nrk.no
Nærbilde av karakterene Hege og GT. De sitter i en bil og holder hender. Hege sitter i førersete. Begge ser mot trafikken. GT har på seg en rød T-skjorte, kjede og caps. Han er lys i huden. Hege har på
KJÆRLIGHETSFORHOLD: I sesong tre får vi se mer av forholdet til GT og Hege. Skuespillerne er spent på premieren. Foto: Max Emanuelson

Nå kommer siste sesong av «Rådebank»: – Jeg er kjempenervøs

Nå nærmer det seg premieren på siste sesong av seerfavoritten «Rådebank». Skuespillerene Maja Christiansen (25) og Odin Waage (26) forteller om noen følelsesladde innspillingsdager.

Tidligere denne måneden ble det avslørt at dette blir siste sesong for den populære serien.

P3.no har snakket med skuespiller Maja Christiansen som spiller «Hege», den tøffe jenta som elsker biler og Odin Waage som spiller råneren «Glenn-Tore, GT».

– Jeg blir sjukt nervøs, sier skuespilleren fra Drammen, når hun får spørsmål om hva hun føler rundt at sesongen nærmer seg.

– Jeg gleder meg, men jeg er kjempenervøs. Jeg kjenner det godt ned i magen med en gang man snakker om det, fortsetter hun.

De fire første episodene kommer i NRK TV torsdag 20. januar.

Bilde av Hege. Hun har langt rødt og sort hår. Hun har på seg en olajakke og olabukse. Hun har på seg rød T-skjorte. Hun er lys i huden. Hun ser frustrert og sint ut på bilde og går fra de andre menneskene som er bak. To stykker sitter oppå en lilla bil. En person står med sort hettegenser bak Hege. Det er også en blå bil på bildet. Bakgrunnen er uklar.
HOVEDROLLE: Maja Christiansen spiller karakteren «Hege» i den populære serien. Foto: Max Emanuelson

Forventninger fra seerne

I sommer besøkte P3.no settet i Bø. Nå har det gått lang tid siden siste innspillingsdag og Christiansen beskriver den som spesiell.

– Hæ, skal jeg aldri gjøre dette igjen? Det føltes ut som en litt vond limbo-følelse.

For Christiansen har det føltes annerledes å spille inn denne sesongen i forhold til de forrige, mye på grunn av forventningene fra seerne.

– Første sesongen hadde ingen forventninger til hva denne serien skulle være, men så har det smelt litt og blitt noe som mange har et forhold til, forteller Christiansen.

«GT»-skuespiller, Odin Waage er enig i at det har vært spesielt å spille inn den siste sesongen.

– Det var veldig fint, trist og rart. Til syvende sist så er jeg så stolt over «Rådebank», historien og alle som er med. Tematikken i sesong tre synes jeg er drit bra. Den er minst like viktig som de andre to, og handler om hva som er viktig og meningsfullt i livet.

Waage legger til at hele opplevelsen har vært fantastisk.

– Det har vært en glede å kunne portrettere det Linn-Jeanethe har skrevet gjennom GT. Jeg har kost meg gløgg, sier han.

Nyheten om at sesong tre blir den siste sjokkerte mange, men for skuespillerne har dette vært noe de visste om lenge. Christiansen og Waage mener beslutning var riktig.

– Jeg har et veldig stort hjerte og eierskap for den historien. Det er deilig å få lov til å avslutte og gjøre seg ferdig, selv om det er trist, sier Christiansen.

Mye spekulasjoner om siste sesong

OBS: Nå kommer spoiler fra sesong to og noen pekepinner på hva denne sesongen kommer til å handle om!

Bilde av Hege. Hun sitter bak rattet i en bil med wanderbaum og terninger i vindu. Hun ser mot trafikken. Hun ser trist ut. Hun har et tomt blikk. Hun har på seg en olajakke og har sort og rødt hår. Hun har ring i nesa og øra. Nærbilde.
HVEM ER HUN?: Vi får bli bedre kjent med «Hege» i den siste sesongen av «Rådebank». Foto: Max Emanuelson

Forrige sesong tok en dyster retning, da en av hovedkarakterene tok livet sitt. Det kom som et sjokk for mange seere.

Når det gjelder handlingen i sesong tre holder Christiansen kortene tett til brystet.

– I sesongen hopper vi litt frem i tid. Nå vet folk at det er en serie om psykisk helse, og vi trenger ikke å pakke det inn lenger. Sesongen handler jo om GT og Heges kjærlighetsforhold, det kan jeg si.

– Vi beveger oss litt mer inn i den dramatiske toppen i sesong to og skal gå videre med hvordan det er å leve videre for de som velger livet og skal stå i det. Jeg tror mange spekulerer i hva som er neste tema, men det er jo en sammenhengende historie fra sesong en til tre, så vi fortsetter der vi slapp.

Det er ikke bare forholdet til GT som blomstrer i sesong tre. Vi får også bli mer kjent med Hege.

– Det synes jeg er på tide! Nå har man sett alt gjennom GT, så det blir fint at det kommer litt fra hennes side også, forteller Christiansen.

GT og Hege står og holder rundt hverandre. Hege hviler hodet på brystet til GT. De står fremfor en innsjø og den nye røde Volvoen til GT står parkert ved siden av de.
ROMANSE: Endelig får fansen se «GT» og «Hege» sammen. Foto: Max Emanuelson

Blitt stort

I fjor ble det satt seerrekord på NRK da sesong to av Rådebank ble sluppet. Kort tid etter premiere hadde 223.000 seere sett første episode av sesong to av Rådebank. Det er over 100.000 flere enn første episode av sesong en.

Selv hadde ikke Christiansen trodd at serien skulle bli så stor.

– Det er litt absurd at det har blitt så stort. Vi har visst at det er en viktig historie vi forteller, men jeg hadde aldri sett for meg dette. Det er helt fantastisk at den har blitt så godt tatt imot, sier hun.

Skuespillerkollega Waage er enig.

– Det har vært konge! Ingen av oss hadde trodd at det skulle bli sånn. Det er fantastisk å kunne skape noe som treffer mange og som folk har satt pris på. Jeg er kjempetakknemlig, sier han.

Når P3.no spør Christiansen om hva hun tror serien kommer til å bety for kommende generasjoner svarer hun:

– Vanskelig å si, men en pekepinn er jo at den har nådd veldig mye bredere enn den var ment til. Den har spredd seg til eldre generasjoner som forteller om at «sånn var det da jeg var ung». At de kjenner seg igjen i noe som er såpass dagsaktuelt, sier jo noe om at det er på overtid at temaet kommer frem i lyset, og at serien kanskje kan gjøre en forskjell fremover i tid også.

Bilde fra opptak. Kameramann, lydmann og annet crew på bilde. Hege skal inn i en liten mørk bil. Tre stykker sitter på en benk til venstre. Uttafor en togstasjon. Det står stasjonsbua på den oransje byggningen bak bilen. Det er sol og litt skyet.
SISTE SESONG: Bilder fra innspillingen i Bø sommeren 2021. Foto: Max Emanuelson

Fulgte planen

20. januar slippes de fire første episodene av «Rådebank» sesong tre i NRK TV.

Man kan også se serien på NRK1 lørdager fra 22. januar.

Til P3.no sier serieskaper Linn-Jeanethe Kyed (41) at planen alltid var å legge ned pennen etter tre sesonger.

– Vi la en plan for fire år siden om at vi ønsket oss tre sesonger, og NRK har gitt oss den tilliten. Det føles helt riktig nå, men jeg skal innrømme at jeg synes det er trist. Jeg har blitt fryktelig glad i karakterene, universet og for å være helt ærlig: i rånemiljøet i Bø. Det har jo vært en stor del av livet mitt i fire år nå, så det er litt vemodig.

Endring 2. februar 2022 kl. 09.05: Alderen til Maja Christiansen har blitt rettet fra 26 til 25.

LES MER:

Siste fra P3.no: