Se Stein Torleif Bjella med Oslo Ess

Se video fra da rockebandet og visesangeren slo seg sammen under Øyafestivalen for å spille en av Bjellas gamle, skjulte skatter.

I løpet av Øyafestivalen forrige uke troppet flere norske og internasjonale artister opp i en lydcontainer backstage for å spille inn musikk, i regi av strømmetjenesten WiMP.

På lørdagen var det rockebandet Oslo Ess som forente krefter med visesangeren Stein Torleif Bjella, for å gjøre en versjon av “Bitre Birger”.

Les også: Christine live: Oslo Ess

Gammel låt, ny innpakning

Stein Torleif Bjellas gamle band, Tolv Volt, spilte inn låta “Bitre Birger” på slutten av nittitallet, og i WiMP-containeren ble denne foreviget i et samarbeid mellom Bjella og Oslo Ess.

– Oslo Ess og Bjella ble spurt av WiMP om å gjøre et samarbeid og begge parter sa ja umiddelbart. Vi har møttes en del ganger på festivaler og ved andre anledninger de siste årene, og hadde faktisk snakket om å gjøre noe musikk sammen tidligere, sier Åsmund Lande i Oslo Ess.

Les også: Ti kjappe: Oslo Ess | Ti kjappe: Stein Torleif Bjella

Slapp å klippe hanekam

Selv om Oslo Ess og Stein Torleif Bjella ligger et stykke unna hverandre musikalsk, så har de faktisk samarbeidet før. Bjella bidro nemlig på låten “Tinghus Blues” av Onklp & De Fjerne Slektningene, som består av flere av Oslo Ess-medlemmene.

Men denne gangen var det heller rockebandet som tilpasset seg.

– I stedet for at Stein Torleif skulle måtte klippe hanekam og hyle punk, valgte vi å gjøre en låt som lå mer i hans univers enn i Oslo Ess-stil. Bitre Birger er en flott ballade med en fin og humoristisk Bjellatekst, og det er kult å bidra til å få en av hans låter fra Tolv Volt-tiden fram i lyset, sier Lande.

Se Stein Torleif Bjella og Oslo Ess spille “Bitre Birger”: