. Og er det ikke flott at ungdom som lurer på hva de tankene de har er for noe – får kunnskap om hva SOM ER NORMALT? 🙂 Ungdom som kanskje føler seg rar, utstøtt, feil satt sammen, skamfull eller liknende – fordi de ikke har hørt om BDSM-fetisjens verden.

  For mange ligger det altså i genene. Men det faller kanskje tungt å forstå for mange i de inngrodde, sneversynte hjem.

 8. misfit

  jeg er fullstendig enig med Tenkeren som er glad han ikke så dette når han var ungdom. Jeg synes for all del det er bra at de som har sånne tanker og lyster får vite at dette ikke er sykt og merkelig, men samtidig synes jeg synd på alle de som ser dette og som også hører på juntafil og som nå får slike ting presentert som noe helt normalt og noe alle gjør ( jmf. analsex/gruppesex og juntafil). Unge ville ikke være utenfor, og dersom en gutt/jente utnytter sin partner ved å si det er helt normalt (“bare se på trekant/juntafil osv.”) kan man fort gjøre noe man vil angre.Man pusher jo grensene sine for kjæresten sin, men det er ikke alltid det som er best for deg og noen arr (psykiske) forsvinner ikke.
  Jeg synes det er synd at man forfekter et syn på at sex er sex og ikke nødvendigvis har noe med kjærlighet å gjøre.

  • Onanym

   Det ser ikke ut som om dere forstår at unge i dag også har en hjerne. De er ikke samvittighetsløse tomme egg som virrer rundt og gjør alt de blir utsatt for, tvert imot. I en tid som denne, hvor man må være kritisk til veldig mye av det man møter, så blir ungdom utfordret til å tenke over handlingene sine.
   Det er ikke slik at hvis man ser vold på TV – ja, så går man ut og plyndrer, voldtar og dreper. Og som sagt: liker man det ikke trenger man ikke se på det. Det gjelder alle i alle aldre.

 9. Katrine

  hei å fy faen til dere som leser dette jeg har hatt en lærerik opplevelse igjennom disse tider og jeg og mannen min har prøvd alt og vi digger det så , mmmmmmmmm og vi nøyt det såååå jævelig, vi har også prøvd inn i ræva og har vært på kondomeriet flere ganger i uka.
  MVH Katrine(SEX ER LIVET)

 10. Andrea

  Nå synst jeg dette har gått en smule for langt. Og jeg er åpen for det meste. Og de småkåte, smårare programlederene topper jo bare hele kaka.

  • Fredrik

   Ja, jeg er sikker på at du virkelig er en drøm å være sammen med og ha sex med. Du høres skikkelig åpen og kul ut.

   Neida, jeg bare tulla.

  • merov

   “det meste” er nok veldig subjektivt. Tror de fleste ikke en gang har begrepsaparat for å skjønne hva fantastiske muligheter og seksuell utforsking som er der ute.

  • Andreas

   Snart har vi fokus på å drite som normal sex vane også..

   Må le når jeg ser unge forsvare denne serien som NORMAL og lærerik. Av å til lurer jeg på om dagens unge har moral i det hele tatt? Neppe!

   Jeg må også le når jeg hører om at Thomas syns det er normalt at man onanerer i grupper eller med venner, den kommentaren han la ut på nett fikk meg til å le Høyt.

   Helt idiotisk. Mange HELIUMHODER av norsk ungdom som vokser opp i dag. Sex i grupper, Sauna sex, osv… syns egentlig det er patetisk at NRK senker seg med å kalle dette en normal tv serie for ungdom.

   Sier som andre, den har overhode ingenting med kjærlighet å gjøre. Og til dere voksne som forsvarer denne serien, vedder på at dere overhode ikke eier anstendighet og skjønner hva poenget mitt er.

   Det at noe prøver å normalisere sex klubb som noe fint å vakkert er idiotisk, jeg kjenner en ung homofil gutt som gikk på en sauna i oslo, han fikk store psykiske problemer etter dette.
   Gutten forsøkte å ta sitt eget liv. Det at NRK forsøker å si at det er OK å vanke på sex klubb er forkasterlig! Jeg syns det er rart at norske gutter og jenter syns serien er OK.

   Sier litt hvor dumme dagens unge er!

 11. geniet

  Hvist du ikke vil at barna dinne skal se på dette programmet så blokk det fra kanalisten din da istedenfor å sitte på internett å klage over det

 12. Caroline

  Til de som er i mot programmet skjønner ikke hvor lærerikt det er. Tenk på ungdommer i dag, den seksuelle lavalderen blir lavere og lavere og ungdommen blir mer og mer usikker. Et slikt program får dem til å føle seg mer sikker på temaet sex. Dette programmet gjør dem mer sikker. jeg syntes nrk trenger et slikt program, blant alt dte kjedelige. nrk, har bare blitt mer ogmer kjedelig, også kommer de med dette programmet som gjør at nrk får flere seere, unge seere. Dette programmet burde fortsette å gå, lenge leve trekant!

 13. Eivind

  Jeg mener det er syke folk som driver med slikt. Det hører ikke til blant de normale menneskene. Ekstrem vold og sex blir gradvis normalisert for alle gjennom TV ved hjelp av blant annet humor. Selv om menneskene skal utvikle seg videre gjennom den moderne tid, betyr det ikke at vi bør tillate alt som er abnormalt. Disse mennesker som driver med BDSM mener jeg har behov for profesjonell hjelp. Å ønske at andre skal føle smerte med vilje er helt sykt. NRK skuffer som statskanal og har mistet troverdigheten.

  • Abusos

   Det du ikke forstår er at det ikke dreier seg om smerte alene, men smerte i en sammenheng der det også omfatter omsorg og kjærlighet. Smerten er kanskje bare et virkemiddel for å utløse adrenalin som virker euforisk på kroppen. Alt blir mer intenst når adrenalinet pumper i blodet, og gode følelser kjennes enda bedre.
   Du unngår å se at dette foregår mellom mennesker som er glade i hverandre, stoler på hverandre og virkelig bryr seg om å gjøre alt for den personen de utøver BDSM med. Ville ikke du gjort hva som helst for personen du elsker? Hvis den du elsker ba deg om å be på dine knær om å få en sjokoladebit, ville du gjort det? Hvis din elskede ba deg om å bestemme hva h*n skulle ha på seg en dag, ville du ikke plukket ut noe pent til ham/henne? Maktspillet kommer frem også i hverdagen, og dreier seg ikke bare om seksualiteten og sengeaktiviteten. For noen er det kanskje normal folkeskikk å holde oppe døren for kvinner, for andre er det kanskje en gestur for å underlegge seg Kvinnen med stor K i et parforhold.

   Dine synspunkter om at jeg er sykelig og trenger profesjonell hjelp fordi jeg er BDSMer, er ikke bare basert på din synsing og mangelfulle kunnskap, men også diskriminering. Sist jeg sjekket så er det ikke lov til diskriminere på grunnlag av legning.

   Det er synd at du ikke kan utvide horisonten lengre enn til din egen nesetipp, men hvis du klarer deg gjennom livet med det, så er vel det fint nok for din del. Personlig bryr jeg meg ikke over at du synes jeg er syk som er BDSMer og fetisjist, jeg har det veldig fint takk=)

  • JSS

   Du skal få lov til å synes at det er sykt å ønske at andre skal føle smerte, men er du da også imot f.eks. litt ‘røff’ sex? Dasking på rumpa? Kloring på ryggen? Elskovsbitt? Hvor går grensen?

   Det er også greit å huske at selv om noen BDSM-ere ønsker å påføre andre smerte, så er de ikke ute etter å gjøre dette mot hvem som helst – kun med samtykkende personer. BDSM er alltid samtykkende – hvis det ikke er samtykkende er det ikke BDSM (se delen om sunn, sikker og samtykkende i Abusos’ innlegg under).

 14. Abusos

  Det er så fint å se at det skapes diskusjon rundt dette tema, det gleder meg og ganske sikkert veldig mange andre lesere, lyttere og seere. Det er nødvendig med mer kunnskap rundt tema, om man skal ta de svært kunnskapsløse og ignorante innleggene her og mange andre steder, seriøst. Derfor prissetter jeg en real og seriøs diskusjon, noe flere har klart å føre her. Dessverre er det enkelte som faller utenfor og ikke vil forstå eller respektere andre mennesker. Det er i grunnen greit, jeg gir blaffen i om nettopp du som ikke liker det, fortsetter å ikke like det. Men hvis vi i BDSM-Norge kan gjøre kunnskapen lettere tilgjengelig og skape et trygt og sunt miljø for én eneste person, ja da har vi mye å gå gode for!

  Per nå er det omlag 570 medlemmer på UngBDSM sitt forum, og alt fra ca 30 til omlag 4600 + medlemmer på andre BDSMforum i Norge. Jeg regner med at tallet vil stige i løpet av de kommende ukene som en følge av denne episoden av Trekant som sendes på NRK i morgen. Om dette er på grunn av at det har gått opp et lys for folk, eller om de bare er litt nysgjerrige, det spiller ingen rolle, de er velkomne uansett.

  Så, er BDSMere psykisk syke folk? Nei. Som merov signaliserer lengre oppe er tallene på psykisk syke ganske jevne blant BDSMere og ikke-BDSMere. Det hintes også om at BDSMere kan ha et sunnere og mer ærlig forhold enn det ikke-BDSMere har, da kommunikasjon er grunnleggende for at et BDSMforhold skal fungere. Det er kanskje lavere terskel for å diskutere noe som er vanskelig. Er det ikke god nok kommunikasjon mellom partene i et BDSMforhold, kan det sprekke som et hvilket som helst annet “vanlig” forhold, med der tilhørende klein stemning, eller likegyldighet i ettertid.

  At diagnosene ble fjernet i februar i år, skyldes dels at den ikke har vært i bruk på over 100 år og er dermed langt utdaterte diagnoser. Samfunnet begynner å lære seg å akseptere homofili som en nødvendig del av naturens gang, og det er ingen grunn til at BDSM ikke skal aksepteres når det utføres mellom mennesker over den seksuelle lavalder som samtykker og som driver sunn og sikker seksualaktivitet.

  Hva er så sunn, sikker og samtykkende BDSM?
  Sunn, sikker og samtykkende BDSM er BDSM der alle involverte parter deltar frivillig i aktiviteten. Dersom en eller begge/flere parter blir utsatt for tvang, er det overgrep, og ikke lenger BDSM! Det er nettopp der den hårfine grensen går. Når frivillighet forsvinner og ufrivilligheten trer inn. I de tilfeller der det utføres tvang, i hvilken som helst form for seksuell omgang, er det ikke lenger sunt, sikkert eller samtykkende, og dermed straffbart i følge norsk lov.

  Jeg antar med svært stor sikkerhet at partene i Trekant har melt seg på programmet frivillig og har hatt mulighet til å stoppe situasjonen dersom det har vært nødvendig, uansett hvilken episode det har dreiet seg om. Enhver person kan og er pliktig til å stoppe handlingen dersom kodeord i BDSMleken benyttes! Dette gjelder også dersom man ikke er med i leken selv.

  Så, hva er UngBDSM for noe da? Vi er et sosialt nettverk av unge folk mellom 16 og 26 år, som først og fremst driver med informering av seksualitet og ønsker å skape et trygt miljø der jevnaldrende kan diskutere seg i mellom. Gruppen ble grunnlagt i 2004 for å være et alternativ til den eldre massen som allerede da hadde eksistert i litt over 15 år før det. Så der var den fordommen slått ned, BDSMere er ikke bare godt voksne folk.

  Vi har som sagt omlag 570 medlemmer over hele Norge, og tallet vokser jevnt. Det viser at det er et behov for kunnskapsformidling rundt BDSM, det et behov som ikke dekkes av seksualundervisning i skolen, gjennom ukeblader eller andre store samfunnsmedier ellers. Det at NRK når har laget et program om seksualitet der tre deltakere oppsøker erfarne og bevisste folk, er kanskje den beste måten å få sannferdig og pålitelig informasjon på. Det er uvitenhet som skaper fordommer.

  NRK har valgt å presentere tema sex og seksualitet på en god måte i mine øyne, og jeg ser heller at unge i dag får informasjon av en seriøs aktør som NRK, fremfor kommersielle og useriøse blader og pornofilmer. I tillegg bruker NRK i større grad også humor, noe som gjør budskapet lettere mottakelig for aldersgruppen programmet sikter seg inn på; unge tenåringer og kanskje også folk i 20årene.

  Totalt sett tror jeg at vi i Norge generelt har godt av å høre om ting som kanskje er litt fremmed for enkelte. Vi har det så godt at vi kan synse ditt og datt om andre og slenge det i trynet på dem som om det var en menneskerett, i stedet for å kjempe for tilværelsen hver dag. I alle tilfeller der man møter folk man definerer som annerledes enn en selv, dreier seg i det store og det hele om forståelse og aksept for disse menneskene, enten man liker det de driver med eller ikke. Vi er alle mennesker, og feilbarlige sånn sett, men vi har alle en rett til å være oss selv og drive med våre greier så lenge det ikke strider i mot norsk lov!

  Jeg håper at folk vil tenke litt mer gjennom sine utsagn og handlinger når de møter andre mennesker neste gang, så slipper du selv å bli stemplet som en kjip person uten forståelse og aksept for dine medmennesker.

  Med vennlig hilsen Abusos, leder for UngBDSM i Norge.

 15. Zxzx

  HERREGUD! Til alle folk som protesterer mot at trekant sendes på TV: Hvorfor bry seg?! Er ingen som tvinger noen til å se på det. De som liker trekant: se på det, og kos dere! Dere som ikke liker trekant: Svitsj over til en annen kanal den halvtimen, eller finn på noe annet 🙂
  Trekant er absolutt ikke “farlig” for noen å se på, og er et program om noe kanskje ikke alle snakker om, men som alle tenker på!
  Alt dette oppstyret rundt Trekant er helt på trynet i mine øyne.

 16. Geir

  Joda, pornoens verden _skal_ normaliseres.

  Opplevde på chatten med disse at alle kritiskrelaterte spørsmål sendt inn ble sens…eh…luket bort.

 17. Bård

  Her er min mening…

  Fjern NRK avgiften og la dem selvfinansiere, de produserer såpass mye som den vanlige mann i gaten (som betaler) er uenig og misfornøyd med, de hører ikke på betalerene men kjører eget løp. Helt greit om de ordner sin egen finansiering. Men tvinger en alle med en TV til å betale, send noe som alle kan leve med… Åhh ja nyheter fra annet enn Oslo, samt en UFARGET politisk debatt og kommentar da de må vise respekt for ALLE seere.

  At noen MÅ se på trekant for å finne utav sex er helt greit for meg, men på en kanal som NRK passer det ikke da det er en folkekanal som blir betalt av dem som betaler avgiften, som ikke er tenåringene som synes dette er moro å se på, men dem som sliter for å tjene sine kroner og er tvunget av Norsk lov til å betale verdens dyreste TV kanal.

  Jeg forstår at noen har barn i Norge, og at dette kommer på en (safe) kanal er mere arbeid for dem, hva pokker sender de nå? Se det først selv, er ungene gamle nok til å se dette her? Hvis ikke pass på så de ikke ser det…

  At mange er imot dette av moralske grunner er jeg også forstående til, ikke mange år siden ville dette vært forbudt i videosjapper, nå er det på rikskanalen. Folk forandrer seg ikke til hippier over natten, slik tar lang tid og mange vil ikke forandre seg til free sex hippier, og det burde være deres valg.

  Sist men ikke minst med nyheter som, Norge ett av ytterst få land hvor HIV øker, Mere kjønns sykdommer i Norge, og så videre… Vel overfokusering på sex i media og folk må ha sex med flest mulig for å ikke henge etter, sykdommer, utroskap, skilsmisser o.l er en naturlig følge.

  Så fjern tvunget betaling, sett opp betaling til dem som vil ha NRK eller reklamebaser det, og send hva dere vil da det er deres valg, og deres valg påvirker inntektene. Slik det er nå tjener NRK samme hva enn de gjør. Hisser opp folk, gjør narr av meningene og stort sett ignorerer de som skal tjenes. Jeg har sendt inn brev til samtlige politiske partier om dette og jo flere som gjør det jo bedre, muligens vi kan bli kvitt NRK tvangsavgiften, eller i det minste luket vekk støtende innhold slik at kanalen passer for alle som den egentlig SKAL gjøre.

 18. merov

  BDSM trenger ikke ha noe med pornografi å gjøre, mer enn “samleie” sex. Det er en utrivelig fordom.

  Jeg vet ikke om de sensurerte bort eller ikke, men mye av det som jeg har fått med meg er basert på synsing og følerier uten noe hold.

 19. Lisens

  Det finnes ikke NRK lisens. Det vi har i norge er en kringkastingslisens, altså en avgift for å eie tv-apparat. Det er NRK som er satt til å kreve inn denne, men det er ikke en lisens for å se på NRK. Tidligere var det kringkastingsavgift (engangsavgift) på radioer, høyttalere etc, men dette er fjernet.

 20. Nordboer

  Hva med alle oss som ikke er interessert i sport, men som må akseptere at NRK sender alt for mye av det? Da vil jeg heller se et program som Trekant

 21. Andreas

  Bra skrevet, Trekant er for perverse idioter. Det at de lar 3 ungdommer drite seg ut på norsk tv syns jeg bare er bra. Så kan vi se hvor dumme dagens unge har blitt, når alt er kun sex og normalt vett å forstand er silt bort som vannet i en sil.

  Klarer ikke se poenget og vet mange er enige, jeg er ikke kristen men mener serien er på kanten. Den egner seg ikke som et program for ungdom og det er folk helt ned i 15 år som ser serien. Latterlig å se mange skrive negativt om de som er i mot!

  Fjern Nrk lisensen. Virker som Nrk i årevis har forsøkt å nekte folk å se porno, men forsøker her å fokusere på løssluppen sex, orgier og syke sex vaner via dokumentarer, programmer. Alt skal vel normaliseres, snart har vi vel wet sex, gruppesex og dyreporno som normaliseres Takket være vår velsignede ungdom!

  Måtte le da en jente på 17 sa at alt er tilatt i år 2010…jaggu kommet langt i Norge!
  Pervers sex er like om hjørnet tenker jeg… Nrk oppfordret til partner sex via sex klubb, homo klubber etc… klarte ikke se poenget med de episoden jeg…Tanken var i alléfall der at det var moralsk idioti å foreslå at unge skulle vanke der!

  Å dette sier Kringkastingsrådet et klart JA til. Sier ungdommen trenger et pent syn på sex, ingen som ser at NRK har klødd seg litt i hodet med ei alt for kort HAGLE!

 22. Ben Dover

  Reklamefinansierte TV2, som vi nå må betale for, får også sin del av den såkalte NRK-lisensen…
  Hvorfor skal jeg betale for å få tonnevis med reklame..? Godt jeg kan velge bort denne idiot kanalen (som jeg alt har gjort). Men fortsatt så får de deler av NRK-avgiften jeg har betalt…

  Beklager, jeg ser at dette er litt avsporing men jeg tviler jeg er den eneste som tenker disse tankene. Og så må jeg si at NRK er en bedre kanal bare på grunnlag av at jeg slipper +15min per time med reklame. Det får da være måte på hvor ofte en trenger tissepauser. 😉

 23. Bård

  At du heller vil se trekant enn sport er opp til deg, sport (som jeg ikke ser heller) er ikke støtende, ikke er det tabu, ikke er det noe små unger får noe vondt av. Så om du heller vil se trekant enn sport er bra for deg. Men alle dem som blir støtet, har personlige tabuer, eller ikke vil eksponere småungene for dette, skal du tydeligvis ikke bry deg om da du ikke bryr deg så mye om andre.

  Personlig finner jeg bare en annen kanal og ser ikke på trekant, ikke fordi trekant støter meg personlig men jeg finner det idiotisk. Om en må se TV for å finne utav sex da er en temmelig lavpannet, og burde søke hjelp fra en sexolog… Husk veldig mange i dette land har kun NRK, NRK som ihht politikk er noe ALLE skal ha tilgang på, og når dette støter burde folk vise nok hensyn til å ikke vise dette.

  Peonget er at NRK er ment som en rikskanal for alle, men trekant ikke er noe som alle kan akseptere. Snart kommer møte i mørket som er rent søppel av værste reality, men muligens ikke virker like støtende, at NRK holder så lavmål er opp til dem, jeg synes ikke de fortjener en eneste krone i avgift for skaping av slikt søppel. De har laget og lager mye bra, men å hoppe på US reality verden er å fordumme samfunnet og det er noe jeg finner negativt.

 24. merov

  Jo. Det er absolutt noe alle budde akseptere. Det finnes ingen grunn enn følerier for at man ikke skal gjøre det. “Noen føler seg støtt” holdningen finner man over hele verdenshistorien der minoriteter har måttet kjempe mot majoriteten. Det er ikke et barn for veldigunge, slik heller ikke 18 årsfilmer er.

  Det er et seksualopplysningsprogram og jeg har vært seksuell aktiv lenge og har alikevel lært veldig mye nytt og nyttig.

  NRK er geniat i det at det gir bredde til programmene som er tilgjengelig og man får testeut nye konsepter og talenter.

 25. Petra

  Jeg må si at jeg syns det er en smule optimistisk å mene at NRK bare skal sende programmer som alle kan være akseptere og like, for det er så godt som umulig å få til et sendeprogram som kan tilfredstille 5 millioner mennesker. Og når det gjelder at små barn ikke har godt av å se trekant, mener jeg at småbarn ikke burde sitte oppe og se på TV etter kl ni uansett.
  Jeg tror også at det ikke er så veldig mange som ikke er i stand til å finne ut av sexlivet sitt uten å se på trekant, men det programmet kan bety er at de åpner øynene sine og utvider horisonten sin for ting de ikke ville ha tenkt på ellers.

  Jeg mener videre at trekant er et positivt program i den forstand at vi får igang en debatt omkring seksualitet i mediene. Det er også positivt at trekant tar opp temaer som mange er usikre på og har fordommer til på en ålreit og fordomsfri måte. På denne måten får man innsikt, og mange unge som kanskje er nysgjerrige på å prøve har en bedre bakgrunn for å gå inn på disse områdene. Jeg opplever at trekant fremmer en positiv folkeopplysning i forhold til seksualitet, i motsetning til hva man møter andre steder. Ungdommer som bygger sin idé om hva sex er utelukkende omkring pornografi og seksualundervisningen på ungdomskolen har mye å lære av et slikt program.